StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je čtv 03. črc 2025 9:56:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ztížení ovládání u terranů
PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 15:31:30 

Nejlepší by bylo, kdyby terranům ztížili ovládání, aby taky museli mít víc apm, aby zvítězili. Je až neuvěřitelné, že i terrani kolem 2k maj jen 70 average APM. To je prostě výsměch. S tímto by zerg neměl absolutní šanci. Ubohé je, jak málo stačí terranovi, aby zvítězil. Tolik různých openingů nemá žádná rasa a ještě způsobů harase a všechno je to strašně easy a účinné.

Prostě TOP hráči s vyšším APM by měli vítězit proti lamkám s nízkým APM. Zerg má daleko náročnější ovládání a vyžaduje víc APM. Tak by to podle mě mělo být u všech ras.

Co vy na to ?

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Ztížení ovládání u terranů
PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 15:35:19 

No nevím nevím... Toss mi teda přijde výrazně méně náročnější na ovládání a APM než Terran. A Zerg nemá náročnější ovládání než Terran, jen honí APM věcma navíc (creep tumory, spawn larvae). Nebo aspoň mně to takhle z pozice Randoma připadá.

Edit: Měl jsem tam, že toss mi přijde výrazně náročnější... myslel jsem to přesně naopak :lol:

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Naposledy upravil Pralev dne pát 19. lis 2010 15:53:05, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 15:36:19 
 ICQ  Profil

Nooo ono nejde tak o Avarage apm jako spis o apm pri neakym stretu avarange 70 ti bohate staci i za zerga. O hodne vysi je diky tomu ze behem sekundy naklikas 30 jednotek tak to pak vyleti.

Kacer ma Apm 30-40 hraje stim na vysoky urovni

Apm neni vsechno

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 15:40:03 

Chelios píše:
Nooo ono nejde tak o Avarage apm jako spis o apm pri neakym stretu avarange 70 ti bohate staci i za zerga. O hodne vysi je diky tomu ze behem sekundy naklikas 30 jednotek tak to pak vyleti.

Kacer ma Apm 30-40 hraje stim na vysoky urovni

Apm neni vsechno

kačer je taky pěkná lamka :D Nyní už toho moc nehraje.
Navíc 70 za zerga ti bohatě nestačí. Zkus si hrát na urovni alespon 2,2k v diamantové divizi. Musíš injectovat larvy, rozšiřovat creep, expit, prudit jednotkama a stavět další jednotky a na to potřebuješ sakra vyšší apm než je 100. Se 70 to možná stíháš někde v mid diamond, ale na vyšší hraní ti to fakt nestačí

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 15:41:00 

kacera poprosim neuvadzat ako priklad =), to je anomalia...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 15:44:54 

APM není zas tak důležitý. Nevyhrávají hráči s lepším apm ale lepší hráči, což je rozdíl. A taky plno lidí spamuje, takže ten se 70 Apm mohl mít lepší makro než někdo se 140 kdo spamuje.

Weezing.856

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 16:00:43 

ja som vcera videl pol hodinovy TvP (http://www.youtube.com/watch?v=71_NB4NvjEY) kde T mal APM 120 a P 220. T pritom zvladal makro aj haras ovela lepsie ako P... ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 16:03:19 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

ja bych mozna spis zjednodusil ovladani zergu, za zergy mam za posledni dva mesice apm prumer 140, za terrany 120 a za protossy 100, oni to ti terrani taky nemaj az tak jednoduchy, pokud hrajou nejakej standard

co T dela tolik nebezpecnyma je to velky mnozstvi openingu a moznosti harrasu (banshee, helion, thor/marauder/siege dropy, bunker rushe...)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 16:20:15 

JohnyX píše:

Prostě TOP hráči s vyšším APM by měli vítězit proti lamkám s nízkým APM. Zerg má daleko náročnější ovládání a vyžaduje víc APM. Tak by to podle mě mělo být u všech ras.

Co vy na to ?

TOP hrac je TOP hrac a neni to diky APM ale kvuli jinym vecem.... muzu klikat jak blbec a mit APM 200+ ale urcite mi to match nevyhraje :) Pokud pojedu spatny build na tvuj build tak muzu mit apm o 300 vic jak ty, ale to me fakt nezachrani ...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 19. lis 2010 16:39:43 

teqini píše:
JohnyX píše:

Co vy na to ?

TOP hrac je TOP hrac a neni to diky APM ale kvuli jinym vecem.... muzu klikat jak blbec a mit APM 200+ ale urcite mi to match nevyhraje :) Pokud pojedu spatny build na tvuj build tak muzu mit apm o 300 vic jak ty, ale to me fakt nezachrani ...

To není o klikání jak blázen. Nikdy nebudeš mít 200+ APM, pokud budeš jen klikat jak blázen. Zerg co má 150 apm nekliká jak blázen, ale bohužel dělá jen všechny věci, aby přežil
A uplně mě zaráží, že lidi v gold lize můžou plácat takové nesmysly, když vůbec neví jak se hraje v top diamantové lize. Kde se jede často multitasking a člověk musí umět řešit spoustu věcí pod tlakem, které lamičku v gold lize okamžitě rozhodí

Naposledy upravil JohnyX dne pát 19. lis 2010 16:44:06, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina