Stealman píše:
Chjo potřeboval bych pordit (gold liga) v poslední době mě drtí Terran. Používají build kdy kolem 8. minuty přiběhne něco kolem 25 mariňáků a je bez šance se tomu ubránit. Co se dá dělat ? Zkoušel jsem jít co nejrychjeli na HT storm, ale pokaždé přišli o něco dřív než jsem vynalezl storm. Udělat sentry ? Ano ale abych udržel trvale FF na rampě potřeboval bych tak 4 ? Což je 400 gasu a tudíž HT až mnohem později. Colos se taky nedá udělat dost včas a pokud bych obětoval víc ekonomiky do techu abych eventuelně colosa nebo HT měl, tak zase nebudu schopnej se ubránit dřívějšímu útoku třeba 15 mariňáků. Problém tady vidim v tom, že Terranovi stačí dělat JEN mariňáky a rychle je tam poslat. Buď rush tak 6 - 8 kousků, nebo útok s 15 - 20 nebo později s 25+ (kdy už je teoreticky možný mít něco na obranu) Problém je že ubránit to můžu jedině když vim že jede mass marinu a jedině když uhádnu jak moc brzo chce zaútočit. Je to prostě jen o náhodě, když jedu fast tech a přijde 10 mariňáků a soupeř trochu mikruje, nechytačka. Kdyř jedu pomalejší tech ale on jako na potvoru přijde až s větším počtem před doděláním colose či HT = nechytačka. Když ho dostatečně dlouho zdržím FF pod rampou, tak mě to stojí tolik gassu že mi ani ti Colossi nebo HT nepomůžou eventuelně dostane T čas na to přidat ghosta. Jako občas se mi povede útok odrazit ale jak řikam je to spíš náhoda že on zrovna zaútočí ve chvíli kdy se mi to hodí .. prostě mi přijde že to nemam ve svžch rukou. Scout k T není možnej dokud neni obs . a mít obse znamená obětovat HT (na nějaký čas) a když vyscoutuju marinu na pochodu tak mi to taky moc nepomůže maximálně vim že do minuty je konec. Prostě se mi zdá že ať dělam co dělam tak vyhrát můžu jen když T udělá chybu .. Jak řikam, jsem v gold lize takže nemam APM 200 jo, ale vždy mam víc než ten Terran, vždy se mi zdá že se snažim víc, dělam toho víc .. on jen a pouze kliká marinu a až se mu zachce dá útok a má šanci tak 70% že vyhraje .. naprosto bez práce, bez skillu
Nakonec ani to FF neni všespásný potože člověk to musí furt sledovat a ztrácí čas .. T tam prostě jen stojí. Rozpůlit mu armádu je k ničemu protože stejně stříli většina a na rampě ho 3 zealoti nerozkrájí. Držet ho pod rampou je jen oddálení nevyhnutelnýho konce, nehledě na to že stačí sebemenší chybka v ovládání sentry a je po něm a 100 gasu je 100 gasu. Prostě se mi zdá že musim vyvinout dost velký úsilí a dělat spoustu věcí jen abych odvrátil naprosto primitivní útok kterej zvládne i hráč v bronzu s jednou rukou v nose.
...taky sem si tohle myslel, ze nemam sanci, ale zkus kombinaci sentry a lotu, bojuj dole pod rampou, FF za marinu a loti to nakraji, samozrejme scoutuj, APM 200 nepotrebujes, ja vystacim ve hre s prumernymi 90ti...taky se mi nezda, ze v dobe, kdy na tebe jde 15 marinaku, by si mel mit jen 3 zealoty...nejlepsi stejne bude, kdyz tu hodis replay, takhle je to obecne placani, kazda hra je jina...