Shibberius píše:
Me by zajimalo proc chces scoutovat? Resp. jestli neco zmenis do 7-8. minuty podle scoutovani? Nejde o recnicke otazky, vazne se nad tim zamysli.
Je dobre mit prehled, ale ten musi k necemu byt. Ony prvni minuty jsou dost commited tomu co se na zacatku rozhodnes jet. Kdyz pojedu double hellion proti zergovi tak i kdyz uvidim ze jde roache, tak stejne ty heliony postavim, protoze proste nemam plyn na nic jineho.
Ja osobne na mensich mapach (2men) neposilam SCV na zacatknu scoutovat...zbytecne me to stoji mineraly, protoze dost casto vyrazim na nejaky brzky rush (marinaci, marauder, nebo banshee). Scoutuju jen obcas v pripade, ze se chystam jit FE.
No cisty priklad sa mi stal vcera, hral som asi 4-5 hier 1v1 ladder, 4 som vyhral a jednu prehral.
Prehral som na caverns proti Drone rushu! doslo mi 10 dronov na mojich 10 scv co som mal v base (resp. v case utoku sa mi vyrabalo 11, ale jedno bolo akurat na scoute (ale vratil som ho, len presne v dobe utoku som mal k dispozicii 9 scv coskoro som doplnl na 10 a skusil som ci by neslo to spravit tak, ze 1 scv som nechal tazit 8 scv bojovalo a 2 opravovali, (co som pokaslal lebo mi dosli peniaze a opravovacie scv prestali pracovat a neutocili a nez som to stihol vyriesit tak to bolo 10-7 a vybavene).
V zasade podla toho proti komu/comu hram by som chcel scoutovat na cca 16 supply lebo vtedy viem toho zmenit dost, preto ma zaujima to uvodne scoutovanie.
ale scout v 10 (kvoli 6-poolom, a inym rushom) a znova v 15-16 (aby som pri cca 16 videl co ma) mi pride ako celkovo neefektivne. (napriek tomu ze ta infomacia sa mi zide). Hlavne preto ze sa snazim teraz hrat co najmenej 3rax/2rax push.[/quote]
Sorry, ale kecas blbosti
Pokud cekas push, posilnis wall ne (jenze jak ho chce cekat, kdyz nevis...)? Misto helionu udelas marinu+bunkr (nejsou nej, ale presto se mohou schovat za wall, a nejake dps daji). Heliony muzes tlacit k tomu, ze ho chces zdrzet... ale chran buh pokud si necha 2-3r doma, a se vsim ostatnim jde na tebe... Early a pak mid udavaji dej hry... pak uz jen zjistujes kde ma co... tedy obvykle...