StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je stř 04. pro 2024 19:44:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hrani za Zerga
PříspěvekNapsal: sob 02. říj 2010 23:35:16 

saltazar píše:
Zakempenni terani jsou parchanti mno, vždycky v nejnevhodnější okamžik se odtamtud začnou valit hordy pěchoty a je to v trapu. :(

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že zacampit se za Terrana je to nejhorší, co můžu udělat. Protivník (Zerg) se mi rozleze a pak ho už prostě nemám čím sundat, kombinace Ultralisků, Mutů a Banelingů je v podstatě nezastavitelná, když má ten Zerg ekonomicky úplně navrch (a ještě rozlezenej creep po mapě).

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. říj 2010 9:54:40 

saltazar píše:
Zakempenni terani jsou parchanti mno, vždycky v nejnevhodnější okamžik se odtamtud začnou valit hordy pěchoty a je to v trapu. :(

2 infestori a pechota je v trapu. A nedej boze pokud po mape strategicky zakopes banelingy(jde jim nastavit autovybuch pri prechodu):)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. říj 2010 11:52:00 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Nemuzu si pomoct, ale vetsina tech komentaru tady je jak z jine hry. Me prijde docela samozrejme, ze ma Zerg vic exp, stejne jako mel vzdycky vic exp v BW. To se zacampenim terana je naprosta hovadina a dohady jestli je Zerg schopny hrat na solidni urovni jsou k smichu.

To co tu prakticky rikate je, ze lidi jako Huk, Gretorp nebo TLO jsou lamky ktery by za zerga neuhrali ani tuk a tak hrajou jine rasy a jediny hrdina je Fruitseller a obcas mozna raging Idra. Kdybyste se radsi nez flamovani venovali hre. Kazdy kdo nema aspon 1200+ diamond tak by se mel soustredit na svoje chyby nez na chyby blizzardu.

V tehle souvislosti se mi moc libi prirovnani Day[9]: "Pokud chcete zacit behat, tak zacnete trenovat. Bezcem se stanete tak ze budete trenovat a ne tim ze si pri valeni na gauci budete hodiny a hodiny vybirat nejlepsi bezecke boty. Drobnosti jako boty delaji rozdily az na spickove urovni."

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. říj 2010 12:04:53 

Chjo to je nejlepší .. když s někym nesouhalsim, začnu psát "nevim v jaký si lize, ale ve vyšší to funguje tak a tak" takže kdo s vámi nesouhlasí je noob automaticky .. ok. Neřešme to, berte mě že jsem bronze hráč klidně ale vysvětlete mi teda jednu jedinou věc prosim - proč musí mít zerg víc exp než ostatní to opravdu nechápu, má snad zerg všechny jednotky dražší v poměru cena/výkon než ostatní ? To je přece blbost ne ? A pokud to tak není tak kde je ten důvod mít více exp ? Mě by to opravdu zajímalo. Mít víc exp než soupeř se hodí vdycky to je jasný, ale je to tak u každý rasy. Ale prostě nevidim důvod proč je podle vás nutnost za Zerga mít armádu dražší (proč jinak mít víc exp) než ostatní. Tak mi to prosim vysvětlete, děkuju :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. říj 2010 12:16:47 

stealman : lebo proste to tak je :D netvrdím že som super hráč,ale zatial vždy keď som sa pustil do terrana/protossa ktorý na tom bol rovnako dobre ako ja tak som práve prehral :D akurát občas ho dostanem jednoduchými banelingami a roachami,ale keď sa hra trochu pretiahne čo sa pretiahne skoro každá zergská tak už tak dobre nefungujú...

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. říj 2010 12:48:42 

Stoky píše:
Kdybyste se radsi nez flamovani venovali hre. Kazdy kdo nema aspon 1200+ diamond tak by se mel soustredit na svoje chyby nez na chyby blizzardu.

A to je právě naprosto mylný a špatný přístup. Když budu trénovat každý den X hodin denně, tak asmozřejmě budu porážet terrany, se kterými jsem doposud prohrával. Co to vypovídá o balanci? Absolutně nic.

Celkově mi připadá, že lidi nějak nechápou, co ta (im)balance vlastně znamená. Jedna z podmínek vybalancované hry je třeba ta, kdy chyby jednoho hráče mají na výsledek hry úplně stejný vliv, jako chyby druhého hráče. Teď se zkuste zamyslet nad nějakými TvZ hrami a řekněte, jestli to platí. Samozřejmě, že neplatí. Terran si může dovolit udělat mnohem více chyb než zerg a stejně má pořád šanci hru zvrátit.

Takže když někdo z nižší ligy postne replay a bude si stěžovat na to, že terran nemusí nic dělat a stejně vyhraje, vy mu na to odpovíte, že kdyby lépe makroval, lépe mikroval a dělal lepší rozhodnutí, vyhrál by on, což tedy dokazuje, že hra je vybalancovaná, jste mimo. Samozřejmě, že kdyby hrál jako diamond, tak by toho terrana ze silver ligy porazil, ale to je naprosto irelevantní. Co je relevantní, je porovnat výkon obou hráčů ve vztahu k lize, v jaké jsou, a to, jak se musí na výhru "nadřít".

Když budu začínat s 5 těžiči místo 6, nepochybně porazím hráče ze všech lig kromě mid-high diamondu. Znamená to, že hra s 5 těžiči proti 6 těžičům je vyrovnaná? Odpovězte si sami.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. říj 2010 13:02:13 

ondik: Strašně rád si čtu tvé posty, mám rád lidi, kteří se nad věcí umí zamyslet do hloubky a nejen povrchně a demagogicky rozhazovat v diskusích líbivě znějící věty :)

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. říj 2010 14:33:38 

ondik píše:
Stoky píše:
Kdybyste se radsi nez flamovani venovali hre. Kazdy kdo nema aspon 1200+ diamond tak by se mel soustredit na svoje chyby nez na chyby blizzardu.

A to je právě naprosto mylný a špatný přístup.

Bull shit.
Ja myslim, ze to co napsal Stoky je naopak ten jedinej spravnej pristup. I kdyby jste 100x zopakovali svoji pravdu, at uz zcestnou nebo ne, tak sebe ani nikoho dalsiho tady dal neposunete. Na rozdil od ztraceni casu plkanim na forech, trening je to jediny co nas nekam posune. A opravdu vsichni co tu nejsme top diamant, mame furt hoodne co se ucit a co zlepsovat (makro, micro, scouting, BO atd. atd.) Navic I kdyby jsme se tady vsichni nakrasne shodli, ze T je OP, tak k cemu nam to bude? Kam se tim posunem? Nikam. Osobne si taky treba myslil, ze MMM je ve vztahu k jednoduchosti ovladani hodne silna strategie, ale ne win generator. No a koho to zajima? A vubec nejde o to, kdo ma "pravdu". Brecite proste na spatnym hrobe. Takovyhle lokalni fora nikdo z blizzu necte a krome toho, ze si vase ego dokaze snaz omluvit/vymluvit, kdyz dostane nakladacku od T, tak vam to (a nam uz vubec ne) NIC neprinese. Takze kdyz uz chcete investovat svuj cas do flamu o tom co je a neni OP, tak to spis smerujte na ofiko fora, protoze tam je aspon minimalni sance, ze to precte nekdo kompetenti z blizzu. Nebo nejlepe zalozte petici. Verim, ze signataru by se naslo skutecne dost. A konfrontovat bli$$ s nakym konkretnim cislem nespokojenejch hracu, uz by mozna melo smysl.

Tady 100x opakovat, ze T je OP ma akorat za dusledek, ze kazdy vlakno (nejenom) ve "Strategie a taktiky" je z 75% zasrany kecama jestli je T OP nebo ne. Takze, kdyz se nekdo chce dozvedet neco uzitecnyho (coz TisOP flame fakt neni), tak se musi prokousavat tunama hoven o nicem: PvT (36 stranek), TvZ (17 stranek) .... Bych blil.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. říj 2010 15:22:41 

Ale klid. Vždyť je to zábava. Kdyby tu nebylo tohle, tak bych sem v podstatě neměl důvod chodit. Ty to bereš moc vážně, ačkoli je to jen normální diskuse. A ještě jedná věc - je sice pěkné, že když budu systematicky trénovat 10 hodin denně, tak se za pár měsíců naučím hrát tak, že mi ten imbalanc ani nepřijde, jenže já si to koupil, abych si mohl semtam na chvíli zahrát a předpokládám rovné šance na všech výkonostních úrovních. Nehodlám mrhat časem na hodiny zbytečného tréninku.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. říj 2010 15:41:28 

Pralev píše:
ondik: Strašně rád si čtu tvé posty, mám rád lidi, kteří se nad věcí umí zamyslet do hloubky a nejen povrchně a demagogicky rozhazovat v diskusích líbivě znějící věty :)

Nic proti ale myslím že se ti líbí něco jiného než promýšlení věcí do hloubky.. :lol:

Weezing.856

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina