StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je stř 04. pro 2024 19:39:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hrani za Zerga
PříspěvekNapsal: pon 04. říj 2010 6:20:08 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

T.iN.T.a píše:
Ne, ze bych popiral, ze ma T v nekterejch aspektech vyhodu (a v jinejch zase naopak)...

Treba me osobne neprijdou terrani samotni az tak moc OP, spis mi vadi to, ze i kdyz za ne hraje clovek hrozne pasivne a o soupere se prakticky nezajima, expi malo nebo skoro vubec a souper scoutuje co muze, dela expy, stavi armu, tak proste i tak ten terran ve chvili kdy vyleze z baze (smozrejme pokud to neni uz opravdu prilis pozde a nevali se na nej 20 ultralisku), tak pokud ma trosinku stesti (a souperi se nepodari utok banelingu / spatne hodi FF/srom), tak soupere se svoji armou prejede. A coz teprv, kdyz dokaze harrasit, neboji se expit, ma opravdu dobry mikro a poradne scoutuje...

Proste mi prijde, ze na vyhru za terrana je potreba minimum skillu - ostatni rasy vyzaduji mnohem vic premysleni, za T vyhravam asi nejcasteji a pritom mi staci jet proti P/Z porad dokola to same - MMM(G) (maximalne obcas nejaky helion drop nebo banshee harass...), kdezto za Z musim jet lingy/blingy, nejaky muty/hydry na medivacy/banshee/vikingy, roache, infestory a snazit se techovat na ultry/broodlordy a jeste expit po cely mape :)

T.iN.T.a píše:
A nekdo tu psal neco o automatickym odpalovani zakopanejch banelingu.. Nikdy sem to nezkousel, to se dela pravym cudlikem na explode, nebo jak?

j, stejne jako se autocast nastavuje u jinych abilit, kde to jde (napr. repair)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 04. říj 2010 6:34:33 

Já to vidím už jen podle svých ikonek, jak je získávám :D Terranskou za 10 winů jsem měl samozřejmě první a už se blížím k té za 25. Protosskou jsem měl později a zergskou ještě nemám :lol:

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 04. říj 2010 7:07:46 
 ICQ  Profil

Kobercové bombardování se dá naklikat do "fronty" normálně se Shiftem... Tj. klikneš overlordama za armádu ať letí a před prvním cílem dáš D klik + SHIFT D klik ( kousek za ) + SHIFT D klik ( zase dál ) atd atd...

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 04. říj 2010 11:28:46 

MaHi píše:
Kobercové bombardování se dá naklikat do "fronty" normálně se Shiftem... Tj. klikneš overlordama za armádu ať letí a před prvním cílem dáš D klik + SHIFT D klik ( kousek za ) + SHIFT D klik ( zase dál ) atd atd...

ehm nie je to nahodou takto?
- poslat lordov na nalet
- stlacit SHIFT
- stlacit D
- kliknut na kazdeho lorda co nieco vezie

Stealman píše:
... Neřešme to, berte mě že jsem bronze hráč klidně ale vysvětlete mi teda jednu jedinou věc prosim - proč musí mít zerg víc exp než ostatní to opravdu nechápu, má snad zerg všechny jednotky dražší v poměru cena/výkon než ostatní ? To je přece blbost ne ? A pokud to tak není tak kde je ten důvod mít více exp ? Mě by to opravdu zajímalo. Mít víc exp než soupeř se hodí vdycky to je jasný, ale je to tak u každý rasy. Ale prostě nevidim důvod proč je podle vás nutnost za Zerga mít armádu dražší (proč jinak mít víc exp) než ostatní. Tak mi to prosim vysvětlete, děkuju :)
lebo LARVY!! jednoducho z jednej hatchery mas 7 lariev kazdych 40 ingame sekund ked poctivo injectujes .... to je vsetko z coho mozes robit jednotky VRATANE dronov a overlordov ....
kdezto pri inych rasach mozes mat milion produkcnych budov a z nich neustale masit jednotky pokial mas kes ... u zerga mozes mat resourcov kolko chces, pokial nemas larvy tak postavis tak akurad prd

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 04. říj 2010 12:03:20 

gwixt píše:
Stealman píše:
... Neřešme to, berte mě že jsem bronze hráč klidně ale vysvětlete mi teda jednu jedinou věc prosim - proč musí mít zerg víc exp než ostatní to opravdu nechápu, má snad zerg všechny jednotky dražší v poměru cena/výkon než ostatní ? To je přece blbost ne ? A pokud to tak není tak kde je ten důvod mít více exp ? Mě by to opravdu zajímalo. Mít víc exp než soupeř se hodí vdycky to je jasný, ale je to tak u každý rasy. Ale prostě nevidim důvod proč je podle vás nutnost za Zerga mít armádu dražší (proč jinak mít víc exp) než ostatní. Tak mi to prosim vysvětlete, děkuju :)
lebo LARVY!! jednoducho z jednej hatchery mas 7 lariev kazdych 40 ingame sekund ked poctivo injectujes .... to je vsetko z coho mozes robit jednotky VRATANE dronov a overlordov ....
kdezto pri inych rasach mozes mat milion produkcnych budov a z nich neustale masit jednotky pokial mas kes ... u zerga mozes mat resourcov kolko chces, pokial nemas larvy tak postavis tak akurad prd

nehnevaj sa ale bud si nepochopil otazke alebo nevies o com hovoris :)
expa je dalsia zakladna z ktorej tazis suroviny ... ak chces len viac lariev tak tu hatchery si predsa radsej postavis do hlavnej zakladne, kde je ovela lahsie branitelna ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 04. říj 2010 12:07:46 

viac exp pre zerga je potrebne preto, lebo oni tie male potvorky taaaaak lahko chcipaju :D .. ale na druhej strane expandovat je pre zerga daleko jednoduchsie ako pre T/P .. a tym je kvazi vyvazene

EDIT: dobre to vidiet ked superi namasuju armadu 200/200 ... ked potom dojde k stretu tak na 99% to zerg prehra :) ... ale zas za ovela kratsiu dobu ju potom dokaze obnovit

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 04. říj 2010 12:57:40 
 ICQ  Profil

gwixt píše:
MaHi píše:

ehm nie je to nahodou takto?
- poslat lordov na nalet
- stlacit SHIFT
- stlacit D
- kliknut na kazdeho lorda co nieco vezie

Tak asi je víc způsobů ne? :)

no.21 píše:
EDIT: dobre to vidiet ked superi namasuju armadu 200/200 ... ked potom dojde k stretu tak na 99% to zerg prehra :) ... ale zas za ovela kratsiu dobu ju potom dokaze obnovit

No to je právě ten teoretický předpoklad, který dejmetomu fungoval v BW, ale ve SC2 to tak prostě nefunguje, protože jak Terran tak Toss si obnoví zničenou armádu daleko rychleji než zerg

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 04. říj 2010 13:39:28 

MaHi píše:
no.21 píše:

No to je právě ten teoretický předpoklad, který dejmetomu fungoval v BW, ale ve SC2 to tak prostě nefunguje, protože jak Terran tak Toss si obnoví zničenou armádu daleko rychleji než zerg

tak vychadzajme z predpokladu ze ten zerg ma naozaj viac exp. t.j. viac surovin ... s larvami by teoreticky tiez nemal byt problem pri 3-4hatch ... cize v podstate moze dat naraz vyrabat aj 30-40 jednotiek ... neviem si predstavit zeby T/P mal tolko vyrobnych budov :)
nehram na tvojej urovni zjavne, takze sa nechem hadat :) .. ale osobne mam ten pocit ze aj v sc2 to tak v principe funguje ... hravam prevazne zerga (aj ked sc2sig mi ukazuje tossa :) ) takze to zas nehadzem celkom od brucha ale z vlastnych skusenosti

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 04. říj 2010 13:52:20 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

no.21 píše:
MaHi píše:
no.21 píše:

tak vychadzajme z predpokladu ze ten zerg ma naozaj viac exp. t.j. viac surovin ... s larvami by teoreticky tiez nemal byt problem pri 3-4hatch ... cize v podstate moze dat naraz vyrabat aj 30-40 jednotiek ... neviem si predstavit zeby T/P mal tolko vyrobnych budov :)
nehram na tvojej urovni zjavne, takze sa nechem hadat :) .. ale osobne mam ten pocit ze aj v sc2 to tak v principe funguje ... hravam prevazne zerga (aj ked sc2sig mi ukazuje tossa :) ) takze to zas nehadzem celkom od brucha ale z vlastnych skusenosti

ehm pokud postavi 30-40 jednotek, tak to budou jen lingove, na coz ti staci 4 helioni... :)

dejme tomu, ze T/P hrac ma main+2expy a zerg ma main + 3expy
probiha bitka - zerg uhejba stormum, obiha souperovu armu, haze fungal a nestihne nahazet larvy

T/P ma cca 10-15 produkcnich budov, Z ma 4x3 = 12 larev, pokud by Z stihal lepe a nahazel larvy, ma 4x5 = 20 larev

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 04. říj 2010 14:05:22 
 ICQ  Profil

"ale nestihne naházet larvy" ano to je ta chyba :) a proto je Z tak tezky na hrani

nehlede na to ze pri 200/200 bude mit tech larev zasobu

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina