StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je stř 04. pro 2024 19:29:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hrani za Zerga
PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 16:43:54 
 ICQ  Profil

satik píše:
no.21 píše:
no myslim ze za tym vyssim APM je pochopitelne to ze vyrobite niekolkonasobne viac jednotiek :)
a pritom vas to nestoji viac pozornosti ako ked vyrabate jednotky u inych ras ... ked clovek vybere zo 30 lariev a natuka 30x rychlo za sebou rovnaku klavesu .. to vie s APM pekne zamavat :)

takze neni to tym zeby clovek zahadne za zergov toho akoze viac stihal :) ...

a co larva inject, kdy musis kvuli kazdymu injectu presouvat okno? co creep tumory? co scouting overlordama? co to, ze musis mit vzdy vic exp nez souper -> musis stavet na expach drony a v bazi armadu?

myslim, ze kuli injectu neni treba presouvat okno. resp. ja to nedelam .... kralovny pod jedno číslo a pak jen rychlej klik na minimape ... funguje dobre a nemusim litat po mape s oknem

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 16:50:32 

no.21 píše:
satik píše:
no.21 píše:
no myslim ze za tym vyssim APM je pochopitelne to ze vyrobite niekolkonasobne viac jednotiek :)
a pritom vas to nestoji viac pozornosti ako ked vyrabate jednotky u inych ras ... ked clovek vybere zo 30 lariev a natuka 30x rychlo za sebou rovnaku klavesu .. to vie s APM pekne zamavat :)

takze neni to tym zeby clovek zahadne za zergov toho akoze viac stihal :) ...

a co larva inject, kdy musis kvuli kazdymu injectu presouvat okno? co creep tumory? co scouting overlordama? co to, ze musis mit vzdy vic exp nez souper -> musis stavet na expach drony a v bazi armadu?

ako nechapem co si chcel povedat :)
ze ked hras zergov tak stihas toho ovela viac ako ked hrac za ine rasy?
resp. ked hras T/P tak miestami akoze by si mohol este niekde klikat ale nemas kvoli comu?

ja nestiham ani zdaleka tolko co by som chcel za vsetky rasy ... a za Z mam takisto ovela vyssie APM

a ze zergovia potrebuju ovela viac starosti to je snad kazdemu jasne

Ono se to tak da do jiste miry rict :-) V normalni hre T/P neni zase treba v mem podani toliko APM (samozrejme hovorim o svem stylu hrani, urcite u jinych lidi to funguje jinak). Vyslovene ze bych se flakal to ne, ale proste mi prumerne na (vy)hru staci tak o 1/3 min APM. Dalsi vec je ta, ze za zerga je pro me skutecne dulezita Expanze (tedy dalsi starost/APM navrch). Pak tu mam creep apod. blbosti :-) Je tohoto tolik, co je treba naklikat... a nejvetsi zabava je to v boji, zergove moooooc rychle chcipaji, takze tam prohanim i sve (jinak line) prsty, co to jen jde...
samozrejme je mi jasne, ze je to dano tim ze zergove jedou holt na macro a vse ve velkem.... Na druhou stranu, maji zase jedny z nejrychlejsich jednotek, takze hra alespon trochu plyne :-)

PS: Naklikat tu znamena i klik na klavesnici, ne pouze myskou ;-) (pro rypavce)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 01. říj 2010 19:08:25 
 ICQ  Profil

Pamatujete na bug v betě že když si zrušil stavění drony dostal si zpět larvu a mezitím se vytvořila další takže když si dostavěl bazén už jsi měl 7 larev :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 02. říj 2010 10:02:48 

Já nevím proč pořád rešíte to APM, je to naprosto podružný atribut. Já mam podle replayů u cca 95% her nižší APM než soupeř a přitom cca 60% winrate. Vystačím si s průměrným APM kolem 35 u Protosse a nemam žádný problém. Lepší udělat jednu promyšlenou a chytrou akci, než deset zbytečných.

V replayích jsem totiž vysledoval paradox, spousta lidí např. někam jde armádou a pořád kliká a kliká na to samý místo (a tím honí APM) já raději kliknu jednou a během pohybu armády obstarávam expanze a výrobu. Takže APM je nižší ale fakticky toho stihnu víc. Přijde mi to prostě jako nesmysl tuhle hodnotu porovnávat, protože se dá mít vysoké APM a přitom nízkou schopnost managovat víc věcí a nebo naopak tu schopnost mít a vystačit si i s nízkým apm.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 02. říj 2010 10:21:30 

Tak já mám taky nízké APM (60-80), myslím, že neklikám zbytečně, taky často porážím soupeře s APM 150+, ale zcela otevřeně říkám, že 90% času zdaleka nestíhám dělat vše, co bych chtěl.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 02. říj 2010 10:23:28 

Stealman píše:
Já nevím proč pořád rešíte to APM, je to naprosto podružný atribut. Já mam podle replayů u cca 95% her nižší APM než soupeř a přitom cca 60% winrate. Vystačím si s průměrným APM kolem 35 u Protosse a nemam žádný problém. Lepší udělat jednu promyšlenou a chytrou akci, než deset zbytečných.

V replayích jsem totiž vysledoval paradox, spousta lidí např. někam jde armádou a pořád kliká a kliká na to samý místo (a tím honí APM) já raději kliknu jednou a během pohybu armády obstarávam expanze a výrobu. Takže APM je nižší ale fakticky toho stihnu víc. Přijde mi to prostě jako nesmysl tuhle hodnotu porovnávat, protože se dá mít vysoké APM a přitom nízkou schopnost managovat víc věcí a nebo naopak tu schopnost mít a vystačit si i s nízkým apm.

s tým z časti súhlasím,lenže ja vždy klikám rovnako takže porovnávať svoje APM za jednu a za druhú rasu môžem...ale rozhodne netvrdím že za zegov mám väčšie tak viac stíham,akurát že zergovia si to proste vyžadujú...

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 02. říj 2010 10:44:21 

Tak jistě že za Zerga má člověk víc, ale neni to ani tak tim že by zerg byl nějak náročnější. Ale prostě děláš víc opakovaných akcí. Víckrát klikneš na tlačítko pro výrobu jednotky např. Takže si myslim že náročnost moc vyšší není, jen se tam více kliká jedno a totéž.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 02. říj 2010 11:51:34 
 ICQ  Profil

Stealman píše:
Tak jistě že za Zerga má člověk víc, ale neni to ani tak tim že by zerg byl nějak náročnější. Ale prostě děláš víc opakovaných akcí. Víckrát klikneš na tlačítko pro výrobu jednotky např. Takže si myslim že náročnost moc vyšší není, jen se tam více kliká jedno a totéž.

Promiň, ale nevíš o čem mluvíš... Za prvé, mačkat tlačítka na výrobu víckrát nemusíš - stačí tlačítkio podržet a automaticky ti to přemění všechny larvy. Za druhé zerg je prokazatelně náročnější na macro a tudíž i APM, protože zatímco za terrana a tosse ti na výhru stačí budovat základnu, armádu a nezapomínat supply... Abys hrál efektivně zerga a byl schopný porážet ostatní musíš -
1)vychytat poměry mezi drony a armádou
2)stavět overlordy a zároveň je posílat po mapě na scout, map control a na tieru dva rozšiřovat creep=blokovat expy
3)musís manuálně královnama injectovat larvy, pokud možno v přesném intervalu 40sekund - což je ideální stav, který nezvládá nikdo, nicméně se tímto faktem brzdíš ve výrobě
4)musíš manuálně rozšiřovat creep tumory co možná nejvíc po mapě, protože zerg mimo creep je pomalý jak svině ( jediný slušný DPS Hydra je mimo creep skoro nepoužitelná
5)musíš mít vždycky minimálně o jednu těžící expu víc než soupěř a ani potom nemáš jistotu, že vyhraješ... nicméně víc základen = víc práce s jejích managmentem. Navíc co hatchery to v idealním případě queena, takže zase práce navíc ...
Proto je Zerg nejnáročnější a je čiré pokrytectví to popírat, když to uznavají i všichni top hráči

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 02. říj 2010 12:03:56 

MaHi: Moc pěkně a přesně řečeno.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 02. říj 2010 12:47:03 

nedejboze kdyz hra dospeje do lategame to je pro zerga vetsinou konecna stanice...

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina