StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 20. dub 2025 7:35:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Citlivost myší- lan turnaje
PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 18:55:58 

satik píše:
Na lanky si kazdy nosi mys, podlozku a klavesnici (pripadne i sluchatka) vetsinou vlastni.
Citlivost mysi mam ve win na prostredku + vypnuty "Zvyseni presnosti mysi", ve hre 50% a s rozlisenim 1920x1080 na mysi 3600 dpi, s mensim rozlisenim min dpi (mam mys, kde muzu rozliseni prepinat)

1) To máš šílenou citlivost :D To klobouk dolů, pokud máš dobrou accuracy. Mám stejné rozlišení, ve hře nastavené 50%(standart) ve winech na pulce jako ty, jediné co mám zaplé je "Zvyseni presnosti mysi"(náhodou nevíš co a jak to ovlivnuje?) s tím se lišíme a hraju s 2000 DPI a musím říct, že je to celkem rychlé, kdybych hrál nějaké střílečky určitě bych měl problem se snipou se do něčeho trefit a tak. Pravě přemýšlim, že i na ten sc2 bych si DPI snížil na 1200. ------------- mám: A4-Tech XL-750MK (Specifikace: rozlišení : 600/800/1200/1600/2000/3600 DPI)

2) Když jedete na Lan turnaj nebo jen do herny asi neberete obrazovku :D a tam bude asi jiná(jiné rozlišení), tak že když tam zapojíte svojí myš budete mít stejnak jinou citlivost na kterou nejste zvyklí, nebo se pletu?
3)Neslyšel někdo na jaké DPI (za předpokladu, že ve win mají nastaveno na půlce a to samé ve hře) hrají top hráči např. v Korei ? :) Zda mají třeba 5200 DPI nebo 1000, aby měli vyšší přesnost?
4)Používáte někdo na hraní takové ty podložky co mají "polštářek" :D zabudovaný, tak aby se zapěstí opíralo, asi víte co myslim . :D
Diky za odpovědi a názory :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 19:25:33 

Bublina píše:

1) To máš šílenou citlivost :D To klobouk dolů, pokud máš dobrou accuracy. Mám stejné rozlišení, ve hře nastavené 50%(standart) ve winech na pulce jako ty, jediné co mám zaplé je "Zvyseni presnosti mysi"(náhodou nevíš co a jak to ovlivnuje?) s tím se lišíme a hraju s 2000 DPI a musím říct, že je to celkem rychlé, kdybych hrál nějaké střílečky určitě bych měl problem se snipou se do něčeho trefit a tak. Pravě přemýšlim, že i na ten sc2 bych si DPI snížil na 1200. ------------- mám: A4-Tech XL-750MK (Specifikace: rozlišení : 600/800/1200/1600/2000/3600 DPI)

2) Když jedete na Lan turnaj nebo jen do herny asi neberete obrazovku :D a tam bude asi jiná(jiné rozlišení), tak že když tam zapojíte svojí myš budete mít stejnak jinou citlivost na kterou nejste zvyklí, nebo se pletu?
3)Neslyšel někdo na jaké DPI (za předpokladu, že ve win mají nastaveno na půlce a to samé ve hře) hrají top hráči např. v Korei ? :) Zda mají třeba 5200 DPI nebo 1000, aby měli vyšší přesnost?
4)Používáte někdo na hraní takové ty podložky co mají "polštářek" :D zabudovaný, tak aby se zapěstí opíralo, asi víte co myslim . :D
Diky za odpovědi a názory :)

1) Myš máme stejnou, jak říkám, dokud budeš mít dobrou mouse acc, hraj s tím, co je ti příjemné.
2) Podmínky na LAN holt nikdy nejsou úplně ideální :)
3) Vůbec, neslyšel jsem ani top hráče mluvit o DPI, jen ingame citlivost.. a tu mívají 50-70%
4) Používám - tři roky jsem na tom hrál dotu, teď SC.. a nevim.. určitě to není dobrý pro hru, ale lepší než karpální tunel.. Dneska jsem koukal na pohyblivej polštářek, kterej bych si dal pod mnohem větší mousepad tak uvidíme.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 19:40:57 

Ta přesnost narozdíl od FPS není u RTS tak důležitá, jako je rychlost. Vůbec si neumím představit hrát SC2 s menší citlivostí než 50% (teď mám nějakých 70% myslím). Po pár hrách by mě asi nehorázně bolela ruka :)

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 21:42:42 

Mě ty polštářky hrozně vadí...

A karpální tunel není tak hrozná věc. Jedna operace a je to v cajku, přičemž to není ani nějak komplikované, je to jednoduchá zákrok :-D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 21:47:05 

Pralev: Day9 by nesouhlasil. :)
DeadUndead: Mě vadil tak první den, teď bych si musel zvykat na hraní bez něj. Nicméne karpální tunel rozhodně není žádná prdel - bolí to úplně neuvěřitelně a když ti stačí první operace, máš celkem štěstí. Může se vracet Xkrát a takovou bolest co mi popisoval kamarád, který ho měl, bych nikomu nepřal.
PS: TheLittleOne teď nehraje kvůli karpálnímu tunelu afaik a budemuset na operaci. ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 19. pro 2010 15:28:13 
 ICQ  Profil

Pamatuju si jak jsem hrál dotu a bez svých DotaKeys svojí myši a svojí klávesnice jsem pracoval na 50%.
Ps: Sakra mám na LCD vadný pixel (červený)
PPs: Poklepal jsem na to a už je to ok :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 19. pro 2010 23:17:18 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Bublina píše:
satik píše:
Na lanky si kazdy nosi mys, podlozku a klavesnici (pripadne i sluchatka) vetsinou vlastni.
Citlivost mysi mam ve win na prostredku + vypnuty "Zvyseni presnosti mysi", ve hre 50% a s rozlisenim 1920x1080 na mysi 3600 dpi, s mensim rozlisenim min dpi (mam mys, kde muzu rozliseni prepinat)

zvyseni presnosti mysi je jakasi akcelerace mysi, ve win je to tusim uz od win98, mys pak urazi vzdalenost na obrazovce i v zavislosti na rychlosti pohybu, ne jen na delce pohybu, hraval jsem strilecky a nedalo se to s tim, takze u me je to vec, co po instalaci win menim jako prvni :)

jinak je to o zvyku, nekdo na to je zvykly a treba mu to nevadi...
a se stejnym nastavenim (a ve hre citlivosti 1,5) hraju strilecky momentalne, nemam problem trefit puskou cokoliv, driv na starych mysich jsem hraval i s herni citlivosti 10, ale ta mela tak 600 dpi :D

a mys mam hodne podobnou - A4tech XL-750BK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 20. pro 2010 0:39:41 

satik píše:
Bublina píše:
satik píše:

zvyseni presnosti mysi je jakasi akcelerace mysi, ve win je to tusim uz od win98, mys pak urazi vzdalenost na obrazovce i v zavislosti na rychlosti pohybu, ne jen na delce pohybu, hraval jsem strilecky a nedalo se to s tim, takze u me je to vec, co po instalaci win menim jako prvni :)

jinak je to o zvyku, nekdo na to je zvykly a treba mu to nevadi...
a se stejnym nastavenim (a ve hre citlivosti 1,5) hraju strilecky momentalne, nemam problem trefit puskou cokoliv, driv na starych mysich jsem hraval i s herni citlivosti 10, ale ta mela tak 600 dpi :D

a mys mam hodne podobnou - A4tech XL-750BK

To zvyseni presnosti prave muze delat velkej rozdil a obecne akceleraci nebrat.
Rika se, ze nejlepsi hraci rychlejch FPS maj tak 15-35cm/360° u CSka to bude asi jeste vic. A zazil sem skvely hrace s tak 4cm/360, ale i pres 50cm/360, takze proste kazdymu sedi neco jinyho. Ja sem jednoho dne zkusil zmenit sensku o 100% a kupodivu me to vubec nerozhodilo.
Pocitani cm/360 : http://www.notalent.org/sensitivity/sensitivity.htm
Snizovani DPI mi prijde jako nesmysl, kamos si ted koupil nejdrazsi logitech a provozuje ho asi na 1000DPI, jako na mysi za par stovek *facepalm*. Stejnou sluzbu udela zmena sensityvity aniz bych prichazel o citlivost mysi. U moji mysi (Roccat) jde prebindovat nastaveni klaves co meni DPI na zmenu profilu, ve kterym mam odstupnovany sensky.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 20. pro 2010 0:49:21 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Tak podle toho pocitatka mam 11,5 cm /360

Provozovat drahou mys na nizkych DPI mi prijde jako blbost, pamatuju, kdyz jsem kdysi koupil novou mys, tak na novy jsem moh se stejnou vyslednou citlivosti jako na stary zamerovat mnohem presnejc, na ty stary totiz nejmensi kousek, o kterej jsem moh otocit pohled byly na monitoru asi 3 pixely, takze pak byl obcas problem neco v dali trefit, a neslo na to proste zamerit :D

ad hraci CS: vetsinou prave mivaj hrozne nizkou sensitivitu

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 20. pro 2010 1:17:25 

satik píše:
Tak podle toho pocitatka mam 11,5 cm /360

Provozovat drahou mys na nizkych DPI mi prijde jako blbost, pamatuju, kdyz jsem kdysi koupil novou mys, tak na novy jsem moh se stejnou vyslednou citlivosti jako na stary zamerovat mnohem presnejc, na ty stary totiz nejmensi kousek, o kterej jsem moh otocit pohled byly na monitoru asi 3 pixely, takze pak byl obcas problem neco v dali trefit, a neslo na to proste zamerit :D

ad hraci CS: vetsinou prave mivaj hrozne nizkou sensitivitu

Dyt jo: nizka sensitivita = vic cm/360 ;)

S tim nehranim na max DPI je to divny, ale dela to tak spousta lidi. Pro ne jsou to pak uplne vyhozeny love, kdyz si tu mys zkrouhnou na DPI naky x-let stary mysi :)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina