StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:44:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Armor, Shields, Upgrady - dotaz nováčka
PříspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 17:25:46 

Zdravim,
SC II mám doma asi 4tý den, zatím trénuju proti insane A.I. (very hard mi přišel nějak very easy :) ), zatím se mi ho sice nepodařilo porazit, ale jako úspěch beru, že jsem se proti němu udržel 45minut a zničil mu i pár bází :) K tomu abych ho však porazil a také kvůli online hře, musím asi CS II porozumět trochu víc do hloubky. Jako první mi do oka padli upgrady jednotek. Nikde na netu jsem nenašel přesné informace. Rád bych se teda od vás zkušenejších dozvěděl k čemu jednotlivé vlastnosti a upgrady jednotek slouží, konkrétně mám na mysli tyto:

1) Armor
- k čemu přesně slouží? (vím, že to snižuje dmg, který jednotka dostane, ale rád bych znal trochu přesnější čísla, co přesně znamená 1 armor, kolik dmg to sníží? atd)

2) Shields
- jak je to s upgrady u protoských štítů, co přesně ten upgrade dělá? (vím, že štíty slouží jako takové druhé hp jednotky, ale není mi úplně jasný jak to je s jejich upgradem, co ten upgrade přesně zvýší? a jaký to má vliv na výdrž jednotek a jejich štíty?)

3) Weapons
- zde se chci spíše ujistit ve svým zjištění: každej upgrade zbraní zvýší dmg jednotky o 10% ? Čili při třetím upgradu má jednotka o 30% větší dmg a v případě slabších jednotek s dmg třeba 5 se dmg zvedá vždy minimálně o 1 ???

4) Protoss
- armor protoské jednotky se vztahuje i na "hp" ve štítu? Takže, je lepší nejdříve vylepšovat armor a až pak štíty, jelikož armor přidává jeden bod armoru jednotce i štítu, ale upgrade štítu přidává "něco" (myslím si, že také armor) pouze štítu, je to pravda?

Všem děkuju předem za odpovědi a pls ať reagují jen hráči co tyto fakta znají s jistotou, nějaké doměnky by mi moc nepomohli. ;)

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Armor, Shields, Upgrady - dotaz nováčka
PříspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 17:50:04 

1) Armor sníží všechny útoky na HPčka (ne štíty) jednotky o 1. Zajímavé je, ale když má jednotka víc útoků než jeden (jako například Zealot, který má dva). Poté se dmg způsobený dané jednotce sníží o dva. A tak dále.

2) Štíty jsou zajímavá věc. Funguje to u nich stejně, jako u Armoru, jen s tím, že snižují dmg u štítů (to dává rozum). Celkově jsou štíty lepší než armor, protože fungují i na letecké jednotky a budovy, kdežto armor ne, čili se ti oproti armoru vyplatí vícekrát. Také, jelikož se štíty poškozují jako první v pořadí a až poté samotné Hp, je lepší brát vylepšení štítu (protože jednotce (protosské) se štíty doplňují automaticky, HP ne, čili může vydržet déle zdravější) AVŠAK, pokud bojuješ s terranem, jsou ti štíty úplně na hovno, protože ti je vyřadí EMPčkem (ghost). Ale jinak, pokud se chystáš v dané hře mixovat letecké jednotky s pozemníma a hraješ proti jiné rase, než je terran, tak je lepší upřednostňovat štíty před armorem.

3) Zbraně ti vylepšují všechny útoky o 1. Nejlepší u jednotek, které mají útoků více (jako třeba zealot).

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 17:56:54 
 ICQ  Profil

1) Armor
0 armor - nesnižuje
1 armor - sníží o jeden dmg (marine ti dává jednotky o dmgm míň)
2 armor - sníží o 2 atd ...
Pokud má jednotka víc armor než je útok útočící jednotky nedostane žádné

2) Shields
Stejné jako u armor akorát fungují jen pokud má jednotka štíty takže když jsou štíty dole a máš 0armor upgrade a 3shield upgrade je ti to celkem naprd

3) Weapons
Tady si nejsem přesně jistý ale bude to jak to říkáš ale spíš už to bude podle jednotky

4) Protoss
Armor zvyšuje armor nic jiného go to 2)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 18:01:40 

BorderKeeper píše:
Pokud má jednotka víc armor než je útok útočící jednotky nedostane žádné

Tedy, já jsem slyšel, že nejmenší dmg je 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 18:13:25 
 ICQ  Profil

Athaeneus píše:
Tedy, já jsem slyšel, že nejmenší dmg je 1

Možné to je a asi blbost aby vylepšení zealoti se sentry neodtsali nic od zerglingů

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 18:16:48 

Athaeneus píše:
Celkově jsou štíty lepší než armor, protože fungují i na letecké jednotky a budovy, kdežto armor ne, čili se ti oproti armoru vyplatí vícekrát. Také, jelikož se štíty poškozují jako první v pořadí a až poté samotné Hp, je lepší brát vylepšení štítu (protože jednotce (protosské) se štíty doplňují automaticky, HP ne, čili může vydržet déle zdravější)

Tady mi to nějak moc nesedí... dmg který jednotka vykryje štítem počítá s armorem jednotky, čili pokud má jednotka 2 armor, tak štít se chová jako by měl taky 2 armor, čili když vylepšim armor jednotky, tak jednotka i štít bude mít +1 armor, kdežto, když vylepším štít, tak bude mít amror jednotky +0 a jen štít bude mít +1 armor

Vycházím z věty která je na starcraft wiki "Shields take the same bonus damage as the unit they are protecting."
Navíc z replays většina hráčů štíty vylepšovala až na konec.

Opravte mě pls pokud se pletu. :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 18:26:17 

Pleteš. Ta anglická věta, kterou cituješ, říká, že pokud třeba Stalker má větší damage proti Armored, tak protosská jednotka, která je Armored, dostává i do štítů tu větší damage od Stalkera.

Důvodem, proč se štíty nechávají při upgradech nakonec, je v PvT hlavně EMP.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 18:36:35 

Pralev píše:
Ta anglická věta, kterou cituješ, říká, že pokud třeba Stalker má větší damage proti Armored, tak protosská jednotka, která je Armored, dostává i do štítů tu větší damage od Stalkera

Nj máš pravdu, říkal jsem si proč v té větě je dmg bonus :D Díky ;)

Takže pro upřesnění, štít jednotky není vůbec ovlivněn jejím armorem? Čili štít dostává plný dmg (pokud není vylepšen) a v případě bonusu proti armored dostává dokonce i ten bonus? Chci v tom mít jasno :)

Btw jaká jednotka se považuje za armored? Každá co má základní armor 1+ nebo od jaké hodnoty to je a počítá se k tomu i vylepšení? Například když má jednotka v základu armor 0 a po vylepšení 3 stává se z ní armored jednotka? (V takovém případě by se nejspíš nevyplatilo vylepšovat armor proti hráči, který jede jednotky s bonusem proti armored)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 18:52:41 
 ICQ  Profil

jednotky se deli na light/armored mas to u ni napsany kdyz na ni kliknes

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 19:04:59 

Balty píše:
Takže pro upřesnění, štít jednotky není vůbec ovlivněn jejím armorem? Čili štít dostává plný dmg (pokud není vylepšen) a v případě bonusu proti armored dostává dokonce i ten bonus? Chci v tom mít jasno :)

Přesně tak.

Balty píše:
Btw jaká jednotka se považuje za armored? Každá co má základní armor 1+ nebo od jaké hodnoty to je a počítá se k tomu i vylepšení? Například když má jednotka v základu armor 0 a po vylepšení 3 stává se z ní armored jednotka? (V takovém případě by se nejspíš nevyplatilo vylepšovat armor proti hráči, který jede jednotky s bonusem proti armored)

Každá jednotka je buď Light nebo Armored (a pak ještě může mít nějaké další vlastnosti jako třeba Psionic, Massive apod.), nezáleží to vůbec na armoru, je to u těch jednotek pevně dané a u každé jednotky, když ji máš vybranou, se to píše uprostřed dole.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina