StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:45:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Co dělá nejlepšího nejlepším?
PříspěvekNapsal: úte 30. lis 2010 23:26:59 

Cau cau,
chtel bych se vas vsech zeptat,co dela nejlepsi hrace SC ,ale i treba jinych her, temi nejlepsimi? Je to talent,drina,pochopeni hry...Co rozhoduje?
Dle meho je to vse dohromady..Ikdyz..Existuje talent? Co je to vlastne talent? Anebo: Udela ze me x hodinove kazdodenni hrani nejlepsiho?
Kdyz si vemu za vzor treba naseho Predyho.Proc je nejlepsi u nas?

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Co dělá nejlepšího nejlepším?
PříspěvekNapsal: úte 30. lis 2010 23:37:29 

Odhodlání, tréning, zdraví, inteligence a podpora od rodiny a přátel... mno a hlavně peníze :D

Korejci jsou tak dobří také díky podpoře okolí. U nich se na hraní nekouká skrze prsty a člověk pak cítí, že dělá něco správného.

Každopádně do životopisu si profi hraní asi nikdo nedá a vydělávat se tím dá jen když jste opravdu top, top, top.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2010 0:08:01 

Talent je podle mě to, jak rychle se danou věc učíš. Někdo je dříč, ale talent nemá - potřebuje tisíce hodin tréningu (v SC2 tisíce her). Jiný si z několika desítek her odnese totéž. Ti nejlepší pak mají obvykle jak talent, tak spoustu a spoustu hodin tvrdé dřiny.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2010 16:28:30 

Pralev píše:
Talent je podle mě to, jak rychle se danou věc učíš. Někdo je dříč, ale talent nemá - potřebuje tisíce hodin tréningu (v SC2 tisíce her). Jiný si z několika desítek her odnese totéž. Ti nejlepší pak mají obvykle jak talent, tak spoustu a spoustu hodin tvrdé dřiny.

Souhlas až na to, že někomu nepomůže ani tísíce her, je to jako ve fotbale, v český lize je 99% hráčů dobrejch atletů, maj výdrž, sou namakaný, ale ať budou dělat co chtěj, můžou trénovat jak chtěj, Mesi z nich nikdy nebude, protože talent prostě nemaj...na pár výjimek. Vidím to i u sebe, mám odehráno o mnoho více her než zde jiní diskutující kteří jsou už dávno diamond ligue a přitmo jim nesahám ani po trenky, nemám talent a sem ignorant. :roll:

Ad predy - viděl jsem poměrně dost jeho replayu a ten člověk je pro mě jak z jinýho světa, jak může mít někdo 250 APM v průběhu každý hry to mi fakt hlava nebere, když koukám na rep z jeho pohledu - nezrychleně tak to vůbec nestíhám. respekt jak kráva

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2010 16:54:51 

musime brát také v potaz to, že spousta hráčů hrála sc1, takže mají makro v krvi a umějí to stíhat. Já sem začal až na SC2 takže nestíhám zároveň stavět, bojovat a scoutovat. Je to sice o talentu, ale především to jsou tisíce her praxe a dřiny.

Pokud nemáš talent na hraní strategií obecně tak to že budeš v kuse hrát stovky her ti dá zkušenosti abys veděl jak hrát. Myslím že v ČR by ses v turnajích mohl dostat i vysoko ale nikdy z tebe nebude nejlepší. Je to i o citu. Umění vědět kdy zaútočit, kdy se stáhnout, předvídat další krok soupeře a umět to v rychlosti využít ve svůj prospěch.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2010 18:23:46 

Schopnost přemýšlet, poctivá průprava před turnaji a talentované prsty (rozuměj, s tlustýma krátkýma buřtama to nebude ideální). A samozřejmě XXXX odehraných her. Nic jiného, podle mě.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2010 20:01:12 
 ICQ  Profil

Kdyby čověk hrál několik let jen tu samou hru pořád dokola tak se ani nediví že je dobrej jelikož má zkušenosti je to pravda stím kdo hraval sc1 plus jeho datadisk...
Prostě když já bych hral jinou hru kterou jsme hraval 6let tak tak člověk prohraje proti mně jelikož mám ten zpravnej skill.
Prostě člověk musí trenovat každej den dokud to jde....
Já osbně říkám jediné hra není to co mi vydělá na živobytí radši dřu jako mezek v práci a mám za to krasnou vyplatu než jen být za sc2...
Člověk ve studiu má vždy více času a taky nemá starosti že zaspí atd to je plno faktoru.....a taky co vím když člověk je vyrovnanej a nic ho nesere tak nezmatkuje ve hře...
Všechno je to v nás co bereme važně a co ne....

SC2 je super hra nadupaná co se týká rychlosti myšlení a taky skill klavesnice....
ale v realitě jsme lepší:)

tak asi já vnímám hru sc2 nebo další.....

PS:Klidně si zahraju s kymkoliv ikdyž prohraju protože mě to baví:)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2010 20:01:31 

Trenink, trenink, trenink, trenink a v neposledni rade i trenink :o
A jak natrenujete poradnej multitasking tak pak uz vam staci jen trenink, trenink, trenink a zase trenink :o
Tot muj nazor ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2010 20:20:22 

Dobrej topik vlakno jen bych tu chtel jeste podotknout juknete se na hrace 3d her Unreal Quake napr. Co tam dela dobreho spickoveho hrace to "top" Strategicke mysleni? Rychle prsty? Postreh? Znalost map? Podle me kazda hra co se ma hrat na te "top" urovni kde chcete vyhravat a byt nejlepsi vzdy bude obnaset:1 vas cas 2 zrucnost rychlost 3 talent bez ktereho nikdy nikam neprorazite Naucit se da vse nastudovat taktiky naucit se mapy atd to vse uz tu bylo receno Budete se divit ale vse vam bude k prdlacce pokud nebudete mladi cirka 18 - 22 (muj odhat) pak mate velkou sanci ze prorazite a bude te ten "top" u her co se hraji na profesionalni urovni

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 2:33:43 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Bylo to tu uz receno, ale dobre hrace dela dobrym to, ze trenuje...nehraje, ale trenuje! Je opravdu rozdil mezi hrou a treninkem...jak asi bude vypadat fotbalista, kdyz bude 6 hodin denne hrat fotbal, a jak bude vypadat ten ktery bude 6 hodine denne trenovat, cvicit v posilce apod. Neni to o poctu odehranych her (at uz ladder nebo custom), ale je to v treninku.

Myslim, ze maloktery hrac z nizsi ligy trenuje...a zase maloktery hrac z vyssich lig netrenuje (at uz s nekym nebo treba jen proti very easy computeru), kde nejde o vyhru, ale aby si clovek neco osvojil, zazil nebo naucil. (schvalne kdo z vas se pohybuje po mape posouvanim obrazovky nebo klikanim na minimapu a kdo z vas pres hotkeys budov nebo jednotek?)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina