na hraděKain se pomalu blížil ke dveřím vedoucí do katedráli. Vedoucí k jeho osudu, k jeho noční můře. Rozrazil je a ony se s vrzotem otevřely.
Lilith stála před oltářem a držela v prstech černou růži. Vyděšeně na něho pohlédla.
"Už je pryč, Lásko?" , zeptala se a hlas se jí třásl.
Kain neodpověděl. Blížil se k ní. Onen chlad, který vycházel z Lilith nyní cítil snad více niž kdy jindy.
"Lásko...drahý, co se děje?" ptala se když byl takřka u ní. Ač se snažila, strach v jejím hlase byl takřka hmatatelný. Kain udělal další krok a volnou rukou jí objal kolem pasu.
Pevně.
A přeci tak jemně.
Lilith vypadla růže z rukou. Přiložil hlavu s maskou k jejím rtům jako by jí chtěl políbit. Ona však necítila jeho rty. Jen chlad ocelové masky. Začali se jí linout slzy s očí.
"Kaine...", zašeptala.
"Já...já jsem nechtěla. Odpusť mi to Lásko. Nechtěla jsem ti lhát. Nechtěla jsem ti ublížit. Jen tě ochránit před nimi.", vzlykala
"... Miluji tě." a to byla její poslední slova. Schoulila se Kainovi více do náruče. Plakala a čekala.
Kain zvedl kosu a bodl. Černá Lilithina krev začala stékat po čepeli. Její bezvládné tělo se sesunolo na zem. Kain se otočil a odešel zpět na nádvoří.
Zdenda když ho spatřil tak okamžitě vstal ze země, na které doposud seděl, oči upřené na Kaina. Když přišel blíž, tak Zdendu mrazilo v zádech a tajil se mu dech. Kain před něho předstoupil. Odhodil masku, ta s cinkotem spadla na dlažbu. Zdenda polkl. To co viděl před sebou nebyl jeho kamarád. Kain byl uplně bledý, jako bez krve. Z očí mu zmizeli zorničky i duhovka. Zbylo jen bílé bělmo. Ne. To mělo do jeho kamaráda hodně daleko. Tohle byl pohled démona nebo spíše člověka, který právě zabil a pohřbil sám sebe.
Po chvilce ticha Kain pravil, "Pojď zamnou." tak oba vyrazili do nejvyšší věže na hradě. Ke dveřím s číslem 456...
zpět někde v komplexu SNH"A-A-Arcivědče Darthane!", zakoktal vědec ,"Ma-máme tady problém." Darthan si pohladil svoji pleš a dlouhou bradku. "Podejte hlášení pane Simonsi."
"Subjekt 456, pane...On, on...", koktal Simons
"Tak co se sakra děje!", zařval Arcivědec.
"On se začíná sebeuvědomovat, pane" odpověděl mladší vědec.
"To ne. Jen to ne. Prosím jen to ne", vydechl Darthan. "Myslíte, že už bude sérum
Nosgoth působit?"
"Pane...ano pane. Vylepšení proběhlo a subjekt ho právě použil.", hlasil Simons.
"Tak to nám Bůh pomáhej", dodal Darthan a zahleděl se na velký skleněný válec, ve kterém se vznášel pohledný muž s bílými vlasy, napojený na několik drátů a trubiček. Jenže teď něco držel v ruce. Byla to kosa s plastikou ženy jako ozdoba. Překrásná práce zvěstující smrt...
//co jsem to dopsal, tak mi je teď tak nějak smutno

//