StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pon 12. kvě 2025 14:25:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 218 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Patch 1.2.0
PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 16:37:42 

Pralev píše:
77white píše:
kamo ty kdybys aspon mel nahrano dostatecny mnozstvi her:) ja vim ze premejsleni u SC je dulezite, ale hrani je take potreba, treba by ses to potom konecne naucil a prestal bejt takovej dick;)
edit: kor kdyz mas odehrano 130 her a nejhranejsi rase je random. To znamena ze sis odehral cca 45 her za kazdou rasu? Z toho ti nepomuzou ani replaye...

Sice vůbec nevím, jak to souvisí s tím, o čem jsem psal (když chybí argumenty, přechází se na osobní útoky, že? ;) ), ale budiž... jsem rád, že někomu, kdo má odehráno méně her než já (počítám do toho totiž i hry, co jsem odehrál v betě), přijde, že jsem toho nahrál málo :) Jinak tuny nasledovaných replayů pomáhají hodně, ale to je jen tak na okraj ;)

Troufnul bych si rict ze mam kdyz spoctu betu odehrana mnohem vice her nez ty a to jak za random tak za terrany. Nerikam ze nektere nerfy nebyly opravneni , ale rikam ze sem si vsiml ze jedinej terran od zacatku bety zmenil svoje strategie od prvni jednotky po posledni chodilo se proste postupne vsechno a je jasne ze jak jde o prachy budou lidi chodit jen to neucinejsi , jinze podle vas je to u Terrana kazda jednotka ta nejucinejsi. Zajimave je ze jestli je terran OP proc vyhral fruit dealer jakozto nejlepsi hrac na svete skoro kazdej top event a proc zerg vyhral obe GSL , kdyz to dokaze nekdo proc ne vsichni ? videl jsem jak tam hazel baneling dropy a terran proste proti tomu nic nemel . Nevede cos tim a whinoval na to nekdo ? ze ti prileti par ovu nad elou armu a ona ve vterine praskne ? a ze obnova T army je mnohem obtiznejsi nez ta zergska. Lidi asi zjistili ze v late game proste zerga nedas nicim tak zacli hrat agresivne.seberte jim muly marinaky a nevim co jeste a Pralev bude spokojeny on zna kazdou strat vi vse o te hre a on by to vybalancoval nejlepe. Vis co me sere ? koukat na hry se zergama protoze tam nevidis absolutne nic noveho proto by me ta strana ani nebavila akazdej chodi 14 hatch jak pres kopirak absolutne zadna fantazie zahrat neco jineho (one base muta s krasnym ikrem nebo tak neco) lauter nic

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 16:44:27 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Uf :) Ako, nechcem a nebudem drzat stranu pralevovi, lebo argument o pocte odohratych hier je silny, ale trochu to prehanas ;)

Vycitat zergom 14 hatch je dost kratkozrake. Nie je pravda ze sa nic ine nehra, sltae sa hraju 6-9 pooly. Ale ak chce hrat zerg poriadne, tak mu nic ine ako 14 hatch neostava. Je to ako vycitat terranom ze idu 9/10 supply a hned potom rax. 14 hatch je standard opening, mas pocit ze aj dalsi priebeh hry zergov je cez kopirak? V tom pripade mam pre teba zlu spravu ;) Mozno pralev ma malo odohrate, ale ty mas asi malo napozerane.

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 17:06:51 

GoodWill píše:
Uf :) Ako, nechcem a nebudem drzat stranu pralevovi, lebo argument o pocte odohratych hier je silny, ale trochu to prehanas ;)

Vycitat zergom 14 hatch je dost kratkozrake. Nie je pravda ze sa nic ine nehra, sltae sa hraju 6-9 pooly. Ale ak chce hrat zerg poriadne, tak mu nic ine ako 14 hatch neostava. Je to ako vycitat terranom ze idu 9/10 supply a hned potom rax. 14 hatch je standard opening, mas pocit ze aj dalsi priebeh hry zergov je cez kopirak? V tom pripade mam pre teba zlu spravu ;) Mozno pralev ma malo odohrate, ale ty mas asi malo napozerane.

