StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je sob 06. zář 2025 19:22:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Skryty rating
PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 18:04:36 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Zkusim to jeste i ja :)

Kori: na TL.net byl docela slozity vzorec pro vypocet vnitrniho ratingu, ktery bral v potaz proti jakym souperum jsi hral (a nepocitaji se body na ladderu, ale take ten vnitrni rating).
Navic jeste ve vypoctech figuruje promenna, ktera urcuje "rozptyl" tveho skillu - treba ze te obcas porazi silver a ty obcas das diamonda a kdyz na sebe narazi nekdo s velkym ratingem a velkym rozptylem a nekdo s malym ratingem a taky velkym rozptylem, tak se muze stat, ze se setka treba goldak s platinou.

To, ze je treba nekdo dlouho prvni ve sve divizi znaci jen to, ze je aktivni a hraje celkem stabilne.

Jaky jsou presne kriteria na posun mezi ligami netusim, ale predpokladam, ze se uplne klidne muze stat, ze treba nekdo z goldu ma vyssi vnitrni rating nez nekdo z platiny, ale zustavaji ve sve lize kvuli tomu, ze musis prekrocit hranici mezi ligami o nejakou vetsi hodnotu (aby se nekomu, kdo je na hranici a ma treba serii vyhra-prohra-vyhra-prohra nestridaly ligy jak ponozky).

A k tvemu cislu 11: je to opravdu jen nahoda, protoze kazdy souper ma pro vnitrni hodnoceni jinou vahu :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 18:20:39 

já si taky nemyslím že zrovna záleží na tom jestli máš o 11 výher mín než proher, to asi směrodatné není, ale jak říkáš ty ligy se kolikrát střídají jak ponožky(klidně během dne dolu a nahoru) a stačí vyloženě pár proher a už ti to háže někoho z nižší ligy.. aby tě to testovalo...

taková epizoda s tím ratingem byla, když se přidávala master liga( kdy za výhru měl člověk +48 a za prohru 0)... sice jsem nepochopil pořádně proč to tak bylo, ale v pořádku mi to tedy nepříšlo...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 18:23:17 
 ICQ  Profil

satik píše:
Zkusim to jeste i ja :)

Kori: na TL.net byl docela slozity vzorec pro vypocet vnitrniho ratingu, ktery bral v potaz proti jakym souperum jsi hral (a nepocitaji se body na ladderu, ale take ten vnitrni rating).
Navic jeste ve vypoctech figuruje promenna, ktera urcuje "rozptyl" tveho skillu - treba ze te obcas porazi silver a ty obcas das diamonda a kdyz na sebe narazi nekdo s velkym ratingem a velkym rozptylem a nekdo s malym ratingem a taky velkym rozptylem, tak se muze stat, ze se setka treba goldak s platinou.

To, ze je treba nekdo dlouho prvni ve sve divizi znaci jen to, ze je aktivni a hraje celkem stabilne.

Jaky jsou presne kriteria na posun mezi ligami netusim, ale predpokladam, ze se uplne klidne muze stat, ze treba nekdo z goldu ma vyssi vnitrni rating nez nekdo z platiny, ale zustavaji ve sve lize kvuli tomu, ze musis prekrocit hranici mezi ligami o nejakou vetsi hodnotu (aby se nekomu, kdo je na hranici a ma treba serii vyhra-prohra-vyhra-prohra nestridaly ligy jak ponozky).

A k tvemu cislu 11: je to opravdu jen nahoda, protoze kazdy souper ma pro vnitrni hodnoceni jinou vahu :)

Figuruje tam bonus pool? Nechce se mi věřit že by ho vynechali v skrytém ...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 19:29:05 

Takovej zajimavej topic tady Kori zalozil ( aha tak jsem koukal a nezalozil .. :D ) a takovej nechutnej flame se tu misty objevil :? Ale tak zpusobil si to sam, takze ode me jenom rada ...more respect man.

jinak me to za celou dobu co hraju SC2 promotlo 3x ( zatim nedemotlo ) a pokazdy to bylo v jiny situaci, po ruzny snure her i postaveni v divizi.Pro sebe jsem si rekl, ze ten system je fakt skrytej a tak nejaka vlastni analyza nema smysl.Koneckoncu dukazem jeho skrytosti je fakt, ze se tu objevilo dost ruznejch teorii a nazoru.

Takze ja jsem se uchylil k tomu, co je na ofic.webu i TL site....to co pak pise Satik a i ostatni pred nim, ma logiku a ta zminena promenna ma prave na vedomi ty rozdilny stavy pri posunech ligou.

Snazil jsem se pochopit jestli to plati i v tymovejch ligach, tj.jestli nehlede na to, kdo v jake lize je a jak kdo tu hru odehral, maji vsichni stejne do ratingu ...bo je tam pak i navic skrytej match rating :lol: ...co myslite ?

kazdopadne o skrytych vecech jen dobre ;)

btw ...jeden cas jsem si myslel, ze ve skrytem ratingu jsou i nejake elementy ze hry primo ( jako priklad - natezino v porovnani s ostatnima,produkce, apm...atd.),
ale uz si to davno nemyslim, videl jsem i lidi co byli/jsou v diamondu 1v1 - 3v3 , ale 4v4 po asi pokakanejch placement matchich v bronzu a treba odehrano par matchu, kdyby si ten system asi stihnul povsimnout ..na druhou stranu nedavno jsme hrali tady s jednim mistnim typkem a jeste jednim 3v3 jako new team, takze placement matche se skore 3:2 a.....sup bronz :lol: ...pak vsechny moje teorie padly a rekl jsem si ze v silveru je asi preplnino ( 3:2 nejednou vynese gold nebo alespon silver )

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 19:30:58 

Satik: jj, taky si rikam, ze by to tak melo byt, ale proste je to zajimavy, ne? Vzhledem k tomu, jak to ma byt komplexni, atd., ze 2x v dlouhym casovym rozmezi je sestup presne pri stejnym rozdilu. Treba deja vu :-)

Border: Ty budes presne ten typ cloveka, co k diskuzi o telefonu A napise, ze je nahovno a telefon B je nejlepsi, ackoliv se telefonu B diskuze vubec netyka. A vsichni jsou debilove. Presne kvuli takovym lidem stoji diskuze za hovno. A ja jsem troll. ROFL. Dneska je tu vazne zabava :-)

Tos mi to nandal, uplne si me umlatil argumentama :-D

Ecco: A co chces delat s lidma, co jsou offtopic, navazej se do debe a navic si ani neprectou cely tema. Sorry, ale kvuli tomu stoji pulka diskuzi za...

Ja predkladam jen logicky zavery. Nerikam, ze mam pravdu, ale nikdo zatim neprokazal, ze tu pravdu ani nemam :-) Od toho diskuze je, ne?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 19:49:36 

ecco, no v 2v2 je to asi o mnoho zajímavější a o mnoho víc skrytý... po 3:2 mě to hodilo taky do bronzu a vždy když hraju tak oponenti jsou favored a ke mě to hodi idiota non + ultra :)(1v1 např 50 her a 6 výher a podobně)těžko pak někoho porazit a dostat se někam vejš, navíc když se dostaneš vejš tak ti to stejne bude k tobě dávat opravdu mega lamy ale bude to navíc even.....

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 19:59:00 

asi sem se musel zcvoknout, ale precetl sem si cely topic a mam par poznamek.

1. To co určuje schopnosti a skill není umístění v divizi, ale počet bodů který máš. Já sem třeba kolem 3. místa v divizi. Jednou sem si řekl cha cha sem třetí. Pak sem se podíval na divizi kamaraáda a v té jeho divizi bych byl asi 50-tý.

2. "Magické" číslo 11, které je tu zmiňováno je blbost. Proč 11? Proč ne 10? Žádné přesné číslo není, je to jenom náhoda.

3. Matchmaking system je v poradku neni na nem nic zavadneho.

4. Jak saltazar, chcete výš? Vyhrávejte.

A jen tak mimochodem. Vyhrál sem pár her za sebou, pak sem 2x prohrál a prásk... Dostal sem se z platiny do diamantu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 20:03:15 

Ale ty body maj vyznam jen v diamondu a vys, mozna. Jsem ted v lize, kde ma kazdej druhej silver 2,5K a jsme lamy :-)

Ad 11: Ja nevim, proc 11. Proste 2x 11 W/L rozdil, to je vsechno :-) Zrejme tu budu jediny, koho to 2x souplo nahoru a 2x dolu (jak rikam, lama :-), ale je to tak. Ja si to nevymyslel :-)

Ad postup: Z bronzu me to taky poprvy souplo po prohre. Ale ten sestup, ten sestup je takovy volaky cudny :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 20:22:37 

michals: po pár výhrách jak píšeš a 2 prohrách tě to mrsklo nahoru a příjde ti to v pořádku tak je to pochopitelné, ale mě pár her příjde poněkud málo... ale potvrdil si že stačí pár her a najednou si o ligu lepší/horší.. ;)

ty body taky určitě nerozhodujou, možná tak v master lize, popřípadně tam někde vysoko..

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 20:45:35 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Jonas píše:
michals: po pár výhrách jak píšeš a 2 prohrách tě to mrsklo nahoru a příjde ti to v pořádku tak je to pochopitelné, ale mě pár her příjde poněkud málo... ale potvrdil si že stačí pár her a najednou si o ligu lepší/horší.. ;)

ty body taky určitě nerozhodujou, možná tak v master lize, popřípadně tam někde vysoko..

po tech prohrach si ten system potvrdil, kam michals patri, kdyz ti to bude davat porad soupere, ktery budes porazet, tak je jasny, ze ti to nedava vhodny soupere, tak te to porad bude testovat vys a vys, dokud se nedostanes do stavu, kdy te souperi uz budou porazet taky :)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina