Stoky píše:
Ja si nemuzu pomoct, ale prijde mi to jako spousta teorie...preci se nezaleknu 8 colosu v 10 minute, kdyz vim ze souper muze mit maximalne 2-3. Musite trosku pocitat i se scoutingem. Preci kdyz vyscoutuju, ze ma toss 10stalkeru a 10 zealotu a do toho dva immortaly, tak je trosku divny kdyz pak prijde o nekolik colosu nebo immortalu navic. Hloupy terran se mozna zalekne ale trosku zkusenejsimu terranovi to musi dojit.
Ne všude se ti povede scouting a ne u každého hráče, navíc vývoj halucinací nevyskautuješ a sentry jsou běžnou součástí protoské armády a pokud hráč není blbej, tak jeho main base mu nevyskautuješ a skoro bych se vsadil, že se dvěma expanzema do 10-12té minuty s boostem těch 6-8 collosů jde dát celkem v klidu, ale to není tolik podstatný, můžeš si hodit třeba jen 4 halucinace kolosů a pak 10 halucinací stalekrů/zealotů, v boji těžko soupeř přepočítá kolik čeho máš a tvou armádu ty halucinace skvěle pokryjou, navíc existuje mnoho různých strategií jak "vypotit" maximum jednotek za xx času a jak ty víš, že ten hráč proti tobě zrovna něco takového neudělal, navíc asi nikdo nezná absolutně všechny možnosti cs2. Popravdě spíš tohle mi teď trošku příjde jako teorizování "přeci se nezaleknu..." upřímě já sám nevim, jak bych na takovou situaci reagoval, nejspíš jsi o dost zkušenější, ale že by ti hned v prvních pár sekundách boje došlo, aaaha halucinace! trochu o tom pochybuju, navíc pokud by ti to vážně došlo, ale neměl jsi detektor po ruce hned, stejně tvoje jednotky budou střílet všude možně ať do halucinací nebo reálných jednotek a jak se řiká, škoda každé rány která padne vedle, v cs2 to platí dvojnásob.
Další věcí je, jsi si 100% jistej, že se nemohlo nikdy stát, že to někdo na tebe použil a tys to prostě neodhalil a prohrál kvůli tomu? Určitě jsi vždy v každém boji s protossem věděl přesně kolik může mít jednotek? Nebo jsi se spíš tím nikdy ve hře nezaobíral a nepřemýšlel o tom při boji, že by to někdo používal?
Asi jsem ještě noob, ale já osobně jsem většinou rád, když jsem schopnej hlídat, kde všude má soupeř expanze, vědět co dělá v main base a jakou má kde army, to bych si mohl vždy jen přát.