StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 20:56:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Málo hráčů v lize?
PříspěvekNapsal: pát 10. zář 2010 0:30:27 

Stala se mi dnes taková zajímavá věc :) Dopoledne jsem prohrál za Terrana proti jednomu Zergovi, k večeru jsem si pustil replay té hry a vychytal, co jsem zkonil a příště musím udělat jinak. No a co čert nechtěl, dám vyhledat hru a našlo mi to znova jeho a dokonce mi to zase dalo Terrana :lol: Musím říct, že mi udělalo radost, jak zpětná analýza zafungovala, tentokrát jsem si ho povodil úplně bez problému :)

Nicméně o co mi tímhle topicem jde - stává se vám, že potkáte jednoho hráče víckrát? Nejsou někde na netu statistiky, kolik tak hráčů z jedné ligy (diamant) je v které denní doby online? Vím, že se tohle stávalo v betě, v první fázi, kdy těch hráčů bylo ještě hodně málo, že někdo hrál proti jednomu soupeři ve 3 ráno třeba několikrát po sobě :) Ale teď v ostré verzi mě to celkem překvapilo, to je na tom evropském serveru fakt tak málo lidí?

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Málo hráčů v lize?
PříspěvekNapsal: pát 10. zář 2010 0:38:43 

kdyz zapnes hru, tak v pravo trochu nahore mas celkem pocet hracu pripojenych na bnet, kdyz pockas par skuned, tak tam mas pocet hracu pripojenych na evropskej server ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 10. zář 2010 0:40:06 

Vím, ale to není přesně to, co jsem myslel. Spíš zda existují nějaké detailnější statistiky (pochopitelně ne v Battle.net interface, spíš nějaký (neblizzardí) web).

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 10. zář 2010 0:45:30 

Predpokladam, ze ste mali teams even. Je to tym, ze matchmaker vybera hracov podobneho skillu, co znamena, ze ked si uz s niekym raz hral (a mali ste teams even) je dost mozne, ze s nim budes hrat niekedy zase, kedze je skillom niekde pri tebe a pravdepodobne sa tam bude nejaku chvilu pohybovat. Tiez som uz hral s viacerymi hracmi viackrat a to je len z tych, co si zapamatam/vsimnem meno. Urcite som hral viac krat s viacerymi ludmi akurat o tom neviem.
Najcastejsie sa to stava po dohrati zapasu ak das hned hladat dalsi. Casto sa stane, ze dostanes toho isteho supera s ktorym si hral pred 30 sekundami, pretoze on spravi to iste.

Kazdopadne stretnutie toho isteho supera je nahoda ale matchmaker ju dost umocnuje.

Statistiky pochybujem, ze existuju.

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 10. zář 2010 7:58:03 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Raz sa mi stalo v hre 2v2 ze som mal 2x po sebe toho isteho partaka.
Skor ale ide o raritu, viac skusenosti s tym nemam.

Vlastne mam ;) Ak clovek hra po polnoci cooperativ (2vAI alebo 3vAI) tak je bezne stretavat stale tych istych ludi... ale to preto ze tuto nudnu sracku skoro nikto nehrava ;)

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 10. zář 2010 8:36:33 

je to pravdepodobne tim ze ten hrac byl ze stejne divize jak ty jelikoz kdyz date hledat ladder hru a je jedno jestli 1v1 nebo teamy tak to primarne hleda lidi z vasi divize a az potom to napise extended search a hleda to podle ratingu z jinych divizi, kdyz se podivate na prvni dve nejsilnejsi divize kde je whitera strelok bratok dimaga haypro atd tak ti se tam mezi sebou mydli furt pac hraji ve stejny casy a hazi je to proti sobe(a i kdyby nebyli ze stejne divize tak moc hracu s jejich ratingem stejne neni :D) ale melo by to byt tak jak rikam

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 10. zář 2010 9:00:16 

Vy si pamatujete nicky hráčů se kterýma hrajete ? :) Teda já užnám, že jména jsou jedna z věcí na který absolutně nemám paměť (někdo se mi představí, potřeseme si rukou a ve schvíli kdy mu ruku pustím už nevím jak se jmenuje :) ), takže pokud bych na stejnýho hráče narazil třeba 3x za sebou, tak by mě to nenapadlo. MOŽNÁ by mě to trklo, jako že 3x za sebou stejná rasa, tak bych se kouknul na jména. Ale pokud by hrál třeba random, tak ani omylem :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 10. zář 2010 9:07:03 

Klayman, Horroren: Nebyl ani ze stejné divize, ani jsme nebyli Even, on byl Favored. Já jsem v Platině, on je z Diamantu, poslední dva dny úplně všechny zápasy mám proti lidem z Diamantu a jsou Favored (když mám 3 prohry v řadě za sebou, tak mi to pak dá někoho z Diamantu, kdo je jen Slightly Favored :D ).

Ale samozřejmě chápu, že ten matchmaking systém v tomhle hraje největší roli, prostě mi to hledá někoho co nejblíž mému skrytému (ELO) ratingu a i po extended search to po těch několika hodinách byl zrovna on.

Cassper: Samozřejmě nepamatuju, tady za to mohlo to, že jsem akorát dokoukal ten replay hry s ním dopoledne, po replayi jsem si šel dát hru a našlo mi to jeho :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 10. zář 2010 9:40:30 

ono tam tech podivnosti je vic, blizzard ma nejakym zpusobem ktery nezverejnili rating jednotlivych divizi kterym ohodnocuji jak je ta divize silna, takze hrac s ratingem 1000 z prvni divize kde je sou ti nejvetsi gosaci a do 15 mista sou vsecko znamy hraci, tak mu to najde hrace s ratingem 1300 z jine slabsi divize a jeste ten s tim ratingem tisic je favored, nebo aspon tak to ma treba head hunter kterej prave v te prvni divizi je, a i dalsim co vim se to stava, ja sem napr hral s terranem co mel 600 rating a byl slightly favored a ja mam skoro 1100 ale v jeho divizi byli na prvnich mistech hraci s ratingem kolem 1500, takze by na tom meli nak zapracovat pac tim padem neni rating uplne smerodatny ukazatel skillu...

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina