Tohle téma nám trochu chrápe, tak ho zas trošku oživím.

Jeden typ na "zaručenou" výhru a zní asi takto:
"Máte problém s otravným hmyzem? (zerg) použíte nášeho ultimátního high tepláře, čiští vše s přehledem a pokud by se vyskytli větší brouci můžete spojit 2 ht do 1 archona! A to se vyplatí!"
Ale vážně, zkoumal jsem jak se zerg může bránit proti mixu zealot + ht + archon a výsledek je NIJAK. Zkušenější hráči tohle už asi dávno vědí, tkaže info spíš pro nováčky.
Největší "vychytávka" je to, že jsou to vše gateway jednotky, čili stačí si hlídat těžbu, aby bylo pořád dost surovin a můžete armádu obnovovat stejně rychle jako zerg, akorád vám stačí armáda početně 3x menší než zergovi. Kdykoli zerg změní taktiku a začne massovat jiné jednotky, vy jen při dalším warpu prostě nawarpujete víc jednoho druhu, pokud třeba jede ultry, tak warpovat ht a udělat hned archony. Přemýšlel jsem i nad banelingama, ale s upgrady (možná i bez teď nwm) je má archon na ránu a s jeho splash dmg budou banelingové rádi jestli aspoň některý z nich dojde k cíly, navíc stormy + zealoti jako živý štít. Napadá některýho zerga "něco" jak se proti takovéto army bránit? Mě a zjevně ani moje soupeře zatím nic nenapadlo, jakmile začnu produkovat ht, tak je hra moje a ani moc nemusím řešit jak moc expanzí zerg má.