Jsem rád že se vám naše mapy líbí. Za mapu ve stylu heroes III poděkujte Kainovy
Čekal jsem, čekal a doufal, že můj plán vyjde.
Začalo se zešeřovat. Lidé začali zapalovat pouliční lampy, pach drakobijce vycházel z nejbližší hospody, teď nebo...
Přede mnou se zastavil nějaký cizinec, měl zahalenou tvář i zbytek těla pod kápí, vyzařovala z něj moc. V hlavě se mi ozval hlas: "Ty, jsi přítel?"
Při těch slovech se celé moje tělo otřáslo. Avšak aniž bych věděl jak, zamlžil se mi zrak a odpověděl jsem: "Já přátelé nemám, raději zmiz."
"Útěk je sebevražda, bezmocný draku. Hlavní brána je hlídaná lučištníky, ale jenom dvěma halapartníky." Cizinec měl stále zahalenou tvář, přesto jsem měl pocit, že se pousmál. "Proč mi pomáháš a máš snad lepší plán?"
"Nevím, ale plán bych měl..."
Lidé se pomalu začali vytrácet ve svých obydlích, avšak těch pár co ještě bylo venku si na nás začalo ukazovat prsty. Stáli jsme tam ještě půlhodiny zírali si do očí, ale ani jeden z nás nevydal ani hlásku...
Lobasti konečně po dlouhé, velmi dlouhé době se vrátil do místa, kteří by ostatní nazývali domov. Jenže pro něj to bylo jen další místo v jeho nekonečném putování, přesto se zde cítil nejlépe. Hlavně miloval noční koupel v malém jezírku poblíž řeky Her´nal (řeka jižně od rodiště Lobastiho) Pamatoval si na své dětské léta, kdy zde hráli asi nejzábavnější hru na světě. Létavka: Šlo o to, že draci mají v útlem věku dosti nevivinuté křídla, sice se mohou na chvíli zvednout ze země, ale k létání nejsou určené. A právě v tom spočíval princip, ten kdo doletí nejdál, vyhrál. Lobasti vždycky prohrál, jen jednou se mu podařilo vyhrát, ale síly mu nestačili a spadl zrovna do tohoto jezírka. Mimo to, si touhle nevinnou hrou draci posilovali své křídla.
Zelení draci zrovna vodu nemusejí, protože je pro ně moc studená. Tyrkysovému to ovšem nevadilo. Po několika málo minutách okolo něj prošli dvě nádherné dračice. Hmm tohle byl pohled přímo pro bohy, ještě že měl Lobasti dolní část těla skrytou pod vodou...