StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 9:37:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Proč je bronze liga těžší než silver
PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 12:58:22 
 ICQ  Profil

No ono samozřejmě nestačí mít ten skill na vyšší level, ale odehrát přímoúměrně i dostatečné množství her, aby si vás bnet systém dokázal zařadit...
Už jsem slyšel o případech hráčů, kteří trčeli třeba 2 měsíce v Silveru, rubali jednoho hráče zadruhým a pořád nic a nic. Jednoho dne lossnuli a mrd - Promote rovnou do Platiny/Diamantu.
I to se může stát, ten systém zatím není dokonalý a potřebuje mít nějáké vstupní informace aby si vás dokázal zařadit!

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 13:04:13 

MaHi píše:
No ono samozřejmě nestačí mít ten skill na vyšší level, ale odehrát přímoúměrně i dostatečné množství her, aby si vás bnet systém dokázal zařadit...
Už jsem slyšel o případech hráčů, kteří trčeli třeba 2 měsíce v Silveru, rubali jednoho hráče zadruhým a pořád nic a nic. Jednoho dne lossnuli a mrd - Promote rovnou do Platiny/Diamantu.
I to se může stát, ten systém zatím není dokonalý a potřebuje mít nějáké vstupní informace aby si vás dokázal zařadit!

Tak já mám cca 1000her za sebou, ale byl jsem gold, pak silver, pak bronz, pak silver, pak top gold, pak silver, pak bronz a teď silver, tak že sem tomu bnetu řádně zamotal hlavu :lol:

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 13:54:49 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

MaHi, tiez takeho poznam..z. bronzu port do platiny... ale to nie je moj pripad, ja prehravam dost :)
Hlavne mam probplem s terranom... a to be zohladu nato ci ho hram (to je uplna katastrofa) alebo ci hram proti terranovi...

Jediny terransky match ktory mi vychadza je PvT (kde ja som P)... co je vlastne dost ftipne, lebo apr mesiacov dozadu to bola moja nocna mora a vyhrat som to nevedel ani omylom :) No a este TvZ (kde ja som T)... tam staci rychly blok rampy, zostrelovanie scoutujucich ovikov a ked mam 5 banshee, hura utok ;)

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 23. dub 2011 10:56:26 

Aklain píše:
tyhle ubozaky sem nikdy nechapal.....

+1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 23. dub 2011 11:00:46 

Salam píše:
MaHi píše:
Já nevím chlapi

Vůbec se Vás něják nechci dotknout, ale podle mně na to dostat se z Bronzu stačí nebýt supply blocked a stavět panáčky, které pošlete na útok... tímhle se podle mně jde dostat až do platiny, kde už začínají rozhodovat i strategie

V záseadě je pravda, že my co jsme v nízkejch ligách s tolika zápasema to prostě pořádně neumíme, o tom žádná, ale to co píšeš že se dostaneš do platiny stavěním panáčků + jak píšeš, možná platilo někdy před 1/2 rokem, poslední dobou co v silveru pozoruju, tak se hrajou i opravdu masivní makro hry s 3+ expama se spoustou těch panáčku :-), rushe vidím zcela vyjímečně, alliny jak by smet (snad krom protos 4gate, ale v silveru to zas tak velkej allin neni) a jsou to už opravdu strategie ne jen A move. Problém je, že třeba já dělám všechno hrozně pomalu APM do 55 a soupeři jsou na tom hodně podobně, tím rozhodně netvrdím, že jinak je vše stejné jako v platyně a vejš, ale to, že i ty opravdu low ligy se dost změnily.
Co se achievehunteru týče je fakt, že jich po resetu dost přibylo, ale furt to neni nic na co bych se mohl vymlouvat, že díky tomu se nedostanu vejš to fakt ne.

APM do 55 Ti bohatě stačí, v platině je to běžné a hodně lidí i v diamond(lower) je klidně kolem 50-60

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 23. dub 2011 11:08:06 

Pralev píše:
MaHi píše:
Začínal jsem v bronzu, takže si troufnu říct, že vím o čem mluvím

