StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pon 21. dub 2025 7:05:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 218 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Patch 1.2.0
PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 19:24:43 

satik píše:
Skylleer by si mel dat par her za zergy, protoze podle toho, co tu popisuje si hru za zergy predstavuje jako Hurvinek valku :/

Ja jsem za ne hral hromadu her a rozhodl jsem se ze mam radsi terrany po tak 200 her randomu. Ale v te dobe byli zergove nehratelni , tedka jsou srovnatelni. V bete se na MMM nic nedalo postavit tedka je situace jina.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 19:44:23 

satik píše:
Skylleer by si mel dat par her za zergy, protoze podle toho, co tu popisuje si hru za zergy predstavuje jako Hurvinek valku :/

Souhlasím.Mám dojem,že tu někdo byl kapku mimo AoE s SC II se srovnat neda ani macrem,micrem a ani strategii.Takže jakmile začne hrát za Zergy a nebude jen systematicky prohrávat tak može něco aj říct.Nekamenovat,nekickovat,a ani mě zato nestřílejte,prosím. To je jen můj názor. ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 20:43:22 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Skylleer píše:
satik píše:

Ja jsem za ne hral hromadu her a rozhodl jsem se ze mam radsi terrany po tak 200 her randomu. Ale v te dobe byli zergove nehratelni , tedka jsou srovnatelni. V bete se na MMM nic nedalo postavit tedka je situace jina.

Tak si za ne dej aspon 20 her ted, abys byl aspon trochu v obraze :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 20:45:13 

Kenny píše:
satik píše:

Souhlasím.Mám dojem,že tu někdo byl kapku mimo AoE s SC II se srovnat neda ani macrem,micrem a ani strategii.Takže jakmile začne hrát za Zergy a nebude jen systematicky prohrávat tak može něco aj říct.Nekamenovat,nekickovat,a ani mě zato nestřílejte,prosím. To je jen můj názor. ;)

nwm jestli neumis cist nebo ti to dela problem ale o radek vejs jsem psal ze jsem hral ze vsechny v dobe bety byly zergove spatni ale doba se posunula a to o hodne, tedka uz jsou dost konkurence schopni viz dve nejvetsi akce GSL 1 a 2 vyhry zergu to jen potvrzuji. to ze nejaky zotac a craft cupy vyhravaji terrani nemusi nikho zajimat kdyz tam nehrajou ti nejlepsi aby se dalo soudit ktera strana je na tom jak. GSL beru primarne jako nej akci a kdyz tam dvakrat vyhraje zerg tak to asi neni nahoda. BTW mozna ze je steppes of war antizergska mapa ale zase takova shakuras plateau nebo scrap station je primo pro zergy jak delana. Kdyby nekdo umel vsechny strany perfektne muze si vybirat race podle mapy.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 20:48:02 

satik píše:
Skylleer píše:
satik píše:

Tak si za ne dej aspon 20 her ted, abys byl aspon trochu v obraze :)

Proc bych to delal ? hrat za rasu ktera me nebavi a nic se tim nenaucit akorat ztrata casu v obraze jsem videl jsem dost replayu kde zergove ownovali terrany a i naopak. To musi clovek hrat za vsechny aby ktomu mohl napsat svoje ? nestaci hrat proti te strane ? kde vidis presne co a jak dela ? neni to to same ?.Pokud muze zerg chodit 6pool proc by nemohl terran chodit marine rush ? nerikal si sam nahodou ze je to hrozne imba taktika kdyz uz jsme u toho ? nerfnete to prosim umrelo na to par diamond hracu ... :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 20:49:46 

Teď je tu toho textu, na který chci reagovat, trochu víc, tak to vezmu chronologicky.

77white píše:
Nechtelo se mi ty whinovaci sracky cist, staci mi nadpisy na tvojem blogisku. Nedokazes totiz vymyslet nic konstruktivniho, zadnou vhodnou strategii, jen zvanit a zvanit. Mozna ze nastal cas vymyslet nejakou funkcni strategii, kdyz mas odehrano takovych her a nakoukano takovych replayu, hm?