Tak ja jsem od zacatku bety , pres vsechny delete databaze odehral urcite dobrejch 2k her.
ano je jasne ze supply devet musi jit , ale to je jako kdybys rekl ze zerg ma jit jinak overlorda to proste jinak nejde navic terran to chodiol i jinak dokud nebyl supply povine pred raxem ze ? (coz je taky nerf na zaklade reaperu) taky bch bral aby zergum dali ze musi udelat ova pred poolem ubylo by 6 pool rushu , proc jim tohle nevezmou ? jen terranum ? kdyz je to tak OP v tymovkach ? protoze se nebalancuje podle tymovek ? a proc teda pise ze se reaperove nerfli protoze v tymovce byli OP ? me prijde ze ten clovek nevi co mluvi , btw ja teba chodim za terrany pokazdy neco jinyho jednou fast tanka (s rafinyrkou pred raxem) nebo fast banshee nebo double helion s reactorovy factory , nechodim jedno a to same kazdou hru jedine zerg chodi prvnich 5 minut stejne a je to nuda vis co prijde za dve minuty vis co prijde potom. S terranem i po tech vsech nerfech se da jit nekolik openingu ikdyz je to trebas riskantni kdyz uz to neni tak silny jako predtim , ale da se to jit proc by se to nedalo se zergem ? oni jsou totiz moc "greedy" a hnedka chteji mit vetsi income vic larev. dobre jim tak nikomu se nechce hrat do nevyhody 1 base vs 2 base.
Za terrana ti pak jednou padne arma a koncis zerg to obnovi za 30sekund.

btw 9/10 supply a potom rax je tech tree kterymu nemuzesnic vycitat tak je ta hra udelana.. trosku mimo argument spis hodne mimo

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 17:23:00 

Skylleer píše:
Troufnul bych si rict ze mam kdyz spoctu betu odehrana mnohem vice her nez ty a to jak za random tak za terrany. Nerikam ze nektere nerfy nebyly opravneni , ale rikam ze sem si vsiml ze jedinej terran od zacatku bety zmenil svoje strategie od prvni jednotky po posledni chodilo se proste postupne vsechno a je jasne ze jak jde o prachy budou lidi chodit jen to neucinejsi , jinze podle vas je to u Terrana kazda jednotka ta nejucinejsi. Zajimave je ze jestli je terran OP proc vyhral fruit dealer jakozto nejlepsi hrac na svete skoro kazdej top event a proc zerg vyhral obe GSL , kdyz to dokaze nekdo proc ne vsichni ? videl jsem jak tam hazel baneling dropy a terran proste proti tomu nic nemel . Nevede cos tim a whinoval na to nekdo ? ze ti prileti par ovu nad elou armu a ona ve vterine praskne ? a ze obnova T army je mnohem obtiznejsi nez ta zergska. Lidi asi zjistili ze v late game proste zerga nedas nicim tak zacli hrat agresivne.seberte jim muly marinaky a nevim co jeste a Pralev bude spokojeny on zna kazdou strat vi vse o te hre a on by to vybalancoval nejlepe. Vis co me sere ? koukat na hry se zergama protoze tam nevidis absolutne nic noveho proto by me ta strana ani nebavila akazdej chodi 14 hatch jak pres kopirak absolutne zadna fantazie zahrat neco jineho (one base muta s krasnym ikrem nebo tak neco) lauter nic

Debatu na téma počtu odehraných her ze své strany ukončuju tím, že jednak já mám zase odehrány stovky (ne-li tisíce) her W3, další stovky her SC:BW a nakoukány doslova stovky SC2 replayů, jednak tím, že na počtu odehraných her prostě vůbec nesejde. Někdo se poučí z mála her, někdo na totéž potřebuje více her. Pokud můžeš na konkrétní argument odpovědět konkrétním argumentem, udělej to. Říct někomu, že nemá pravdu, protože má odehráno méně her než ty, je mimo mísu (ne, vůbec to není silný argument).

Tak ono u těch Baneling dropů šlo hlavně o to, že v té době to byla žhavá novinka a Terrani absolutně nevěděli co s tím dělat. Teď už si dávají pozor a ty Ovíky nastimovanými mariňáky rychle zabíjejí. Nicméně ty Baneling dropy jsou pěkný příklad, že to byli právě Zergové, kdo přizpůsobil svou hru :)

Obnova T army je stejně snadná jako obnova Z army, resp. ještě snazší. Zerg musí během bitvy dávat Spawn larvae, jinak se žádná hyper-rychlá obnova army nekoná. Terran nahodí MULy a jede se :) Samozřejmě musí mít produkční budovy. Ale předpokládám, že se bavíme o top hře, ne o Bronzu. Sami mnozí Terrani přiznávají, že ten odpouštěcí faktor MUL je obrovskej.

Jinak ano, ta variabilita Zerga je poměrně malá, protože má méně jednotek než Terran a Protoss a méně možných openingů. Terran těch openingů má hafo a ještě k tomu perfektní wall-in a základní jednotku střílející air, takže jde do značné míry opening navíc do poslední chvíle skrývat (coz třeba Zerg moc nemůže, notabene když si ty tech budovy musí dělat na creepu v základně). Mě to taky štve, v tomhle si můžeme podat ruce :) O to smutnější je vidět, že Terrani mají víc možností, ale půl roku (víc, když počítáme i betu) hrají pořád dokolečka jen to své MMM, někdy z něj pár M uberou :), někdy nějakou jednotku (Tank / Ghost / Viking) přidají. Hrozná nuda, že? Větší než koukat pořád na 14 hatch :)

Skylleer píše:
a proc teda pise ze se reaperove nerfli protoze v tymovce byli OP ? me prijde ze ten clovek nevi co mluvi

Teď nechci vypadat vztahovačně, ale tohle doufám nebylo o mně? Já jsem nic o nějakých týmovkách nikdy nepsal, týmovky mě absolutně nezajímají, řeším vše z pohledu 1v1.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 17:25:38 

Pralev píše:
77white píše:
kamo ty kdybys aspon mel nahrano dostatecny mnozstvi her:) ja vim ze premejsleni u SC je dulezite, ale hrani je take potreba, treba by ses to potom konecne naucil a prestal bejt takovej dick;)
edit: kor kdyz mas odehrano 130 her a nejhranejsi rase je random. To znamena ze sis odehral cca 45 her za kazdou rasu? Z toho ti nepomuzou ani replaye...

Sice vůbec nevím, jak to souvisí s tím, o čem jsem psal (když chybí argumenty, přechází se na osobní útoky, že? ;) ), ale budiž... jsem rád, že někomu, kdo má odehráno méně her než já (počítám do toho totiž i hry, co jsem odehrál v betě), přijde, že jsem toho nahrál málo :) Jinak tuny nasledovaných replayů pomáhají hodně, ale to je jen tak na okraj ;)

Nechtelo se mi ty whinovaci sracky cist, staci mi nadpisy na tvojem blogisku. Nedokazes totiz vymyslet nic konstruktivniho, zadnou vhodnou strategii, jen zvanit a zvanit. Mozna ze nastal cas vymyslet nejakou funkcni strategii, kdyz mas odehrano takovych her a nakoukano takovych replayu, hm?
Btw muzu do mojeho poctu zapocitat odehrane Age of Empires 2 matche? Jinymi slovy, beta se od soucasnyho stavu zatracene lisila, s trochou nadsazky to byla ve vnitrnich mechanismech jina hra;)
Pokud mas odehrano 50 her za kazdou rasu, tak i s monstroznim mnozstvi shlednutych replayu nemuzes byt dobry hrac. Proste nemuzes, tecka. S tim ti nikdo nepomuze. Pokud mas odehrano her tisic a stale si v silver lize (a tací existují!), tak těm se pomoct dá.
Doufam ze ted uz chapes moji poznamku o mnozstvi odehranych her, zamyslis se a pujdes hrat, misto pokracovani v tehlech nesmyslech.
PS: her mam odehrano v celkovem souctu 650, absolutni vetsinu za jednu rasu;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 17:36:46 
 ICQ  Profil

Mno.... Myslím, že už je načase přestat brečet a začít hrát ne?
Pralva respektuju a budu respektovat, jakožto hráče, který - Už když jsme před 10 lety začínali s Rofflemanem hrát Starcraft věděl co a jak :) Respektuju ho i proto, že vím kolik času věnoval WC3 ( které jsem mimochodem hrál takových 6 let - troufnu si říct docela na úrovni :) ) a pomoci hráčům ( pralevs tips of week na warcraft3.sk )... Takže vím, že i když je ve svých názorech někdy urputný, tak to není jen takové chlustání do větru a opravdu za tím něco bude...
Je mi jasné, že jako Terrani prostě budete hájit svojí rasu do poslední kapky krve, ale myslím že není důvod se snižovat k nějákým osobním útokům, kor k člověku který si spíš zaslouží respekt...
Peace vy sráči :)

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 17:43:16 

Pralev píše:
Debatu na téma počtu odehraných her ze své strany ukončuju tím, že jednak já mám zase odehrány stovky (ne-li tisíce) her W3, další stovky her SC:BW a nakoukány doslova stovky SC2 replayů, jednak tím, že na počtu odehraných her prostě vůbec nesejde. Někdo se poučí z mála her, někdo na totéž potřebuje více her. Pokud můžeš na konkrétní argument odpovědět konkrétním argumentem, udělej to. Říct někomu, že nemá pravdu, protože má odehráno méně her než ty, je mimo mísu (ne, vůbec to není silný argument).

Napsal jsem to proto ze ty si zacal stim jak mas nahrano a tedka se tu cudujes ze nekdo napise ze ma nahrano vic nez ty a kdybych mel pripocitat vsechny ty starcrafty age of empires ktery jsem hral 4 roky celkem na top urovni a dalsi a dalsi hry ktery mi prisli pod ruku bysme tu byli do rana takze na to prdim a jen reknu ze si myslim ze strategii jsem nahral fakt ranec , od civilizace jedna , imperium galactica a podobnejch az po moderni hry..

Pralev píše:
Tak ono u těch Baneling dropů šlo hlavně o to, že v té době to byla žhavá novinka a Terrani absolutně nevěděli co s tím dělat. Teď už si dávají pozor a ty Ovíky nastimovanými mariňáky rychle zabíjejí. Nicméně ty Baneling dropy jsou pěkný příklad, že to byli právě Zergové, kdo přizpůsobil svou hru :)

zhava nezhava novinka je to stejne jako je tedka all in u terrana , terrani se adaptovali newhinovali ted je rada na zergack , vymysleli neco peknyho co se mi fakt libilo bouzel jak pises ty tedka uz je to obsolete (zastarale vyraz z civilizace kdybys neznal :)

Pralev píše:
Obnova T army je stejně snadná jako obnova Z army, resp. ještě snazší. Zerg musí během bitvy dávat Spawn larvae, jinak se žádná hyper-rychlá obnova army nekoná. Terran nahodí MULy a jede se :) Samozřejmě musí mít produkční budovy. Ale předpokládám, že se bavíme o top hře, ne o Bronzu. Sami mnozí Terrani přiznávají, že ten odpouštěcí faktor MUL je obrovskej.

Tady nikdo nemluvi o penezni nahrade ale o tom jak rychle to jde vyrobit zpet. staci ti jedna hatchery a muzes vymasit klidne 10 mutas= 350 mineralu a trochu plyvani . potrebujes 5 starportu s peti reaktorama abys za stejnej cas vymasil 10 vikingu naklady si spocitej sam a pak mi rekni kdo to ma jednodusi to obnovit , ale nemusis nic rikat myslim ze odpoved zna kazdy to nemluvim o workrech ktery ikdyz mu v mid game vysekas celou mineral line mas to zpet do par sekund. to uz se skor vyplati chodit rovnou po hatchery nez po dronech.

Jinak ano, ta variabilita Zerga je poměrně malá, protože má méně jednotek než Terran a Protoss a méně možných openingů. Terran těch openingů má hafo a ještě k tomu perfektní wall-in a základní jednotku střílející air, takže jde do značné míry opening navíc do poslední chvíle skrývat (coz třeba Zerg moc nemůže, notabene když si ty tech budovy musí dělat na creepu v základně). Mě to taky štve, v tomhle si můžeme podat ruce :) O to smutnější je vidět, že Terrani mají víc možností, ale půl roku (víc, když počítáme i betu) hrají pořád dokolečka jen to své MMM, někdy z něj pár M uberou :), někdy nějakou jednotku (Tank / Ghost / Viking) přidají. Hrozná nuda, že? Větší než koukat pořád na 14 hatch :)

Pralev píše:
Teď nechci vypadat vztahovačně, ale tohle doufám nebylo o mně? Já jsem nic o nějakých týmovkách nikdy nepsal, týmovky mě absolutně nezajímají, řeším vše z pohledu 1v1.

ok tohle beru mozna to rekl nekdo jiny kazdopadne na veci to nic nemeni. kdyby to melo byt fer melo by se stavit supply pred raxem (uz je) , pylon pred gateway (uz je) overlord pred spawning poolem (?) - proc tuhle vyhoda ma jenom zerg ? na to mi odpovez , neni to trochu OP teda ?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 17:49:35 

MaHi píše:
Mno.... Myslím, že už je načase přestat brečet a začít hrát ne?
Pralva respektuju a budu respektovat, jakožto hráče, který - Už když jsme před 10 lety začínali s Rofflemanem hrát Starcraft věděl co a jak :) Respektuju ho i proto, že vím kolik času věnoval WC3 ( které jsem mimochodem hrál takových 6 let - troufnu si říct docela na úrovni :) ) a pomoci hráčům ( pralevs tips of week na warcraft3.sk )... Takže vím, že i když je ve svých názorech někdy urputný, tak to není jen takové chlustání do větru a opravdu za tím něco bude...
Je mi jasné, že jako Terrani prostě budete hájit svojí rasu do poslední kapky krve, ale myslím že není důvod se snižovat k nějákým osobním útokům, kor k člověku který si spíš zaslouží respekt...
Peace vy sráči :)

vis co , ja jsem napsal tuny strategii do age of empires pomahal zacatecnikum a taky si myslim ze jsem slusne prispel do herni komunity a i presto preze vsechno si nemyslim ze by mel mit muj nazor vetsi vahu nez jeho ale snazim se psat fakta co vidim z her kdyz na to koukam , uz v age of empires ktery byli mnohem tezsi strategi nez je starcraft jsem koukal na zpomaleny replaye a snazil se znich vzit toho co nejvic (nikde jinde nebylo tak narocny makro jako prave tady) 4 ruzny suroviny a neustale balancovat ekonomiku aby vseho bylo dost neustale rezby po cely mape , tady je to vsechno automaticky a diky tomu by meli mit lidi vic casu na nejaky strategy , kazdej tu pise o APM 300 u top hracu s 300 bys v aoc to stihal tak akorat a neklikal bys na zbytecnosti behem prvnich 10 minut aby ses zabavil , tam je potreba resit kazdyho vidlaka co pujde tezit. Rad bych videl od soucasnejch top zergu neco vic , neco mi tam chybi nejakej napad snaha nebo tak , skill ukazal fruitdelaer vs boxer na blizzardi akci tam se mi hra zerga opravdu libila dokazal improvizovat kdyz mu blokl boxer rampu misto toho aby whinoval jak op to je nekoho zavrit zabral si proste gold expu. Tohle je ukazka hrace jde neco a kdyz to nevyjde vymysli neco jinyho rychle , nema naucenej jeden build 14 hatch kterej jede vsude.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 18:11:15 

Vís Mahi, kdyby Pralev diskutoval normálně v klidu a nebral to tak vážně když s ním někdo nesouhlasí a nemyslel si že má vždy pravdu (tedy uznat že i druhá strana může mít pravdu nebo kdyby ne, tak by se na diskuze vykašlal), jako ostatní tak je to v pohodě. Ale takto jenom otravuje. Kdyby na svém blogu psal o něčem jiném než o OP, tak by to prospělo všem. Ale on je nepoučitelný a jak s ním někdo nesouhlasí, tak píše že nemá argumenty a jak odehrál v betě plno zápasů (před půl rokem) a bla bla bla.

PS: Tak se se na jeho blogísek kouknul a má tam dobrej článek o replayích.. to je třetí užitečnej článek za 3 měsíce.

Mnohem víc bych ocenil diskuzi na téma 4OC co tu byla předtím v tomhle topicu, bez zbytečných OP keců.

Weezing.856

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 19:04:05 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Skylleer by si mel dat par her za zergy, protoze podle toho, co tu popisuje si hru za zergy predstavuje jako Hurvinek valku :/

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 218 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina