StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je sob 05. dub 2025 16:23:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 94 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PvZ - strategie, buildy, countre
PříspěvekNapsal: ned 17. říj 2010 16:01:23 

podstatou 6 poolu je dostat k tobě do základny 6 zerglingů před tím než máš zealoty (nic se nestaví a po natěžení 150 minerálů +50 zezačátku se staví pool a jak dojede tak mít 3 larvy na zerglingy), to by jsi určitě zaznamenal

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 18. říj 2010 8:45:08 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Proti 6 poolu sa uz davno vlemi uspesne brani canonmi. Zerglingovia su proti nim bezmocny.
Po novom patchiu sa ale situacia komplikuje. Zvyseny range roachov je problem. Hral som jednu hru kde zerg isiel fast roaches. Nepostavil ani jendeho zerglinga. Kedze nesiel 6-8 pool, nestaval som vezicky. Prvu a druhu vlnu roachov som ako-tak odrazil, ale chodili stale dasi a dalsi. Stalker ma stale lepsi dostrel a aj rychlost, ale nemozes ustupovat vecne (ked uz si pri vlastnej mineral line). Neustalim prisunom roachov ma pretlacil a vyhral.

Nevidmi inu moznost ako zabezpecit rampu vezickami. Nespravil som ziadnu velku chybu, aj mineraly som vyuzival efektivne. Aj tak ma pretlacil (a to ani nemal expu). Pre mna je po poslednom patchi vysledok jasny: Ak hram proti zergoi, vzy musim mat aspon 2 canony. Ak ide zerlign rush tak pri mineraloch. Ak ide roaches, tak na rampe. Ak ide muta, tak rovnako ako pri zerlingoch, cize pri mineraloch.

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 18. říj 2010 9:15:55 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

GoodWill píše:
Proti 6 poolu sa uz davno vlemi uspesne brani canonmi. Zerglingovia su proti nim bezmocny.
Po novom patchiu sa ale situacia komplikuje. Zvyseny range roachov je problem. Hral som jednu hru kde zerg isiel fast roaches. Nepostavil ani jendeho zerglinga. Kedze nesiel 6-8 pool, nestaval som vezicky. Prvu a druhu vlnu roachov som ako-tak odrazil, ale chodili stale dasi a dalsi. Stalker ma stale lepsi dostrel a aj rychlost, ale nemozes ustupovat vecne (ked uz si pri vlastnej mineral line). Neustalim prisunom roachov ma pretlacil a vyhral.

Nevidmi inu moznost ako zabezpecit rampu vezickami. Nespravil som ziadnu velku chybu, aj mineraly som vyuzival efektivne. Aj tak ma pretlacil (a to ani nemal expu). Pre mna je po poslednom patchi vysledok jasny: Ak hram proti zergoi, vzy musim mat aspon 2 canony. Ak ide zerlign rush tak pri mineraloch. Ak ide roaches, tak na rampe. Ak ide muta, tak rovnako ako pri zerlingoch, cize pri mineraloch.

Hod sem rep :)

Jinak proti 6poolu staci normalne u rampy 12 gate, cca 13forge (tim to uplne ucpat), pak pridat za jeste jeden pylon na do ucpani zdi a dva kanony.

A proti only roachum by stacil jeden immortal ;).

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 18. říj 2010 11:18:38 

deleted

Naposledy upravil Balty dne pát 29. říj 2010 15:17:56, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 29. říj 2010 12:58:17 

GoodWill píše:

Ze zvedavosti, jak se ti dostane do baze? I kdyby jsi mel poslat 2 proby s hold commandem za wall, zerg by se k tobe prokousat tak snadno nemel.. jen to chce davat pozor zergovi na "reinforcements" :-) posily ;-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 29. říj 2010 15:36:30 

Nemá někdo nějakou osvětčenou metodu, jak se bránit mutaliskům? Stalkery mám, ty to nestíhaj uběhat, canony u těžby mám, ale s mutaliskama si vždy to nějak obletí, aby do nich nešli, skoušel jsem i phoenixe, ale nikdy je nestihnu vyrábět rychleji než zerg muty, takže fakt už nevím, jak se tomu ubránit a prohrávám tím poslední dobou hodně her. :?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 29. říj 2010 15:45:15 

Vyzkoumej blink u stalkerů

Weezing.856

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 29. říj 2010 15:54:07 

Balty píše:
Nemá někdo nějakou osvětčenou metodu, jak se bránit mutaliskům? Stalkery mám, ty to nestíhaj uběhat, canony u těžby mám, ale s mutaliskama si vždy to nějak obletí, aby do nich nešli, skoušel jsem i phoenixe, ale nikdy je nestihnu vyrábět rychleji než zerg muty, takže fakt už nevím, jak se tomu ubránit a prohrávám tím poslední dobou hodně her. :?

Předně si myslím že je důležité ty mutalisky včas skoutovat, takže mu nenechat moc veliký náskok. Já s nimi mám problém jen pokud protivník jede jen mutalisky ve velkém a nic jiného. Když je má jen jako doplněk likviduju je klasicky stalkerama a phoenixama jak říkáš a zase tak těžké to není. Ovšem když už jich udělá hafo tak se mi je nikdy nepovede zničit. V tomto případě máš ale výhodu v tom, že nemá nic jiného povětšinou a tak je nejlepší zaútočit první ještě než je připraven.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 29. říj 2010 16:05:33 

Phoenixové fungují pořád lépe, i když je to velké množství proti velkému množství :) Hlavní je pořád microvat, tj. nezastavovat se, stále uhýbat, utíkat (redukuje to ztráty a to tak, že hodně).

Poslední hra, kde proti mně Z jel muty (víc než jen na harass): http://www.mediafire.com/?8kn14w05ibev3nh

Klíčové byly dva momenty:

1) Observer vidí stavějící se Spire, začnu dělat Stargate a připravovat si Phoenixe (později, když vidím, že ho to neodradilo a dělá dál muty ve velkém, přidělávám další Stargate).

2) Nezapomínám stále dělat i pozemní armádu a techovat, neustále rozjíždět ekonomiku a nenechat Zerga se rozlézt po mapě. Jakmile mám ve vzduchu absolutní převahu, jdu po zemi okamžitě na něj, než stihne provést full transition na pozemní armádu (Roache nebo hydry, v jeho případě hydry).

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 17:02:26 

Tohle téma nám trochu chrápe, tak ho zas trošku oživím. :) Jeden typ na "zaručenou" výhru a zní asi takto:
"Máte problém s otravným hmyzem? (zerg) použíte nášeho ultimátního high tepláře, čiští vše s přehledem a pokud by se vyskytli větší brouci můžete spojit 2 ht do 1 archona! A to se vyplatí!" :D

Ale vážně, zkoumal jsem jak se zerg může bránit proti mixu zealot + ht + archon a výsledek je NIJAK. Zkušenější hráči tohle už asi dávno vědí, tkaže info spíš pro nováčky.

Největší "vychytávka" je to, že jsou to vše gateway jednotky, čili stačí si hlídat těžbu, aby bylo pořád dost surovin a můžete armádu obnovovat stejně rychle jako zerg, akorád vám stačí armáda početně 3x menší než zergovi. Kdykoli zerg změní taktiku a začne massovat jiné jednotky, vy jen při dalším warpu prostě nawarpujete víc jednoho druhu, pokud třeba jede ultry, tak warpovat ht a udělat hned archony. Přemýšlel jsem i nad banelingama, ale s upgrady (možná i bez teď nwm) je má archon na ránu a s jeho splash dmg budou banelingové rádi jestli aspoň některý z nich dojde k cíly, navíc stormy + zealoti jako živý štít. Napadá některýho zerga "něco" jak se proti takovéto army bránit? Mě a zjevně ani moje soupeře zatím nic nenapadlo, jakmile začnu produkovat ht, tak je hra moje a ani moc nemusím řešit jak moc expanzí zerg má.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 94 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina