StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 14:49:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zerg
PříspěvekNapsal: sob 16. dub 2011 9:58:31 

Bublina píše:
např. v TSL3 tam dávají ze začátku ukázku AMP, kde hráči překlikávaji doslova spamuji prvních 40sec-2min AMP na max aby si asi procvičili ruce, tam je často vidět kolem 250-350 a občas v GSL jsem videl extrem jako 550 jednou i 590, ale to je pouze to spamovani kdy si dá treba scv na 1 a base na 4 a macka jako silenec pak v průběhu hry maji 120-180 top hráči korejci pak kolem 200 a průměr taky nejak tak koukal jsem se na vods.
Těch 600 je šílenost co jsem nikdy v GSL ani nikde jinde nevidel nekoho spamovat ze začátku a v průběhu hry je to uplne na houby. I kdyz mozny to asi je těch 590 jsem sice videl jen 1x ale videl, nicméně na co to je?ze

+1

a uz sem lama jak svina :D :-*

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 16. dub 2011 10:02:45 

Poslední měsíce jsem se ten spam na začátku hry naučil taky, protože to člověka doopravdy rozkliká, samozřejmě ovšem překlikávám myší jednotlivá SCVčka, ne že bych na klávesnici přepínal dvě grupy :D A průměrné APM 200-250 s tímhle není problém; když jsem rozklikanej, je to okolo 300.

Pak to samozřejmě v průběhu hry klesá, obvykle končím s průměrným APM 90-100 (v delších hrách kupodivu více), při bitvách to roste nad 200. Zajímavé je, že i hráči s menším průměrným APM mívají často v bitvách APM hodně vysoké, co jsem tak viděl.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 16. dub 2011 11:16:35 

Zpět k téma ZERG: (rád bych vaše názory a zda máte k tomu někdo nějake info z ofic forum)
Ve stručnost ohledně těch force fieldu jsou proti terranum v začátku hry velice důležité bez nich by byli prvotní marauder/marines pushe smrtící, tak že TvP co se týče FF balance vyhovuje ovšem na zergy pokud se dobře nahází je nemožné porazit, příklad je takové GSL oGsMC proti jiným top zergům, i když je to jiná liga než jsme my, tak právě korejci by měli být měřitko pro blizzard co je OP, protože právě oni velice rychle odhalí ale hlavně využíjí jakýkoliv unbalance hry. Je jasné že kdyby se FF úplně odstranili, tak by to nešlo jak z důvodu TvP tak i proto že zerg by byl proti protosům OP, chtělo by to nějaká CD nebo limit za sekundu kolik jich může max toss naházet, protože takhle to má zerg velic těžké :/ Jak sleduju bratra zerg master 61rank. Tak mě to jen podporuje v téhle doměnce.
Jak tu ještě zazněli rady pro zergy, jak na death ball protosse(doufám, že to bylo v tomhle topicu)
Tak bych ještě přidal jednu co jsem slyšel od bratra, je prej nemožné vyhrát v macro hře nad protosem když si dělá 4 bases a má svůj death ball. Na tohle je prej jedinej counter, kterej jsem videl jak ho hraje a musim říct že je parádní.
Je to složité zahrát je je na to potřeba trening nic méně
1)když toss dělá 4 base je poměrně nachylnej na transport jednotek a toho se dá využít, výzkum rychlosti overlordu a nakladaní vojáků udělat hydry a naložit tak 10-20 do overlordu a to same ale další zkupinu miže tech hyder byt i min, a normalně se vylodit v jeho main base hydry mají obrovskeý dps do budov jak se zacne blížit protoss arms naložit a uletet a druhou skupinou se vylodit u jeho expi zničit probs a snipnout nexus tohle opakovat. Je potřeba neustalej tlak a trochu štěstí aby tossovi neruplo v bedně a nešel counter attack do téhle chvile by měl mít stratu hodne budou a jeho těžeb a vy by jste měli mít natechováno na brood lordy pokud nemá void rays mass stalker colos (nejsilnejší combo tosse) tak s trochou micra by melo být vytězství vaše.

Tohle je složité zahrát a chce to cvik. Jen míšu co mi řekl brart, že bez dropu overlordu na několika mistech naráz nejde toss porazit v delší macro hře.
Snad to někomu pomůže :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 16. dub 2011 12:09:12 

ako hovoril mne sam Aklain , tossa porazis jedine ked ho otravujes :) ... aby bol stale pod tlakom a robil chyby :) ...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 16. dub 2011 21:46:16 

jj ty dropy hyder zerlingu josu deadly jak předved idra proti cruncherovy v TSL ale jde to dobře jen na některych mapách a toss by měl byt wallnutej. nicméně mylsim si že tahle strategie je pro zerga stežejní jen ji zvládat ja osobně ji ted trenuju ale stava se mi často že jdu na drop a tos mi mezitim vlitne do pushe a to bejva šlus pro mě.

Zylvar #355
Problém způsobený tankem je i tankem řešitelný.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 17. dub 2011 7:57:35 

zylvar píše:
jj ty dropy hyder zerlingu josu deadly jak předved idra proti cruncherovy v TSL ale jde to dobře jen na některych mapách a toss by měl byt wallnutej. nicméně mylsim si že tahle strategie je pro zerga stežejní jen ji zvládat ja osobně ji ted trenuju ale stava se mi často že jdu na drop a tos mi mezitim vlitne do pushe a to bejva šlus pro mě.

Těch dropu je potřeba vic najednou a máš pravdu že jen na některých mapách je to možné. Nicméně třeba Shakuras Plato. Tam když už dropuješ a máš 4+ base tak a máš cap tak klidne udělej do středu mapy 7-15 spine clawlers, trochu ho to zdrží.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 17. dub 2011 8:01:07 

Chci se zeptat, co je nejefektivnější dělat když protoss jede 3gate+FE. Nejefektivnější je tech a udělat mass hydra + pár rouchů, ale mám dělat i 2 expanzi nebo to mám robit jen z těch dvou bází? Hraju zerga jen ze srandy v customkách, platiny jsou ještě v pohodě ale když to hodí tosse diamonda tak mě s tímhle buildem sundá jak nic.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 18. dub 2011 10:43:54 
 ICQ  Profil

Bublina píše:
např. v TSL3 tam dávají ze začátku ukázku AMP, kde hráči překlikávaji doslova spamuji prvních 40sec-2min AMP na max aby si asi procvičili ruce, tam je často vidět kolem 250-350 a občas v GSL jsem videl extrem jako 550 jednou i 590, ale to je pouze to spamovani kdy si dá treba scv na 1 a base na 4 a macka jako silenec pak v průběhu hry maji 120-180 top hráči korejci pak kolem 200 a průměr taky nejak tak koukal jsem se na vods.
Těch 600 je šílenost co jsem nikdy v GSL ani nikde jinde nevidel nekoho spamovat ze začátku a v průběhu hry je to uplne na houby. I kdyz mozny to asi je těch 590 jsem sice videl jen 1x ale videl, nicméně na co to je?ze

+1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 18. dub 2011 10:56:03 

no nevim elkare co se ti na tom libi kdyz to akorat potvrzuje to ze to nemas UZITKOVE apm ale zbytecne klikani abys mohl machrovat.. to ti taky udelam apm 700

a uz sem lama jak svina :D :-*

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 18. dub 2011 11:22:49 

Citace:
Je potřeba neustalej tlak a trochu štěstí aby tossovi neruplo v bedně

Tohle me uplne nejvic rozsekalo :lol: ... nejhorsi je ze se mi to stava v 90% her kdy tohle udelam :D

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina