StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je úte 01. črc 2025 13:39:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Starcraft2 -Jim Raynor a podobné
PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 19:50:26 

Ahoj,registroval jsem se tu tak sem něco napíšu,doufám že to nebude vadit..

1. Jen takový poznatek nebo spíše dotaz k Jimu Raynorovi
No prostě,postava Jim Raynor mě přijde jako by vypadl z oka Che Guevarovi.Mýlím se nebo je to tak a byl inspirací pro tuhle postavu?? (Myšleno jako že Che Guevara byl inspirací pro postavu Jima Raynora,né naopak :) :) )

2.Mám speciální edici Wings of Liberty a po první instalaci jsem to normálně registroval na Battle netu ale pak jsem musel narychlo přeinstalovat Win (dvakrát a pokaždé jsem instaloval i ten Stracraft 2 :) to dokáže být otravný :D) No a od tý doby se mě v menu nezobrazuje ikonka (nebo prostě obrázek profilu) a hlavně achievmenty ani výběr těch profilových obrázků..Někde tady ve fóru jsem četl že to dělá všem ale přijde mi divné že předtím jsem to tam měl..

No a naposled.Žasnu (to doslova a není to myšleno jako výsměch ale jako uznání) že to někdo dokáže hrát i na brutal nebo hard..Já to teda hraju jen chvíli (jedničku jsem nehrál ale příběhové univerzum znám -tedy v rámci možností ,co se prostě dalo zjistit mimo hru) ..
Ale fakt,mám problém dávat některý mise i na medium a teď tu čtu že někdo to dává klidně i na to brutal..To teda máte můj obdiv.Asi jsem na to moc levej,nebo mám pomalý ruce a reflexy,fakt nevím..Prostě,první misi jsem dal na hard v pohodě (prvně mi tam umřel jen jeden voják,ale na podruhé už to bylo vojáků 7 což teda nevím jak jsem odkázal že na poprvé to bylo méně) no a ostatní mise už nedávám (druhou jsem ještě dal) ale třeba ta jak jsou tam infested terrans to nechápu jak to někdo může dát na hard když mě i na medium vždy po nějaké odehrané době (mylsím že noc 3 když se provalí ta spodní "zábrana" zničili ti infested terrané bunker a jeho osazenstvo a už se hrnuli..Fakt to nechápu,nehledě na to že k tomu dát i ty achievmenty (splnit tu misi do 5té noci) se mi zdá jako nesplnitelné :) .Jak to děláte?:) Bych chtěl taky :D:D:D:D 5.tou noc jsem ještě od splnění úkolu dost daleko a mám už ztráty na obraně...Jinak na medium mě dává počítač uplně lehce..Když hraju v modu vs A.I tak fakt,na medium už nemám šanci..
Nu nic,já si asi budu holt muset zůstat u svého Easy :)

To bude asi tak vše.Pokud jsem to hodil (tenhle topic) někam kam to nepatří tak se omlouvám..

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Starcraft2 -Jim Raynor a podobné
PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 20:12:09 

1. Já myslim, že Che Guevara vypadá trochu jinak :D. Takže asi ne.

2. Ten problém mám taky. Po instalaci nejnovějšího patche. Ale když udělám achiev, tak na battlenetě ho normálně mám, takže to bude chyba přímo ve hře.

3. Rozhodně nejsem žádnej strategickej máster, ale Brutal mi zas tak hrozná nepřijde. Stačí mít hodně budov na jednotky, hodně těžit a pořád sypat vojáky. Ale je fakt, že jak jednou zaváháš, tak je pak problém to dohnat. Outbreak je podle mě jedna z těch lehčích misí. Stačí mít u všech vchodů minimálně 5 bunkrů a u nich pár SCV. Pak už jen sedíš na zadku a čekáš na den.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 20:16:49 

haaj,
1 - je mu podobnej, ale nemyslim ze je to zamer :lol: Bli$$ard proste ma svojeho drsnyho Kena a Barbie (Kerrigan). Ze zacatku mi moc nevadil ale ted ho nemusim,... takovej Mirek Dusin a Superman dohromady.

2 - Stejnej problem mame vsichni v Evrope. Achievementy fungujou, jen se nezobrazujou ve hre, nefunguje zpetna vazba. Achievy fungujou tak, ze nejakej udelas, ten se odesle nekam na server a z toho serveru se zpet zobrazi do hry,... akorat ted uz asi 2 dny ta cesta zpet nejak nefacha :| Da se ale na offic webu po prihlaseni zjistit jaky mas achievy stejne jako driv ve hre. Plnit se daj furt. Jinak tenhle problem tu uz jednou byl a rozjelo se to asi po dni,...

3 - Nejdulezitejsi je naucit se klavesovy zkratky a pak se naucit je pouzivat automaticky aniz premyslet o tam jaky to jsou. Ja mam ted novou klavesu a klavesy jsou jen o trosku jinak a nejaky navic nez u klasicky, tak jsem zase v hajzlu :lol: ale lama jsem stejne.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 20:18:50 

ahoj,určite to nevadí :))

prvé 2 veci už povedali ostatní...

no je to práve tým že sc2 je velmi podobný jednotke,takže hráčom čo hrávali dosť jednotku to už ide o dosť lahšie...ja osobne som prešiel celú kampaň sc1 a na medium zahrám všetko v pohode,na hard som to tiež poprechádzal ale už tie neskoršie len tak tak a na brutal by som zrejme tiež nemal...nemusí to byť tým že si lavý,akurát proste to chce prax ;) a s tým AI skús hrávať stále na medium,tak sa to naučíš lepšie ako porážať niekoho slabšieho a medium má všetko ako hráč takže je dobrý na porovnávanie...ale skús si dať s ním pár hier 1v1 a sleduj ako ťa poráža,čo robíš zle,najlepšie si pozri aj replay ak sa ti chce
a jedna dosť dôležitá vec - nedávaš moc málo ťažičov na suroviny?ja som napr. zozačiatku dával len 1 ťažiča na 1 diamant a potom mi furt chýbali suroviny...či súper lepšie ťaží si môžeš tiež odsledovať v replayi

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 20:22:48 

3. Absolutně nic si z toho nedělej. My, kteří jsme to celkem bez problémů dali na Brutal, jsme obvykle hráli jedničku, máme nějaké zkušenosti z multiplayeru dvojky (pravděpodobně už z bety), což hraje obrovskou roli.

Já třeba v takových Age of Empires 2 nejsem pomalu schopen dát hodně misí v kampani na střední obtížnost, ta hra je nějakým způsobem "mimo mě", jakmile mi tam počítač začne provokovat střelci moje jednotky z různých stran a ty jednotky na ně vyráží a umírají, celé se mi to začne rozsypávat mezi prsty a po chvíli to absolutně nedávám :D Což je něco, co se mi u SC2 vůbec nestává. Stejně tak když koukám na top replaye SC2, vím obvykle přesně, co ti hráči dělají, proč to dělají, a já vím, že bych to neudělal stejně jen proto, že to nestíhám a nemám to tak dobře nacvičené. Když jsem koukal na top replaye AoE2, absolutně jsme nepobíral, co to ti lidi dělají a jak to můžou dávat :lol:

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 20:46:10 

1. Tak to nevím :)

2. Servery teď nejedou tak jak mají. Blbne to všem.

3. Hraní na Brutal je hlavně o tom, že znáš tu hru. SC2 je hodně podobný SC1, tudíž to spousta lidí umí, protože se to stejně ovládá a obsah je podobný. Základní předpoklad pro to, aby jsi dal Hard a Brutal obtížnost je vymanit se z klasicky zavedených pravidel u jiných strategií. SC1 a 2 takhle nefungují. Jednotky tu jsou silnější než obranné budovy. Jednotky se dají ovládat takovým stylem, že dokážeš minimalizovat ztráty i při několikanásobné přesile. Používání klávesnice je u SC1+2 velmi užitečné. Hra má velmi rychlý průběh na rozdíl od C&C serií.

Mě nejvíce pomohly (v dobách SC1) krátké návody a videa na youtube, jak se hraje multiplayer. Naučí tě to přemýšlet o hře z úplně jiného úhlu.

Nejdůležitější je přestat přemýšlet v kostce "zabedním se tady a ono to nějak dopadne" ... SC1+2 daleko lépe funguje při agresivní hře.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 21:12:58 

:D Děkuji vám za kladné přijetí a za rady,budu se jimi řídit a budu nacvičovat co to dá.. Jednou jsem dal hru 2vs2 (s a proti U.I) a koukal jsem na svého spoluhráče jak staví,měl jsem proti němu obrovské prodlevy..Odvozuji to od postupu výroby jednotky..Když z počátku začnu přidávat SCV tak hned tam je prodleva a ta postupně jen roste..I když těžím co to dá,pořád mám někde nedostatek..Měl jsem 3 základní mariňáky a spoluhráč už měl armádu z mariňáků a malauderů..A stejnak jsme neměli proti protihráči (zergové) žádnou šanci,já totiž začal stavět obranu (bunkry a turrety) a spoluhráč vyslal svou "armádu" na nepřítele..Nic mu nezbylo a hned přišel odvetný úder zergů..Ti nádherně spolupracovali (bylo to sice jen na medium ale aspoň měli armády u sebe a podporovali se) a já s tou sovu obranou mohl jen koukat jak boří bunkry a zabijí mé vojáky,spoluhráč samo swbou armádu ještě neměl..Prostě děs.Teď už to teda zas hraju nějakou dobu jen 1vs1 proti easy ale začnu teda zkoušet znova medium..Co vím tak tam já měl vždy jen pár mariňáků v bunkru a pár mimo..A než jsem se nadál je tu útok složený ze zerglingů (ty bych ještě dal) a k nim jsou Roachové (nebo jak se jmenuje ta jednotka,mylsím Roach). Nu budu to tedy zkoušet.. Jinak k tomu Raynorovi,já vážně nevím zda je to náhoda,skoro bych řekl že ne :)..Když se totiž kouknu na "fotku" Raynora (tam jak je nakreslený s doutníkem) a fotku Che Guevary s doutníkem tak je ta podoba neuvěřitelná..A to nemluvím o tom že ve hře jsou vidět plakáty s Raynorem hlásajcí myslím něco o revoluci které mi neuvěřitelně připomínají revoluční plakáty s Che..:) Jako rozdíly mezi nima jsou ale ne zas tak velký..Základní rysy jsou stejný a jsou to oba "revolucionáři" :)

http://media.giantbomb.com/uploads/0/31 ... _super.jpg
http://media.photobucket.com/image/Che% ... uevara.jpg (lepší obrázek s Che Guevarou a doutníkem jsem nenašel..)

Každopádně ještě jednou znova děkuju za rady,budu se jimi řídit..Jinak ty videa a replaye z hraní Starcraftu,ty jsou teda normálně na youtube?Nebo je někde nějakej speciální server kde jsou taky,nebo nejsou třeba i na battle netu??

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 21:47:00 

na youtube najdes jen videa, replaye ktere spustis ve hre stahnes uplne na jinych strankach, ja je nesleduju takze nevim kde, ale na youtube si muzes najit treba channely HuskyStarcraft a HDstarcraft, maji tam videa ze zapasu top hracu a k tomu to jeste komentuji(anglicky) a me to hodne pomohlo k poznani zpusobu hrani uz kdyz sem hral betu

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 22:21:26 

Podívej se sem:

http://starcraftik.cz/2010/08/pruvodce-pro-uplne-zacatecniky/

Obecně ta stránka ti pomůže pochopit jak funguje SC2.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 22:59:52 

Diky,hned se na ty stránky kouknu a prolezu si je.Třeba mě to pomůže..Teda určitě tam toho bude dost co bych mohl využít,teď jen abych to opravdu zvládal :D

Jinak dotaz k tomu ve hře nefunkčnímu zobrazení achievmetů a těch ostatních statistik..Prostě,chtěl jsem si právě změnit svou "ikonku" teda ten profilovej obrázek ale v té hře to nejde když se to tam nechce zobrazit..Takže někde mimo třeba na battle netu to třeba změnit nejde??

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina