StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je stř 04. pro 2024 9:28:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Psychologie
PříspěvekNapsal: pon 28. lis 2011 11:01:27 

jo na nejtezsi a jeste mi mistama pripada dost lehka na lvl 23 s teckou orci zbroji (legendary) me ma furt obr na 3 rany s nahozenym wardem a to spsl instant, s lucisnikem (lvl 25) je to vetsi sranda krom toho ze me nechyti tak staci vyskakat na sparvne jsutr a pak jen strilet .-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 08. pro 2011 21:51:56 

kdyz si vezmete i psychologii hráčů Hrát tuhle hru pořád 7-8 hodin denně jako TLO nebo White-Ra mě by už hráblo z toho. Už teď mě to moc nebaví pořád do kola v podstatě to samí. Jednotky už ani nemají tolik funkcí spellu zajimavích a pořád dokola hra spíše masování a síle.

Pořád 5-7 minut rozestavovat základnu pořád v podstatě ty hry samé dokola za stejnou rasu to už je celkem HC. Lidi co to pořád baví člověk nemůže neobdivovat. :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 09. pro 2011 2:39:01 

Jeden z duvodu, proc je SC2 unikatni je ten, ze to, jak jste na tom s psychikou hrozne moc ovlivni hru. To, jak clovek hraje, jak dobre nebo spatne ovlivnuje jestli jsme nastvani, smutni, nebo naopak rozjareni, v klidu a soustredeny. Do dneska strasne blbe snasim prohry. Na mne takove to medove 'je to jenom hra' nebo 'z proher se ucis' proste nejak nefunguje. Prohra = fail. Takova kratka, ale docela srozumitelna analogie pro muj styl uvazovani. Tak trosku zavidim lidem, co proste jen prohru vezmou s chladnou hlavou a jedou hned dal. Predstava, ze clovek drti pul hodiny zapas a pak udela malou chybicku, ktera ho ale stoji hru...k vzteku, smutku, k placi, zalezi na uhlu pohledu a na povaze jedince. Nejsem fanousek Idry, ale v jednom mu rozumim - SC je proste hra, ktera umi pocuchat nervy, a jakoze poradne.

Ze sve zkusenosti vim, ze kdyz je clovek nastvaney z proher, nema moc smysl pokracovat dal. Jak tu kdosi zminoval Skyrim; to je treba i pro mne dobra uvolnovacka - Ja jsem si vice-mene musela dat prestavku od SC2 na delsi dobu (cca posledni mesic, minus par usmudlanych her), protoze mne neskutecne doziral pocit, jako kdybych uz se dal ani nezlepsovala. A kdyz se clovek zasekne na jednom bode, je to alespon pro mne, asi ten nejhorsi mozny trest. To uz jsem pak sla do hry s tim, ze jsem byla nastvana a otravena - coz jaksi postrada smysl a bylo mi jasne, ze to chce proste time-out. Cas vychladnout, najit si odstup a probrat si to sama se sebou, zahrat jine hry, s vyhledem, ze se pak vratim odpocata a mozna i s novym nadhledem do SC2.

Takova trema a nervozita, ty taky udelaji svoje. Stuhle, studene prsty, tres. A nazdar bazar, nejake presnosti a rychlosti. A to nemluvim o schopnosti delani spravnych rozhodnuti za chodu hry. Treba lide, co maji strach z ladderu (a je to docela bezny problem, kdyz tak clovek cte ruzna fora)... jim doporucim zajet na par LANek.. tam vam tak potecou nervy, ze si pak, az prijedete zpet domu, budete u ladderu vice-mene piskat, vyzkouseno, funguje, ale na LANkach nervicky stale tecou, alespon v mem pripade..trema je holt sfina :P
Mne treba i dost pomohlo to, ze mam privatni ucet, ktery nikdo jiny nezna, takze zadny spam a urazky na to, jaka ze jsem to vlastne lama a proste trenuju tam, na svuj stary ucet skoro vubec nechodim a kdyz uz, tak jen za ucelem zablbnuti s prateli a nebo prave na ony LANky. To je ale krok, kteri nekteri proste nechteji podstoupit, preci jen, malokdo si chce kupovat dalsi ucet za podobnym ucelem.

Tema psychologie a StarCraft je moc krasne, dalo by se o tom napsat hodne dlouhe povidani. StarCraft muze cloveku hodne dat, mne rozhodne dal hrozne moc. :) Kazdopadne, doufam, ze nikomu nevadi, ze jsem se tu trosku rozepsala, normalne jsem spise takovy to tichy krovi kdesi v povzdali co jen tise sleduje, ale tady jsem si nemohla odpustit maly postik.

Preju dobrou noc, nebo mozna dobre rano, odpoledne, vecer, zalezi na tom, kdy tohle ctete. Ja se jdu zase odplizit nekam do neznama a tise sledovat. :)

Currently practicing on my private EU account, need time alone, just for my own practice.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 09. pro 2011 7:18:01 

konecne zase nejakej cerstvej vzduch, uz tu zacinalo byti zatuchlo :-)

Ja diky tomu ze sem tak trochu cholerik a spis orientovanej na RPG sem sse uz smiril ze to v SC vejs nez do goldu nedotahnu, bud se soustredim na jednu vec a pak zapominm delat veci okole nebo litam myslenkama vsude jinde a to je pak taky pruser. Ne ze bych se nedokazal soustredit kdyz sem hral EQ tak na raidech to mozna byl jeste vetsi micro spam nez v SC ale tam byla motivace preci jen kdyz na sobe zavisy 24 lidi aby sejmuly bose tak je to uplne jina motivace pro me nez nejaka liga v 1v1 v SC nemluve o tom krasnym lotu potom :mrgreen: A si to bude tim ze sem spis tymovej hrac co preferuje support role a nedokazu myslet na 2-3 odlisny veci najednou :oops: takze radsi zustanu u 2v2 a budu se tesit na D3 :P

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 09. pro 2011 9:49:05 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Jeste taky dobra vec na odreagovani od 1v1 ladderovani jsou tymovky, idealne s lidma, ktery znate a vite, co od nich cekat a se kteryma se nenudite.

Treba ja ted hraju teamovky, asi nejcasteji ve slozeni ja + dva slovaci a jeden Fin, jsme na TS a temer vzdy se skvele bavim, kdyz nahodou prohrajeme, tak si z toho jeste treba udelame srandu, ze to nekdo z nas po... a jedeme dal.

A kdyz se vam podari soupere porazit v nejaky hezky dlouhy makro hre nebo nejakym obzvlast vypecenym zpusobem (treba kdyz jsme tuhle hrali 4v4 proti nejakym diamond hracum a zatimco my si vicemene makrovali, tak Fin rozjel cannon rush takovym zpusobem, ze se na tom vymlatili vsichni 4 souperove :D ), tak je to balzam na psychiku :) .

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 09. pro 2011 13:41:13 

Ty Teamovky jsou dobrý když tam nehraje protoss macro za protose je šílený a nudný mass colosu nebo carieru je na nasrání a z mé strany je to nuda. Když máš 7-10 colosu pas sentry mass stalkeru tak hodis par FF a uz nic jiného nevidíš než půl obrazovky laseru. Nejhorší je na psychiku PvP pro mě když člověk chytne po sobe 4-5 pvp za den v 1v1 tak uz asi končím :) ti colosové kazí celí zažitek ze hry :) proto hraju ZERGa jsem spokojený ale zase na 3v3 nejsou pořádně expy na rozrůstání.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 09. pro 2011 16:09:49 

Timpa píše:
Ty Teamovky jsou dobrý když tam nehraje protoss macro za protose je šílený a nudný mass colosu nebo carieru je na nasrání a z mé strany je to nuda. Když máš 7-10 colosu pas sentry mass stalkeru tak hodis par FF a uz nic jiného nevidíš než půl obrazovky laseru. Nejhorší je na psychiku PvP pro mě když člověk chytne po sobe 4-5 pvp za den v 1v1 tak uz asi končím :) ti colosové kazí celí zažitek ze hry :) proto hraju ZERGa jsem spokojený ale zase na 3v3 nejsou pořádně expy na rozrůstání.

Právě že PvP je bud pro človeka nejlepsi nebo nejhorší match, protože je o micru hlavně( popřípadě scoutu a reakci).
Co se týče nudného tosse? jel si nekdy 7min MS/mass phoenix/ rychly 3/3/3 blinkery?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 09. pro 2011 17:11:04 
 ICQ  Profil

Deimos547 píše:
Timpa píše:

Právě že PvP je bud pro človeka nejlepsi nebo nejhorší match, protože je o micru hlavně( popřípadě scoutu a reakci).
Co se týče nudného tosse? jel si nekdy 7min MS/mass phoenix/ rychly 3/3/3 blinkery?

Cože?! Aha, takže si to shrneme... máme nexus, 2x gas, 1x gate, 1x cyber, cca 75 energie... proběhne chrono cyber a gate, pak se objeví stalker. Mňo, a teď mi řekni, co pojede ;).
Abych nebyl svině, dám ti nápovědy navíc, kdykoliv jukneš na rampu, vidíš 2 stalkery a lota, v pozadí 1 sentry(možná delší, nevíš). A není to žádnný mega fast gas, tedy normální 2gas opening.

Jsem zvědav draku :o)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 09. pro 2011 18:09:38 

deacon píše:
Deimos547 píše:
Timpa píše:

Cože?! Aha, takže si to shrneme... máme nexus, 2x gas, 1x gate, 1x cyber, cca 75 energie... proběhne chrono cyber a gate, pak se objeví stalker. Mňo, a teď mi řekni, co pojede ;).
Abych nebyl svině, dám ti nápovědy navíc, kdykoliv jukneš na rampu, vidíš 2 stalkery a lota, v pozadí 1 sentry(možná delší, nevíš). A není to žádnný mega fast gas, tedy normální 2gas opening.

Jsem zvědav draku :o)

Takže jestli je to narážka na to že pvp je o scoutu tak dobře : 2gate/Forge/4gate(1gas)/ Tech > více lotů > chargelot/archon > více stalkerů či sentry> immicy kollosové, obsem se koukneš jestli není 4gate warpprism apod. stačí? Pak ještě mužeš scoutnout stargatu, blinkery ninja expand, je toho spousta.
Pokud jsi chtěl narazit něco jiného tak odpust, nemyslí mi to zase tolik :D.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 09. pro 2011 19:57:14 

PvP většinou kdo si udělá expu ten je mrtvý za začátku. Dlouho jsem neviděl Fenixe většinou je to 3gater/robo nebo 4gate. Když hodí oba expu v pozdější fázy hry kde jeden znich se ubránil 4gate nebo se nemohli prorazit. Tak to ukončí větší počet colossu za Protosse snad ani jiný strategie není. Je to celkově jeden z nejnudnější matchapu co existuje.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina