Pralev píše:
Stoky: Zatímco souhlasím s tím začátkem, že MM výborně counteruje tossovi prakticky celou Gateway (ačkoli s těmi Force fieldy se fakt dají udělat na určitých místech zázraky), se zbytkem nesouhlasím zásadně. Je to právě naopak, vidím to i v top replayích i ve svých hrách - dynamické counterování vyhrává hry, ježdění celou hru stále téhož až do zblbnutí ji obvykle prohraje (pokud nejsi v jiných aspektech výrazně lepší než soupeř).
To ja samozrejme souhlasim. Counterovani je dulezite, ale nemam ho proste na prvnim miste. Na prvnim miste mam makro (jelikoz si pod tim lide predstavuji leccos, tak pro me to je delat SCV+utracet penize). Pokud nebudu stihat jak counterovat, tak makrovat, tak si vybiram to s vyssi prioritou. To je rozdil mezi top a mid hracem. Top hrac uz ma zvladnute makro a muze se soustredit na jine veci. Ja osobne se nachazim na hranici, ze zacinam zvladat makro...
Ted sem si zahral jednu hru a nahodou me to na ladderu hodilo tosse, tak sem zkusil proste MM. Nerikam, ze jsem nejaky skiller ani ze souper je nejaky skiller, ale byla to hra ja 1280diamond vs. Radex 1360diamond. Jen dve veci k me hre, drobinek me to lagovalo (je to trosku videt asi v case 5:40, kdy muj marinak nezvladl jednoduchy orbwalking, nebo jak se tomu v SC2 rika), takze sem se vykaslal na mikrovani (byl tam jeste jedem pokus kitovat zealoty, ale proste to neslo) a nevsimejte si presaturovaneho goldu, to jsem trosku nesledoval
Btw. v te hre je i videt, jak jsem "nestihal" myslet na vedlejsi veci (cimz muze byt treba prave counterovani), uplne sem zapomel, ze na +2upg potrebuju armory a ve chvili kdy sem chtel stavet armory sem zjistil ze vlastne nemam ani factory
nakonec sem se k +2upg ani nedostal, protoze sem se soustredil na jine veci a zapomel sem na to.
Kód:
http://www.uloz.to/6612595/stoky-mmvp-sc2replay