Tak zrovna blog je něco, co opravdu nikomu necpu, nikoho nenutím ten web vůbec otvírat, takže mi přijde trochu ujetý mě za to kritizovat. Přesně z toho důvodu jsem si ten blog založil, abych si tam mohl psát, co chci, a ten, komu to vadí, si mohl políbit... Přesto si troufnu říct, že ten blog není ani z poloviny o Terranech nebo mém názoru na imbalance. Příspěvků tam mám v tuhle chvíli 29, z toho jen 6 článků je o tomhle.

S měřením e-peenu v podobě nahraných her jsi začal v první řadě ty, takže tutéž otázku pokládám já tobě.

77white píše:
Btw muzu do mojeho poctu zapocitat odehrane Age of Empires 2 matche? Jinymi slovy, beta se od soucasnyho stavu zatracene lisila, s trochou nadsazky to byla ve vnitrnich mechanismech jina hra;)

Ne do počtu odehraných SC2 her, ale rozhodně tvoje odehrané AoE2 hry v tobě určitě hodně nechaly - naučily tě rychleji klikat, strategicky přemýšlet atd. AoE2 styl (co jsem nějaké multiplayerové hry viděl) je bohužel dost jinej než styl blizzardích RTS, přesto si myslím, že to těm hráčům dost dalo - ostatně není žádné překvapení, že právě bývalí W3, SC a AoE2 hráči jsou teď obvykle diamantoví v SC2. Tohle jsem měl na mysli, když jsem psal, že mám nahrány stovky SC:BW her a stovky W3 her.

77white píše:
Pokud mas odehrano 50 her za kazdou rasu, tak i s monstroznim mnozstvi shlednutych replayu nemuzes byt dobry hrac. Proste nemuzes, tecka. S tim ti nikdo nepomuze. Pokud mas odehrano her tisic a stale si v silver lize (a tací existují!), tak těm se pomoct dá.
Doufam ze ted uz chapes moji poznamku o mnozstvi odehranych her, zamyslis se a pujdes hrat, misto pokracovani v tehlech nesmyslech.

Tohle jsem absolutně nepochopil. Mohl bys to nějak polopatičtěji vysvětlit? Zvlášť to srovnání Diamantu s 50 hrama za každou rasu a Silvera s tisícovkou her. Já jsem mimochodem taky o žádnou pomoc nikoho nežádal :)

77white píše:
PS: her mam odehrano v celkovem souctu 650, absolutni vetsinu za jednu rasu;)

No právě :) Tak doufám, že těch 650 her odehraných za Terrany ti dalo větší náhled na to, jak se hraje za Zerga a Protossa, než dalo mně těch 50 her za Zerga a 50 za tosse :)

MaHi píše:
Už když jsme před 10 lety začínali s Rofflemanem hrát Starcraft věděl co a jak

Ty jo! Já si spolu s tím jménem vybavil i ty časy tenkrát... :)

Skylleer píše:
Napsal jsem to proto ze ty si zacal stim jak mas nahrano a tedka se tu cudujes ze nekdo napise ze ma nahrano vic nez ty

Kde? Cituj mě. Já mám naivně za to, že s kecáním, kdo má kolik nahráno, začal 77white.

Skylleer píše:
Tady nikdo nemluvi o penezni nahrade ale o tom jak rychle to jde vyrobit zpet. staci ti jedna hatchery a muzes vymasit klidne 10 mutas= 350 mineralu a trochu plyvani . potrebujes 5 starportu s peti reaktorama abys za stejnej cas vymasil 10 vikingu naklady si spocitej sam a pak mi rekni kdo to ma jednodusi to obnovit , ale nemusis nic rikat myslim ze odpoved zna kazdy to nemluvim o workrech ktery ikdyz mu v mid game vysekas celou mineral line mas to zpet do par sekund. to uz se skor vyplati chodit rovnou po hatchery nez po dronech.

No, to podáváš jako nezvratnej fakt něco, co faktem ani náhodou není :) Po bitvě, kde ti chcípne velká army, vyrobit rychle novou, obnáší jak mít produkční budovy (nebo larvy), tak i mít na to prachy. Zergovi se sice ty larvy obnovují do počtu 3 u každé Hatchery samy, takže pokud těch Hatchery má více a pokud má prachy, udělá ty jednotky všechny naráz, ale třeba desítky lingů nebo Roachů nevymasíš, pokud ty larvy nemáš a to opravdu nemáš, pokud jsi celou dobu pilně nespawnoval larvy. Zatímco Terran má stále před očima bojiště a během boje prostě selectne číslem na klávesnici všechny své raxy, zmáčkne 10x D, 20x A a v klidu dál bojuje :) (trochu přeháním) To, co jsem se snažil říct, je fakt, že pokud Zerg nestíhá během boje spawnovat larvy, tak o ten čas, kdy to na Hatcheries neběželo, prostě přišel. Nenávratně. Zatímco Terran, pokud během boje jen microval, a mezitím mu energie u jeho OC nepřesáhla 200, nepřišel o nic, rozhází všechny MULy pak a je to takřka totéž, jako kdyby je rozhazoval pravidelně celou dobu. Ano, vím, že teď míchám příjem a produkci dohromady, ale v tom se liší ty dvě mechaniky a i ty dvě rasy.

A že odpověď zná každý? No mám stále (naivní?) dojem, že nejsem sám, kdo má ze svých her za Terrany dojem, že právě za ně se mu ta armáda daří obnovovat a doplňovat nejsnáz :) Takže až tak jednoznačné, jak to podáváš, to asi přeci jen nebude.

Skylleer píše:
ok tohle beru mozna to rekl nekdo jiny kazdopadne na veci to nic nemeni. kdyby to melo byt fer melo by se stavit supply pred raxem (uz je) , pylon pred gateway (uz je) overlord pred spawning poolem (?) - proc tuhle vyhoda ma jenom zerg ? na to mi odpovez , neni to trochu OP teda ?
[/quote][/quote]

Tak mně osobně zrovna ta změna, že rax jde stavět až po depotu, přijde dementní, nikdy jsem ji nikde neschvaloval ani neprosazoval. Nadávám celé měsíce u Terranů na jiné věci a ty nerfnuty nebyly (a myslím si, že ani nebudou, protože nerfnutí MUL nebo EMP by Blizzardi se svou opatrnou politikou neriskovali prosazovat).

Skylleer píše:
nwm jestli neumis cist nebo ti to dela problem ale o radek vejs jsem psal ze jsem hral ze vsechny v dobe bety byly zergove spatni ale doba se posunula a to o hodne, tedka uz jsou dost konkurence schopni viz dve nejvetsi akce GSL 1 a 2 vyhry zergu to jen potvrzuji. to ze nejaky zotac a craft cupy vyhravaji terrani nemusi nikho zajimat kdyz tam nehrajou ti nejlepsi aby se dalo soudit ktera strana je na tom jak. GSL beru primarne jako nej akci a kdyz tam dvakrat vyhraje zerg tak to asi neni nahoda. BTW mozna ze je steppes of war antizergska mapa ale zase takova shakuras plateau nebo scrap station je primo pro zergy jak delana. Kdyby nekdo umel vsechny strany perfektne muze si vybirat race podle mapy.

No to je moc hezký :) 50 turnajů, co vyhráli Terrani, prostě smažeme, protože jednoduše nejsou dost prestižní jako ty jediné dva, co Terrani nevyhráli? :)

Btw Scrap Station je díky dropům imho spíš terranská mapa, ale tohle by bylo na dlouhou diskusi. Shakuras Plateau je zergská, ale vzhledem k tomu, že dříve byla jediná zergská Desert Oasis a ta je pryč, se vlastně vůbec nic nezměnilo.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 21:17:59 

Skylleer píše:
Proc bych to delal ? hrat za rasu ktera me nebavi a nic se tim nenaucit akorat ztrata casu v obraze jsem videl jsem dost replayu kde zergove ownovali terrany a i naopak. To musi clovek hrat za vsechny aby ktomu mohl napsat svoje ? nestaci hrat proti te strane ? kde vidis presne co a jak dela ? neni to to same ?.Pokud muze zerg chodit 6pool proc by nemohl terran chodit marine rush ? nerikal si sam nahodou ze je to hrozne imba taktika kdyz uz jsme u toho ? nerfnete to prosim umrelo na to par diamond hracu ... :)

Hrani za jiny rasy ti da lepsi nahled do her, kdy proti tem rasam hrajes - napr. kdyz hraju ZvT, tak vim, co me nejvic stve, co me rozhodi a jak zhruba kdyz hraju zergy premejslim, takze toho pak vyuzijes i v opacnym MU - tedy v TvZ - zrovna v tomhle matchupu se mi to celkem vyplaci, porazil jsem diky tomu nakyho 2600 hrace s 250 apm, i kdyz se s bodama placam o 1000 pod nim.

A hlavne bys tu pak na foru netvrdil, jak je pro zerga lehky obnovit armadu nebo tezice, protoze kdyz delas tezice, tak nemuzes stavet armadu a naopak. A prave larvy byvaji celkem casto omezujici faktor, protoze v nich stavis armadu, tezice i overlordy, takze musis dobre rozmyslet, co z toho postavis

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 21:18:54 

Nebavi me bavit se porad o tom samem dokola takze uz na to dlabu, v necem s tebou souhlasim , ale nemuzete se divit terranum ze nadavaji na to ze jim rikate jak nejsou OP kdyz se jim nerfuje uplne vsechno - treba tanky nepochopitelne (tank kterej ma skro stejne hp jako marauder , aby byl ucinejsi musi bejt rozlozenej , nema moznost stimu zabira mnohem vic supply nez marauder a mohl bych pokracovat). Vadi mi ze se nadava ze vsechno terransky je spatny pritom jedinej terran je postihovanej ve vsech patchich nejvic , sebrali jim pulku veci nerikam ze nektere nebyli spravne. Ale oni nerfnou veci ktera se pak kvuli tomu vubec nepouzivaji. Rekni mi jednu jednotku ktera by mela mensi vyuziti nez je reaper.

imho scrap station je ciste zergska mapa , chtel bych videl W/L ration na tyhle mape.

A ano mas pravdu ze beru v potaz nejvetsi starcraftovskou akci kde hraji vsichni hraci sveta pred nejakymi mini turnajky kde motivace je polovicni na kterou lidi netrenujou 24 hodin denne jako na GSL. V korei s terranama problemy nemaj , pokud si vsimnes nejlepsi terrani nekteri swicthuji na zergy proc asi Morrow, TLO ..
nekdo tu kdysi rikal ze dimaga a idra switchne na terrany , kde teda ten swicth je ? nikde asi si uvedomili ze zergove jsou proste tedka silnejsi a jenom protoze terran ma 80% sanci na win na steppes of war pokud pujde all in to nezmeni map je tu hromada a nasli by se jiny kde zase dominujou zergove, stop crying and start playing takhle bych to videl ja. Mozna nemam sajnu jak se hraje za zergy ale vysledky jsou stejne podstatny. Nedavno tu byla tabulka kde bylo videt ze terran je na tom upl nejehur presto top turnaje jak rikas vyhravaji terrani = ze nejvic nejlepsich hracu hraje terrany. Pkud budes mit 10 dobrejch terranu vs jeden jeste lespi zerg jaka je asi sance ze vyhraje nejakej terran ? asi vyssi nez ten zerg.
Ikdyby se to za zerga nedalo na jedny mape ubranit tak je hromada dalsich kde muze zerg vyuzit svoje super OP makro a rozlezt se po cely mape nez knemu terran se svoji pomalou armou dobehne.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 21:24:28 

satik píše:
Skylleer píše:

Hrani za jiny rasy ti da lepsi nahled do her, kdy proti tem rasam hrajes - napr. kdyz hraju ZvT, tak vim, co me nejvic stve, co me rozhodi a jak zhruba kdyz hraju zergy premejslim, takze toho pak vyuzijes i v opacnym MU - tedy v TvZ - zrovna v tomhle matchupu se mi to celkem vyplaci, porazil jsem diky tomu nakyho 2600 hrace s 250 apm, i kdyz se s bodama placam o 1000 pod nim.

A hlavne bys tu pak na foru netvrdil, jak je pro zerga lehky obnovit armadu nebo tezice, protoze kdyz delas tezice, tak nemuzes stavet armadu a naopak. A prave larvy byvaji celkem casto omezujici faktor, protoze v nich stavis armadu, tezice i overlordy, takze musis dobre rozmyslet, co z toho postavis

ale to zase motas hrusky s jabkama zamotavas do toho hafec faktoru , ano zerg stavi ze zakladky overlordy , stejne jako terran zas musi pokazdy obetovat jedno scv aby mu postavilo supply deppot , kdyz to pripocitas tak te ten supply nestoji jen 100 mineralu, ale dalsich 50 ktery by to scv natezilo kdyby tam nemuselo nahazovat lopatou omitku na supplaci. Proste tim ze jsou ty strany takhle odlisny se neda brat kazdej herni aspekt , ale zerg jako takovej je strana delana na massy malejch rychlejch ale za to slabejch jednotek. Proto maji nejrychlejsi obnovu army a to jako ze maji. Mit na to suroviny je uplne jina vec to terran taky musi mit suroviny, to se zas odviji od hry kolik mas bazi kde ti co stoji a kde tezi , pokud se bavime o produkci jako takovy tak zergovy staci 1 hatchery aby postavil to samy jako treba 4 starporty ktery stoji mnohem vic to vis asi sam. zerg vlastne nepotrebuje zadny produkcni budovy vystaci si vlastne s expanzemi za to vseichni ostatni pokud chteji vytlacit vic jednotek musi si prihodit i dalsi tovarny.

Terran ma vyhodu v tezbe zerg v produkci nakonec je to vicemene +/- terran musi zaplatit za vyrobny ,zerg zase za drony ktery mu natezi to co vydla mule. Mule mu vydela na ty vyrobny .

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 21:30:57 

Skylleer píše:
Nebavi me bavit se porad o tom samem dokola takze uz na to dlabu, v necem s tebou souhlasim , ale nemuzete se divit terranum ze nadavaji na to ze jim rikate jak nejsou OP kdyz se jim nerfuje uplne vsechno - treba tanky nepochopitelne (tank kterej ma skro stejne hp jako marauder , aby byl ucinejsi musi bejt rozlozenej , nema moznost stimu zabira mnohem vic supply nez marauder a mohl bych pokracovat). Vadi mi ze se nadava ze vsechno terransky je spatny pritom jedinej terran je postihovanej ve vsech patchich nejvic , sebrali jim pulku veci nerikam ze nektere nebyli spravne. Ale oni nerfnou veci ktera se pak kvuli tomu vubec nepouzivaji. Rekni mi jednu jednotku ktera by mela mensi vyuziti nez je reaper.

imho scrap station je ciste zergska mapa , chtel bych videl W/L ration na tyhle mape.

A ano mas pravdu ze beru v potaz nejvetsi starcraftovskou akci kde hraji vsichni hraci sveta pred nejakymi mini turnajky kde motivace je polovicni na kterou lidi netrenujou 24 hodin denne jako na GSL. V korei s terranama problemy nemaj , pokud si vsimnes nejlepsi terrani nekteri swicthuji na zergy proc asi Morrow, TLO ..
nekdo tu kdysi rikal ze dimaga a idra switchne na terrany , kde teda ten swicth je ? nikde asi si uvedomili ze zergove jsou proste tedka silnejsi a jenom protoze terran ma 80% sanci na win na steppes of war pokud pujde all in to nezmeni map je tu hromada a nasli by se jiny kde zase dominujou zergove, stop crying and start playing takhle bych to videl ja. Mozna nemam sajnu jak se hraje za zergy ale vysledky jsou stejne podstatny. Nedavno tu byla tabulka kde bylo videt ze terran je na tom upl nejehur presto top turnaje jak rikas vyhravaji terrani = ze nejvic nejlepsich hracu hraje terrany. Pkud budes mit 10 dobrejch terranu vs jeden jeste lespi zerg jaka je asi sance ze vyhraje nejakej terran ? asi vyssi nez ten zerg.
Ikdyby se to za zerga nedalo na jedny mape ubranit tak je hromada dalsich kde muze zerg vyuzit svoje super OP makro a rozlezt se po cely mape nez knemu terran se svoji pomalou armou dobehne.

Delas si srandu s tim tankem a marauderem? Sieglej tank ma dostrel jako krava, dmg lepsi nez baneling a celkem slusnej splash, uz takhle jich staci mit tak 30 a po zemi proti tomu zadna jina rasa nema s nicim sanci...

Co je OP na zergove makru? Co brani rozlezt se po cely mape terranovi? Jeste kdyz vezmes v potaz PF, ktera je s opravujicima SCV skoro neznicitelna? A co naopak brani terranovi v zabranovani exp zerga? Mas k dispozici na harras reapery, banshee, dropy, heliony - to ti nestaci? :)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 218 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina