Mám dojem, že se to tu již pod názvem BETA řeší, ale budiž ....
Názor na jednotky? Všechny mají nějaké užití. Dokud bude mít Locus dmg 12 a zerg bude užívat creep a drop, bude Swarm host využíván hojně. Ne sice tak jako Infestor, jelikož ten je doslova podpůrná jednotka, ale Swarm host jistě užití najde.
Viper, pokud mu zůstane to široké spektrum abilit, viděl bych jej i jako náhradu za Mutaliska (myšleno v množství užití. Pokud se Viper osvědčí a bude zábavný pro většinu hráčů, pak by to mohlo zmenšit počet Muta harasů).
Helbat - mno, dokud jej bude možné healovat
, tak si jej rád přidám do mechu.
U Widow mine moc užití nevidím. Jistě, se správným micrem a detekcí ji i zahrabanou sejme 60% jednotek. Sic je v kombinaci se siege tanky výborná, domnívám se že ten její dosah na cloak jednotky bude nejspíš nerfnut. Mimochodem, 2 supply za minu? to leda jako ochrana pěchoty, když v nepřátelském mainu ničím dropem důležité budovy. Použít jako terranský forcefield
Neviděl jsem Terrana jenž jede mech, že by minu použil.
Tempest, ...mno, slýchával jsem před otevřenou Betou, že by měl být odpovědí na Mutalisky
ještě že nám ten Carrier nechali. Užití Tempestu vidím leda v siege odstřelování těžičů, pokud oponent nemá letecké jednotky.
Oracle je hezká, ten slow efekt nádherně zabíjí micrující terranskou pěchotu. Pokud se přidají HT se stormou, nebo Sentry s FF, pak je radost s tím hrát.
MamaCore - mno, pozitivum je, že Toss nemusí brát jen Forge expu. Lze udělat jen wall z Gateway, do díry Zealota a nad ním tuto jednotku. Proti poolům a většině terranských proxy je to výborné. Je vcelku dost důležité odhadnout, kdy už potřebuji Mothership a do jaké chvíle ještě MamaCore užiji. Dost se mi s ním líbí, když jej člověk hned po vytvoření vezme a letí snipovat oponentovu těžbu. Celkem solidní psycho hra.
---------------------
Celkově betu občas zkouším. Nehraji často, není čas na rozdávání poslední dobou a trochu jsem propadl WoT, takže Sc2 je povětšinou na vedlejší koleji, avšak sem tam kouknu na nějaký stream a pár partiček dám
-------------------------