Zdravim kolegove,
dovolim si mensi sondu do mysli bezneho hrace random team ladderu tj. 2v2 - 4v4 bez stalych partaku.
Chtel bych vam popsat co se mi prihodilo a jak toto vnimate vy...mozna mate podobnou zkusenost.
Hraju +/- gold level v SC2 a tymovky me bavi maximalne, jistojiste vic nez 1v1, jakkoli skill ukazuje hlavne prave 1v1, ktere taky hraju samozrejme.Staleho partaka mam na 2v2, ale 4v4 ( 3v3 ale take ) moji nejoblibenejsi hraju random.
Samozrejme mam rad vyhry a nemam rad prohry, jako soutezivy tvor....je jasne ze s random teamem probehne pouze nejaka zakladni komunikace o taktice, co se pojede a tim to hasne, takze se spoleha vicemene na to ze kazdy jednotlivec vi co delat a tak nejak vsichni drzi bdelost, aby se prispechalo na pomoc tam ci onde

a jedou si svoje buildy popr. switch dle scoutu,vyvoje situace....Klasika.
Casto se clovek potka se spoluhracem i protihracem, ktery nema tu hru moc v ruce zatim a to od total nooba az po zacatecnika, se kteym se ale da pracovat

Takovej hrac je pro oko jiz zkusenejsiho ( odehrano par set her minimalne v ladderu ) nekdy schopen delat nepochopitelne veci...jako : neprijit na pomoc pri utoku soupere a vubec spatna kotrola minimapy, absence nejakeho oklicoveho prvku ( detektor ) anebo obecne slabe makro, mala army
apod...vite co mam na mysli jiste.
Osobne me toto vytacelo do cervena, kdyz se podobne veci dely ....clovek se snazi ...a nic ...loss.
To se muze dostat az do serie proher, protoze matchmaking system ma proste snahu cloveka testovat...takze nekdy ho ceka treba 5 matchu proti favored v rade.
Takova serie proher je depresivni....a ac nejsem zadnej agresor ( v realu

) tak jsem uz povice spoluhracu pocastoval vyrazy typu ..omfg noob, jesus ...help us idiot apod.
Videl jsem toho uz mraky a vim ze je to normalni a spousta lidi si vubec nebere servitky, ale uz me to zacalo stvat.
Prohru to neodvrati, stejne prijde ....
Naposledy jsem se takto nelichotive musel vyjadrit k noobikovi ( v pravem vyznamu ) zergovi, ktery opravdu nevedel ktera bije...a pritom s jeho pomoci jasnej win.Rekl jsem neco ve stylu thx for no help idiot .....jednalo se asi o 4.prohru v rade.
Pak jsem se dival na replay a vsechno se mi otocilo v hlave.Videl jsem jak ten klucina vubec nevi co ma delat, mel odehrano asi 40 her z toho 5 wins ..oops.Dal mi pak bylo jasny ze mozna ani neumi anglicky ...v dobe utoku nepritele, v souctu tak 160 supply army 3 borcu , mel tenhle muj kolega skupinku tak 10 banelingu a protoze enemy teran delal jeste drop u nej v zakladne ...vyrazil s tema banelingama na nej ....prisel kdyz mel o polovinu uz tak malo dronu mene, typek skocil do medvaku a letel pryc...tak vzal ty banelingy, kteri kdyz dorazili k rampe do hlavni bitvy vysumeli behem pul sekundy pod kolosem aniz by udelali damage ...a verte nebo ne ...me ho zaclo byt lito a totalne jsem vymek
Nevim jestli to bylo tim ze tech 10 banu, slo vstric kolosum a dalsi haveti anebo ze tak cokolada krouti zadkem, kdyz se kutali ...

, ale vymek jsem zcela a uplne.

zacal jsem si uvedomovat, ze je to mozna nekdo, kdo to dostal k Vanocum

od rodicu at si zahraje a ja mu tam nadavam ...od te doby, ikdyz je to tezky, se nerociluju, ikdybych hral s typkem co hraje prvni hru a nikdy RTS nevidel
Znamena to pro me to, ze se uz vic nestresuju, je to jenom hra....a "uzivam si" i prohry.
Na W/L ratio to vliv nema, ale muj zivot bude delsi od mene stresu
Mozna se to nezda, ale je to velka zmena...preci tam nejde o zivot a necham ostatni at si flamujou a urazi se na battlefieldu...ja uz jsem hodnej a pokud je potreba usmernit, poradit spoluhraci...udelam to klidne, kdyz na to nema ..vzdavam se ..ale jsem OK
Tak diky za pozornost, mate-li souvisejici zkusenosti, resp.jak naladeni hrajete teamofky ...sup sem s tim
Omlouvam se taky za spoustu textu, neni to povinne

..ale stejne tu posledni dny neni co cist, tak new topic zde