Zdravim,
SC II mám doma asi 4tý den, zatím trénuju proti insane A.I. (very hard mi přišel nějak very easy
), zatím se mi ho sice nepodařilo porazit, ale jako úspěch beru, že jsem se proti němu udržel 45minut a zničil mu i pár bází
K tomu abych ho však porazil a také kvůli online hře, musím asi CS II porozumět trochu víc do hloubky. Jako první mi do oka padli upgrady jednotek. Nikde na netu jsem nenašel přesné informace. Rád bych se teda od vás zkušenejších dozvěděl k čemu jednotlivé vlastnosti a upgrady jednotek slouží, konkrétně mám na mysli tyto:
1)
Armor- k čemu přesně slouží? (vím, že to snižuje dmg, který jednotka dostane, ale rád bych znal trochu přesnější čísla, co přesně znamená 1 armor, kolik dmg to sníží? atd)
2)
Shields- jak je to s upgrady u protoských štítů, co přesně ten upgrade dělá? (vím, že štíty slouží jako takové druhé hp jednotky, ale není mi úplně jasný jak to je s jejich upgradem, co ten upgrade přesně zvýší? a jaký to má vliv na výdrž jednotek a jejich štíty?)
3)
Weapons- zde se chci spíše ujistit ve svým zjištění: každej upgrade zbraní zvýší dmg jednotky o 10% ? Čili při třetím upgradu má jednotka o 30% větší dmg a v případě slabších jednotek s dmg třeba 5 se dmg zvedá vždy minimálně o 1 ???
4)
Protoss- armor protoské jednotky se vztahuje i na "hp" ve štítu? Takže, je lepší nejdříve vylepšovat armor a až pak štíty, jelikož armor přidává jeden bod armoru jednotce i štítu, ale upgrade štítu přidává "něco" (myslím si, že také armor) pouze štítu, je to pravda?
Všem děkuju předem za odpovědi a pls ať reagují jen hráči co tyto fakta znají s jistotou, nějaké doměnky by mi moc nepomohli.