StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:00:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak je to vůbec možné...
PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 9:22:05 

Me by zajimalo proc chces scoutovat? Resp. jestli neco zmenis do 7-8. minuty podle scoutovani? Nejde o recnicke otazky, vazne se nad tim zamysli.

Je dobre mit prehled, ale ten musi k necemu byt. Ony prvni minuty jsou dost commited tomu co se na zacatku rozhodnes jet. Kdyz pojedu double hellion proti zergovi tak i kdyz uvidim ze jde roache, tak stejne ty heliony postavim, protoze proste nemam plyn na nic jineho.

Ja osobne na mensich mapach (2men) neposilam SCV na zacatknu scoutovat...zbytecne me to stoji mineraly, protoze dost casto vyrazim na nejaky brzky rush (marinaci, marauder, nebo banshee). Scoutuju jen obcas v pripade, ze se chystam jit FE.[/quote]

No cisty priklad sa mi stal vcera, hral som asi 4-5 hier 1v1 ladder, 4 som vyhral a jednu prehral.

Prehral som na caverns proti Drone rushu! doslo mi 10 dronov na mojich 10 scv co som mal v base (resp. v case utoku sa mi vyrabalo 11, ale jedno bolo akurat na scoute (ale vratil som ho, len presne v dobe utoku som mal k dispozicii 9 scv coskoro som doplnl na 10 a skusil som ci by neslo to spravit tak, ze 1 scv som nechal tazit 8 scv bojovalo a 2 opravovali, (co som pokaslal lebo mi dosli peniaze a opravovacie scv prestali pracovat a neutocili a nez som to stihol vyriesit tak to bolo 10-7 a vybavene).

V zasade podla toho proti komu/comu hram by som chcel scoutovat na cca 16 supply lebo vtedy viem toho zmenit dost, preto ma zaujima to uvodne scoutovanie.

ale scout v 10 (kvoli 6-poolom, a inym rushom) a znova v 15-16 (aby som pri cca 16 videl co ma) mi pride ako celkovo neefektivne. (napriek tomu ze ta infomacia sa mi zide). Hlavne preto ze sa snazim teraz hrat co najmenej 3rax/2rax push.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 9:30:20 
 ICQ  Profil

Já si myslím, že kvalitní scouting je jedna z nejdůležitějších věcí v průběhu celé hry! Kor hryž člověk hraje zerga, což je rasa, která většinou neudává tempo hry. Kvalitně zahraným scoutem zjistíš co se děje a ještě jsi třeba schopný harrasovat stavbu/zpomalit expu/zabránit ve stavbě wallu... Myslím si, že podceňovat scouting s tím, že "stejně nic moc nezjistíš" je do nebe volající omyl.

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 10:16:32 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Trochu chapem to pociatocne nescoutovanie... vsetko zalezi na akej urovni hras...
Hravam random, takze hodne zalezi aka som rasa. (ja vs super)
Z vs ? -> neposielam scouta, idem 9 pool (vynimkou su mapy kde natural expa krije vchod do mainu, tam idem fast expu
P vs Z -> neposielam scota, idem forge aby som sa ubranil pripadnemu 6 poolu
P vs T/P -> scoutujem 9 probou
T vs Z -> neposielam scouta, idem early push
T vs P -> scoutujem s cca 12 scv
T vs T -> early push s marinakmi

na top platinu to staci... na diamant asi nie (kedze sa tam neviem dostat).

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 10:23:56 
 ICQ  Profil

GoodWill píše:
na top platinu to staci... na diamant asi nie (kedze sa tam neviem dostat).

Bez urážky, ale ty se považuješ za top platinu ? :geek:

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 11:29:48 

:D subjektivne... kedze v divizii som prvy... ano ;)

EDIT: Jasne, chapem ;) 1v1 som dlllho nehral, hravam 2v2 random... tam som prvy, podla toho to hodnotim. K 1v1 sa vratim ked vycerpam bonus pool v 2v2. Moja pozicia v 1v1 neodraza moj aktualny skill, ale nieco co bolo 5-6 tyzdnov dozadu... mozno viac