Jo, ale jak jsi začínal v Bronzu? Po nějakých disconnectech při Placement matchích? A pak jsi během chvilky šel přes ligy až do Diamantu? Musíš si uvědomit, že tihle lidi, co jsou tady v Bronzu, nikdy předtím nehráli BW ani W3... Já když si vzpomenu, kolik let jsem hrál BW a jak jsem tenkrát nechápal ani ty úplně nejzákladnější principy... třeba jsem měl zafixováno, že na 1 base těží 12 workerů... a fakt jsem odehrál desítky, ne-li stovky her a nedělal jsem víc workerů... Nebo jsem dlooooouho nehrál nikdy s víc jak 1 expou, prostě 2 base Zerg :) A takovýhle chyby tomu začátečníkovi vůbec nedochází a hledá problém jinde - v micru (utíkání před bouřkama) nebo strategiích.. Si pamatuju, jak jsem byl nadšenej, když jsem objevil combo Zealoti + HT a pár desítek her jsem nejezdil za tosse proti Zergovi nic jinýho.. a docela jsem tím kamarády v klanu dával :) Ani mě nenapadlo, že moje celkový macro šíleně sux, prostě jsem věřil tomu, že klíčem je ta strategie a že zrovna tahle je ultimátní...

Edit: A to vůbec nemluvím o tom, jak jsem několik dlouhých měsíců hrál na battle.netu single player stylem - udělat pořádnou obranu, aby se mi přes ni soupeř nedostal, a namasit něco "neporazitelného" (Guardiany, Battlecruisery, Carriery...), s čím pak přejedu vše. Tímhle stylem jsem jako kluk ostatně hrával všechny hry, třeba i Heores of Might and Magic :) Na compa to výborně fungovalo a na jinou mentalitu při multiplayeru se těžko navyká...

Já ty hry nehrál(jen singl a něco málo po LAN), ale v SC2 se mi podařilo zlepšit se docela rychle, během bety jsem se vypracoval do platiny za Z a za další 3 měsíce diamond za R. Stačilo si něco přečíst, na něco se kouknout a trochu se zamyslet. Je pro mě dost nepochopitelné, jak někdo, kdo to aktivně hraje, ještě k tomu za jednu rasu, se nemůže za 3/4 roku dostat z bronzu. TAkové věci jako MaHi psal v tom posledním článku(základy), to by snad každému mělo dojít selským rozumem, že je třeba používat skupiny nebo rally point.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 26. dub 2011 16:22:12 

Momentálně se plácám v bronz lize a musím říct, že jsem už zažil to nejhorší a zároveň děkuji za tuto lekci....

Aneb ikonka za 500+ výher a být proti němu Favored mluví za vše....

Ale zas výhra nad člověkem s Kerrigankou v portrétu ( za brutal kampan) moc potěší....

Jinak pokud ti protihráč napíše "V jaké si lize?", po odpovědi bronz čekej ihned chesse taktiku-3-4 rax push, proxy cokoli či bunker/cannon rush....

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 27. dub 2011 14:02:31 

GoodWill píše:
No a este TvZ (kde ja som T)... tam staci rychly blok rampy, zostrelovanie scoutujucich ovikov a ked mam 5 banshee, hura utok ;)

sry za OT: s timhle většinou problemy nemam :) onehda to na mě kdosi zkoušel a za svuj wall-off si nahodil dva bunkry a asi si chudák myslel, že mi to nedojde... v takovem připadě to neni třeba ani scoutnout, když vidiš dva stavějící se bunkry a dva maríny vedle nich :-D

Dobrá hudba, žádný metal :-D !

Chcete být automaticky informováni když budu streamovat? Přidejte si mě na Facebooku!

Naposledy upravil MeatFly dne stř 27. dub 2011 14:11:29, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 27. dub 2011 14:06:19 
 ICQ  Profil

MeatFly píše:
GoodWill píše:
No a este TvZ (kde ja som T)... tam staci rychly blok rampy, zostrelovanie scoutujucich ovikov a ked mam 5 banshee, hura utok ;)

sry za OT: s timhle většinou problemy nemam :) onehda to na mě kdo si zkoušel a za svuj wall-off si nahodil dva bunkry a asi si chudák myslel, že mi to nedojde... v takovem připadě to neni třeba ani scoutnout, když vidiš dva stavějící se bunkry a dva maríny vedle nich :-D

přesně tak.. udelat jednoho overseera naslepo neni nic velkyho.. pripadne spine crawler do mineral lajny...

ALE .. pokud to ten clovek vi a zna

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 27. dub 2011 14:12:20 

elkar píše:
ALE .. pokud to ten clovek vi a zna

Přesně!

Dobrá hudba, žádný metal :-D !

Chcete být automaticky informováni když budu streamovat? Přidejte si mě na Facebooku!

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina