Merlin píše:
Když vidím zerga, začnu ve velkým stavět mariňáky. Když jich mám +-15(tou dobou zrovna dodělám výzkum štítu +10hp, posílám je proti zergovi. Pokud jede hned na expanzi a snaží se udělat mutalisky, vetšinou je v prdeli, ale pokud jede banelingy. Jsem v prdeli já. Proti rushi to zvládám v pohodě, ale problémy mám s mutaliskama. Když jich má 10+, tak jedna věžka nemá šanci a stavět všude věžky je taky na dvě věci. Thor je proto nim dobrý, ale hrozně pomalý. Proti taktice hit and runn je nepoužitelný. Ze začátku jsem celkem dobří helioni s upgradem. Taktika MMM je taky dobrá. Ještě bych byl rád, kdyby mi někdo poradil, jak proti banelingům. Banshe jsou dobré, ale ve vetším počtu což bývá trochu problém.
ono čistě pechotu proti zergum nevim nevim ... ja k te pechote pridam vetsinou nejakej tank (ten kdyz se rozlozi tak ty baelingy celkem kosi) a thorra (vyborna obrana proti mutaliskum a kdyz je vepredu tak baelingy vybuchnou o nej a ne o pechotu)
Ono taky jako terran mam asi nejvetsi problemy se zergy

ono hlavne je potreba mit tak nejak armadu kde budete mit od vseho trocha protoze kdyz budete mit jen mas jednoho tak zergovi staci postavit jednu budovu a pak si z kazdeho hatchery namasuje armadu. Takze kdyz jdu push tak zaklad dost marine, par thoruu, nejakej helion a par tanku. Je potreba ale dat pozor aby jsme nemeli mix par jednotek a zerg vas nerozjel nejakym massem roachu nebo tak neco.
Ale toto je jen muj skromny nazor na to.... este je fajn dostat zerga od zacatku troska podtlak (hlavne kdyz jede fast expo nebo se pokusit taky co nejdriv expandovat)