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 11:18:58 

Stejná liga po 500 hrách a zvlášť bronz je fakt zajimavé, jelikož v bronzu stačí fakt maličko, aby to hodilo člověka aspoň do toho silveru. Já osobně taky patřím k hráčům co nemají rádi stagnaci, mě právě nejvíce baví na hrách, když se zlepšuju, když vidím nějaký progres, když můžu něco vylepšovat a někam postupovat, vymejšlet něco nového, to je pro mě asi ta největší zábava. :) Upřímně si ani neumím představit, hrát pořád "na jednom místě" pořád v podstatě stejně, docela by mě vážně zajímalo, z čeho tito hráči berou motivaci hrát dál, co je tou jejich zábavou ve hře, přeci jen se ta hra po chvíli okouká, když dělám pořád více méně to samé.
Jinak tohle je určitě záležitost schopnosti se učit, někdo se s těma buňkama holt narodil a někdo ne. ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 11:54:59 

Aj v ramci ligy moze byt progres. Mozno zacinal na 100. pozicii v divizii s poctom bodov 0 a dnes je na to pprieckach. Stale malo na postup ale uz nie je uplny salat.
Ako som u zpisal, ja som v platine od zaciatku, to aleneznamena ze hram stale rovnako. Myslim ze som sa dost zlepsil, hlavne som jednu rasu vymenil za random a naucil sa ako tak hrat vsetky.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 15:42:13 

Shibberius píše:
Me by zajimalo proc chces scoutovat? Resp. jestli neco zmenis do 7-8. minuty podle scoutovani? Nejde o recnicke otazky, vazne se nad tim zamysli.

Je dobre mit prehled, ale ten musi k necemu byt. Ony prvni minuty jsou dost commited tomu co se na zacatku rozhodnes jet. Kdyz pojedu double hellion proti zergovi tak i kdyz uvidim ze jde roache, tak stejne ty heliony postavim, protoze proste nemam plyn na nic jineho.

Ja osobne na mensich mapach (2men) neposilam SCV na zacatknu scoutovat...zbytecne me to stoji mineraly, protoze dost casto vyrazim na nejaky brzky rush (marinaci, marauder, nebo banshee). Scoutuju jen obcas v pripade, ze se chystam jit FE.

No cisty priklad sa mi stal vcera, hral som asi 4-5 hier 1v1 ladder, 4 som vyhral a jednu prehral.

Prehral som na caverns proti Drone rushu! doslo mi 10 dronov na mojich 10 scv co som mal v base (resp. v case utoku sa mi vyrabalo 11, ale jedno bolo akurat na scoute (ale vratil som ho, len presne v dobe utoku som mal k dispozicii 9 scv coskoro som doplnl na 10 a skusil som ci by neslo to spravit tak, ze 1 scv som nechal tazit 8 scv bojovalo a 2 opravovali, (co som pokaslal lebo mi dosli peniaze a opravovacie scv prestali pracovat a neutocili a nez som to stihol vyriesit tak to bolo 10-7 a vybavene).

V zasade podla toho proti komu/comu hram by som chcel scoutovat na cca 16 supply lebo vtedy viem toho zmenit dost, preto ma zaujima to uvodne scoutovanie.

ale scout v 10 (kvoli 6-poolom, a inym rushom) a znova v 15-16 (aby som pri cca 16 videl co ma) mi pride ako celkovo neefektivne. (napriek tomu ze ta infomacia sa mi zide). Hlavne preto ze sa snazim teraz hrat co najmenej 3rax/2rax push.[/quote]

Sorry, ale kecas blbosti :-) Pokud cekas push, posilnis wall ne (jenze jak ho chce cekat, kdyz nevis...)? Misto helionu udelas marinu+bunkr (nejsou nej, ale presto se mohou schovat za wall, a nejake dps daji). Heliony muzes tlacit k tomu, ze ho chces zdrzet... ale chran buh pokud si necha 2-3r doma, a se vsim ostatnim jde na tebe... Early a pak mid udavaji dej hry... pak uz jen zjistujes kde ma co... tedy obvykle...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 15:57:06 

Fail ;)
Nalozit scv do CC, liftnut a odletiet niekam prec.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro 2010 22:21:08 

GoodWill píše:
Fail ;)
Nalozit scv do CC, liftnut a odletiet niekam prec.

To spis ty FAIL.. Co ziskas tim ze odletis? Pokud na mape neni ostrov, tak ti zabije co mas na zemi (zbyla scv, kterych bude proti jeho mene, protoze jich mas 5 v CC), vrati se do sve baze a zacne hrat normalni hru, zatimco ty budes nekde letat a s nejvetsi pravdepodobnosti budes mit o par SCV mene..

On nezvladl mikro, ty vymyslis nefunkcni blbosti..

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina