Zdendo a Johny, bravo skvělá práce
"Zdravím, tě draku." pronesl tlumočník rozpačitě. Drak vystřelil svůj růžový jazyk.
"Ty znáš, dračí řeč?" Aniž by čekal na odpověď pokračoval. "Co po mně chcete?"
Drakobijec praštil chlapce svou železnou rukavicí, až se svalil na zem. Z úst mu vytékal pramínek krve. "Budeš mluvit, až ti řeknu a co ti řeknu! Co ti ta přerostlá ještěrka řekla? Mluv!" Ernest se pomalu bolestivě zvedl, drak vypadal rozpačitě.
Proč udeřil ho? Nevím, ale asi se mezi sebou tihle vrazi a obyvatelé nemají příliš v lásce."A-ano pane." V mladíkovi rostla zuřivost, po strachu nezbyli téměř žádné stopy. "Ptal se, proč jste ho chytili."
Velitel přišel blíž k drakovy. "Řekni mu... Že někdo ho vážně nemá rád. A Zeptej se ho, proč má jeho hlava cenu sta zlatých."
Ernest si chvíli vybavoval slova a jak je poskládat, nakonec řekl: "Někdo tebe chce zabít a zaplatil sto zlatých peněz, proč?"
Černý drak pochopil, ale tvářil se neutrálně. Nad něčím přemýšlel.
Nájemný lovec si odkašlal. Drak ho však ignoroval. Kývl hlavou směrem na drakobijce za drakovými zády.
Ten zvedl nohu a prudce ji spustil drakovy na ocas.
Drak se chvíli začal zmítat. Pak se otočil ke kapitánovy: "Tebe zabiju jako prvního, a toho šlapače naposled, těšte se." Drakobijec se otočil k mladíkovi, ten rychle odpověděl: "Nejspíš, protože... Zabil... Někoho."
"Aha, no a jak se jmen... Ale to je jedno, řekni mu ať se připraví na smrt..."
Než Ernest stačil něco říct, drak odpověděl: "Mám poslední přání."
"Má poslední přání," zopakoval v lidském jazyce.
Drakobijec se nahlas zasmál. Dodal posměšně: "To jsem zvědav, ať se zasmějeme."
"Jestli mám zemřít, tak o úplňku,
Jestli mám zemřít, rukou tvojí tlumočníku." Pronesl drak.
Mladíkovi trvalo než se vzpamatoval, ale poslední přání draka nechtěl ignorovat. Navíc společně s drakem měli společného nepřítele. Proklínal sám sebe, když vše překládal.
"No tohle, že mě to nenapadlo dřív, úplněk je již tuto noc. Takže, zítra ráno se sem vrátíme. A chceme ho vidět mrtvého. Jestli bude žít nebo zmizí. Tak se postaráme aby vaše městečko taky zmizelo." Drakobijci se seřadili okolo kapitána a zatímco jim rozdával příkazy k odjezdu. Drak si pozorně vtiskl do paměti tvář toho, jenž mu šlapal po ocase...
Už se těším až mu taky něco přišlápnu.Jo a já si vezmu kapitánka. Platí.Tvá bude ta, jež v náruči lidské mládě přivede, ta,
Jest ti osudem souzena.Zlatý si vzpomněl na slova svého otce. Poslední slova, než ho opustili síly, a přidal se ke svým předkům. Původně si myslel, že otec blouznil.
Z rozjímání jej vytrhla dračice: "Můj králi, ale co máme udělat s tím mládětem?"
"O tom nic můj otec neřekl. Je příliš malé. Odneste ho někam, kde ho lidé najdou..." Sluhové přiběhli a převzali uzlíček. "Zajisté, pane." Poté co odešli, v jeskyni raději nikdo z ostatních nezůstal a nechali Krále a budoucí královnu o samotě.
Patrak vítězoslavně zavyl. Poté se vznesl a odspěchal ke své královně, zjistil něco co se bude zajisté matrairše velmi líbit...