jsem sice v Silveru, ale z velké části znám zergy a poslední dobou hraji random, tak snad trochu pomohu
Nějak se mi nechce věřit, že jsi v Goldu. Tímhle stylem se nejspíše brzy potkáme v mé lize. Zavrhni představu, že Zerg je OP. S touto myšlenkou zjevně fatálně prohráváš.
Ano, mapcontrol je tvou záhubou. Vyjma té třetí hry jsi na observera z vysoka kašlal. Ty vlastně vůbec nevyužíváš širokou paletu jednotek. Vypadá to, že znáš jen Archona, Stalkera, Zealota, Void Ray a Immortala. Občas se zjeví Observer a v produkci jsem ve třetí hře zahlédl Warp prism, kterou jsi snad ani nevyužil. Zkus se zaměřit na Colosse, Phoenixe, HT, Sentry, Mothership (vyjma zneviditelnění lze dobře využívat Mass Recall). Proti Sling+Roach jdeš se Stalery a Immortaly? vždyť ti to sežrali dřív, než jsi udělal nějakou škodu.
Dalším problémem je tvůj build order. Chápu, že většina Tossů odkouká od profíků Forge expu a myslí si, jak jim to ubrání bázi. Pokud se Zergem vidím Cannony před expou, jásám. Máš štěstí, že ani jeden Zerg nejel Banelingy, i když těmi Roachy tě slušně zničili. Zkus začínat 3Gate Zealot rushem či něčím podobně agresivním. Cannon stavět tak jeden proti neviditelným kolem 5.minuty.
Jsi velmi pasivní hráč
- v každé hře jsi zaútočil snad jen jednou a ještě s téměř nulovým mapcontrolem. Proč shovávat amrádu v bázi? udělej si ball tak, aby jsi to měl blízko ke každé expanzi. Obsazuj Xel naga tower.
Dost mě zarazily upgrady. Když už nějaký Blink vyzkoumáš, necháš si Stalkery zabít Roachy a neutíkáš s nimi.
Hodně syslíš suroviny. Ve 2.hře jsi v 13.minutě měl 700 minerálů a 900 gasu. Utrácet jsi začal až mnohem později. Přitom by za to byla buď hezká expanze, nebo trochu větší armáda.
Dosti mě zarazilo i to APM. vyjma té třetí hry jsi jej měl až 3x menší.
Dobrá rada :
vyjma zlepšení mapcontrolu, zamysli se, zda A-move je nejlepším tahem. A pokud možno, neexpanduj tam, kam můžeš pouze warpovat jednotky (tím je myšlena ta třetí hra, kdy jsi zjevně přehlédl blízké expanze).
Pročti si zkrátka nějaké rady na hraní Tossů tady na forum, popřípadně počkej na někoho zkušenějšího, kdo ti vyčte konkrétní chyby a řekne, co v jaké chvíli dělat.
Jinak přeji hodně štěstí ve hře a lepší úspěchy se Zergy. Pokud chceš, dej někdy ingame vědět a můžeme dát hru