Teď je tu toho textu, na který chci reagovat, trochu víc, tak to vezmu chronologicky.
77white píše:
Nechtelo se mi ty whinovaci sracky cist, staci mi nadpisy na tvojem blogisku. Nedokazes totiz vymyslet nic konstruktivniho, zadnou vhodnou strategii, jen zvanit a zvanit. Mozna ze nastal cas vymyslet nejakou funkcni strategii, kdyz mas odehrano takovych her a nakoukano takovych replayu, hm?
Tak zrovna blog je něco, co opravdu nikomu necpu, nikoho nenutím ten web vůbec otvírat, takže mi přijde trochu ujetý mě za to kritizovat. Přesně z toho důvodu jsem si ten blog založil, abych si
tam mohl psát, co chci, a ten, komu to vadí, si mohl políbit... Přesto si troufnu říct, že ten blog není ani z poloviny o Terranech nebo mém názoru na imbalance. Příspěvků tam mám v tuhle chvíli 29, z toho jen 6 článků je o tomhle.
S měřením e-peenu v podobě nahraných her jsi začal v první řadě ty, takže tutéž otázku pokládám já tobě.
77white píše:
Btw muzu do mojeho poctu zapocitat odehrane Age of Empires 2 matche? Jinymi slovy, beta se od soucasnyho stavu zatracene lisila, s trochou nadsazky to byla ve vnitrnich mechanismech jina hra;)
Ne do počtu odehraných SC2 her, ale rozhodně tvoje odehrané AoE2 hry v tobě určitě hodně nechaly - naučily tě rychleji klikat, strategicky přemýšlet atd. AoE2 styl (co jsem nějaké multiplayerové hry viděl) je bohužel dost jinej než styl blizzardích RTS, přesto si myslím, že to těm hráčům dost dalo - ostatně není žádné překvapení, že právě bývalí W3, SC a AoE2 hráči jsou teď obvykle diamantoví v SC2. Tohle jsem měl na mysli, když jsem psal, že mám nahrány stovky SC:BW her a stovky W3 her.
77white píše:
Pokud mas odehrano 50 her za kazdou rasu, tak i s monstroznim mnozstvi shlednutych replayu nemuzes byt dobry hrac. Proste nemuzes, tecka. S tim ti nikdo nepomuze. Pokud mas odehrano her tisic a stale si v silver lize (a tací existují!), tak těm se pomoct dá.
Doufam ze ted uz chapes moji poznamku o mnozstvi odehranych her, zamyslis se a pujdes hrat, misto pokracovani v tehlech nesmyslech.
Tohle jsem absolutně nepochopil. Mohl bys to nějak polopatičtěji vysvětlit? Zvlášť to srovnání Diamantu s 50 hrama za každou rasu a Silvera s tisícovkou her. Já jsem mimochodem taky o žádnou pomoc nikoho nežádal

77white píše:
PS: her mam odehrano v celkovem souctu 650, absolutni vetsinu za jednu rasu;)
No právě

Tak doufám, že těch 650 her odehraných za Terrany ti dalo větší náhled na to, jak se hraje za Zerga a Protossa, než dalo mně těch 50 her za Zerga a 50 za tosse

MaHi píše:
Už když jsme před 10 lety začínali s Rofflemanem hrát Starcraft věděl co a jak
Ty jo! Já si spolu s tím jménem vybavil i ty časy tenkrát...

Skylleer píše:
Napsal jsem to proto ze ty si zacal stim jak mas nahrano a tedka se tu cudujes ze nekdo napise ze ma nahrano vic nez ty
Kde? Cituj mě. Já mám naivně za to, že s kecáním, kdo má kolik nahráno, začal 77white.
Skylleer píše:
Tady nikdo nemluvi o penezni nahrade ale o tom jak rychle to jde vyrobit zpet. staci ti jedna hatchery a muzes vymasit klidne 10 mutas= 350 mineralu a trochu plyvani . potrebujes 5 starportu s peti reaktorama abys za stejnej cas vymasil 10 vikingu naklady si spocitej sam a pak mi rekni kdo to ma jednodusi to obnovit , ale nemusis nic rikat myslim ze odpoved zna kazdy to nemluvim o workrech ktery ikdyz mu v mid game vysekas celou mineral line mas to zpet do par sekund. to uz se skor vyplati chodit rovnou po hatchery nez po dronech.
No, to podáváš jako nezvratnej fakt něco, co faktem ani náhodou není

Po bitvě, kde ti chcípne velká army, vyrobit rychle novou, obnáší jak mít produkční budovy (nebo larvy), tak i mít na to prachy. Zergovi se sice ty larvy obnovují do počtu 3 u každé Hatchery samy, takže pokud těch Hatchery má více
a pokud má prachy, udělá ty jednotky všechny naráz, ale třeba desítky lingů nebo Roachů nevymasíš, pokud ty larvy nemáš a to opravdu nemáš, pokud jsi celou dobu pilně nespawnoval larvy. Zatímco Terran má stále před očima bojiště a během boje prostě selectne číslem na klávesnici všechny své raxy, zmáčkne 10x D, 20x A a v klidu dál bojuje

(trochu přeháním) To, co jsem se snažil říct, je fakt, že pokud Zerg nestíhá během boje spawnovat larvy, tak o ten čas, kdy to na Hatcheries neběželo, prostě přišel. Nenávratně. Zatímco Terran, pokud během boje jen microval, a mezitím mu energie u jeho OC nepřesáhla 200, nepřišel o nic, rozhází všechny MULy pak a je to takřka totéž, jako kdyby je rozhazoval pravidelně celou dobu. Ano, vím, že teď míchám příjem a produkci dohromady, ale v tom se liší ty dvě mechaniky a i ty dvě rasy.
A že odpověď zná každý? No mám stále (naivní?) dojem, že nejsem sám, kdo má ze svých her za Terrany dojem, že právě za ně se mu ta armáda daří obnovovat a doplňovat nejsnáz

Takže až tak jednoznačné, jak to podáváš, to asi přeci jen nebude.
Skylleer píše:
ok tohle beru mozna to rekl nekdo jiny kazdopadne na veci to nic nemeni. kdyby to melo byt fer melo by se stavit supply pred raxem (uz je) , pylon pred gateway (uz je) overlord pred spawning poolem (?) - proc tuhle vyhoda ma jenom zerg ? na to mi odpovez , neni to trochu OP teda ?
[/quote][/quote]
Tak mně osobně zrovna ta změna, že rax jde stavět až po depotu, přijde dementní, nikdy jsem ji nikde neschvaloval ani neprosazoval. Nadávám celé měsíce u Terranů na jiné věci a ty nerfnuty nebyly (a myslím si, že ani nebudou, protože nerfnutí MUL nebo EMP by Blizzardi se svou opatrnou politikou neriskovali prosazovat).
Skylleer píše:
nwm jestli neumis cist nebo ti to dela problem ale o radek vejs jsem psal ze jsem hral ze vsechny v dobe bety byly zergove spatni ale doba se posunula a to o hodne, tedka uz jsou dost konkurence schopni viz dve nejvetsi akce GSL 1 a 2 vyhry zergu to jen potvrzuji. to ze nejaky zotac a craft cupy vyhravaji terrani nemusi nikho zajimat kdyz tam nehrajou ti nejlepsi aby se dalo soudit ktera strana je na tom jak. GSL beru primarne jako nej akci a kdyz tam dvakrat vyhraje zerg tak to asi neni nahoda. BTW mozna ze je steppes of war antizergska mapa ale zase takova shakuras plateau nebo scrap station je primo pro zergy jak delana. Kdyby nekdo umel vsechny strany perfektne muze si vybirat race podle mapy.
No to je moc hezký

50 turnajů, co vyhráli Terrani, prostě smažeme, protože jednoduše nejsou dost prestižní jako ty jediné dva, co Terrani nevyhráli?

Btw Scrap Station je díky dropům imho spíš terranská mapa, ale tohle by bylo na dlouhou diskusi. Shakuras Plateau je zergská, ale vzhledem k tomu, že dříve byla jediná zergská Desert Oasis a ta je pryč, se vlastně vůbec nic nezměnilo.