Jonas píše:
proč by ne, třeba taková JB je na to ideální úplně.. jinak já hlavně reagoval na mahiho kterej tu zarputile tvrdí že forge 1 je možné jen v goldu a že on.... co se týká 6poolu, tak forge first je jistota(scout 6, popřípadně 7 probou)-reagoval jsem pár stránek back a bez problémů, navíc nevidim jedinej důvod proč neudělat wall u expy(na mapách k tomu vhodných) a jet expu.. ???
Zdá se mi že nerozumíš rozdílu mezi otevřít forge first V bázi a forge first MIMO bázi, to jsou totiž dva naprosto rozdílné openingy, první bude téměř vždycky autoloss, protože kromě 6/7-poolu budeš pozadu proti jakémukoliv openingu. Jak už tady bylo řečeno, zerg okamžitě odpoví 1) další expanzí, 2) mass dronováním, protože ty ho nemáš v brzké době čím ohrozit, jelikož gateway, core a všechno další bude velmi opožděno a když už konečně budeš mít natechováno, nebudeš mít minerály a hlavně gas na dostatečné množství jednotek, které by ohrozilo zerga.
Zatímco forge first mimo bázi je docela běžný (i když teď ne moc populární) build. I když jako v prvním případě necháváš zergovi na začátku docela velký manévrovací prostor, jsi schopen během pár minut vytvořit opravdový death ball, který nutí zerga investovat do obrany, do jednotek a znemožňuje mu další expanzi.
edit: a co se týče 6poolu, který byl základem této debaty - forge first mimo bázi je právě proti němu docela jistá prohra.