StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 20:26:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 122 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PvT Protoss IMBA
PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 9:11:57 

Dneska se darilo, kdyz nepocitam posledni zapasy s 1. mi v platine, na ktery zatim jeste fakt nemam (ikdyz to bylo tesny :-)

P jsem mel dneska nastesti jen 2x. Prvni jel VR rush, takze celkem snadna vyhra (btw, i v platine to jeste zkousi :-)

Druhy bylo tohle a opet to nevyslo :-)

http://www.uloz.to/6521885/xelnaga-cave ... -sc2replay

Tak nejak to dopadne vzdycky, ja vam dam A move ;-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 14:32:12 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Kori: Jaky byl tvuj plan? Mas moc produkcnich budov. Vem si ze mas z jedne baze prijem cca 850/250 (pri plne saturaci pomoci 30 SCV). Kazdy raxy stoji 200mineralu za minutu. Pokud by si mel produkovat neustale jednotky, tak musis neustale delat i SD, to je dalsich 200 mineralu za minutu. Z toho vyplyva ze uzivis cca 3raxy, nebo 1/1/1..resp. treba 2/1/1 nebo 1/1/2 (pokud nepouzivas factory). Ty dobre zvladas utracet suroviny, ale mozna bych se zamyslel nad redistribuci. Ve chvili te velke bitvy to byly armady 1600/275 vs. 2200/1000 (souper mel o 30-50% vic investovano v armade). A ty mas kdyz to vezmu tak minimalne 3 budovy navic to je 500-700 mineralu (s addonama) plus se da zapocitat i ztraceny minimg time, takze to je dalsich 200 a par set gasu se tam taky utopilo.

Dal klasicka rada, porad stavet SCV. Mas jich v 10. minute 20. z cehoz musis pocitat 6 by melo byt na gasu (ty mas 5 ale budiz), 1-2 vzdycky stavi, nekdy 3. to dela maximalne 13 na mineralech. Jinak zase můj oblibeny vypocet pro kvalitu pocatecni stavby SCV. Mas jich 20 v case 10:00 o jedno si prisel na zacatku a 6 si jich dostal na zacatku, takze si jich postavil celkem 15. Kazde se stavi 17sec a chvili si predelaval orbital command. To dela celkem cas 4:50. Tedy za prvnich 10 minut si 5:10 sec nedelal zadna SCV. Ja osobne se pohybuju kolem casu 2 minuty +/-, ale koukal jsem na replaye top hracu a je az neuveritelne, jak jejich casy jsou v radu maximalne desitek vterin (da se to pocitat jen u terranu, protoze jen oni maji striktne linearni staveni tezicu).

A jeste rada kolem scoutovani na zacatku. Kdyz si mu tam jezdil tim SCV, tak je to sice pekny, ale jaky smysl to melo? Chtel si tam jeste neco vyscoutovat? Pokud si chtel jen odvest jeho pozornost, tak si spis odvedl svoji. Ve chvili kdy si pracne naklikaval waypointy, ti v mainu staly prave dokonocene raxy a idle CC, plus is nakonec prisel i o to SCV. Chce to si promyslet jakou ma pro tebe to SCV cenu. V pocatku hry je kazde SCV obrovska ztrata, kdyz si to clovek vezme, tak kazdou minutu to SCV muze natezit 40mineralu. Takze pokud ve druhe minute prijdes o SCV tak v 10. minute mas o 320 mineralu min (6 marinaku, nebo skoro cela CC).

Jinak mozna by stalo za zvazeni byt trosku agresivnejsi. Marinaci jsou velice silna uvodni jednotka a tim ze ty na zacatku stavis jen je tak mas obrovskou prevahu nad souperem...Kdyz se podivam, tak ty mas v case 7:10 13 marinaku, mapu prejdes za cca 40sec...tak kdyby si tehle 13 marinaku poslal vpred tak v case 7:50 proti tobe budou stat 2 zeloti a 4 stalkeri + marinaci jsou vcelku mobilni, takze pokud by si videl darkshrine, nebo treba vetsi armadu, tak je proste stahnes zpatky domu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 15:29:38 

Amuno: to snad nemyslis vazne omg :DDDDDDDDDDD

a uz sem lama jak svina :D :-*

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 15:54:13 

jj tez z toho nemuzu :DD kukni tady jak je tos imba :D http://www.gosugamers.net/starcraft2/news/13593-intel-extreme-masters-european-championship-preview

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 16:06:49 

Kori:
to mi pls vysvětli jak bráníš ten Void Rush? Jsem top gold a asi 3x v dosavadní historii to na mě Toss udělal a vždy vyhrál.
Často začínám tak, že udělám grupu a jdu na jeho base.
Většinou čas 7,10 army je 6x mariňák, 3x marauder a 1x ghost. Často jsem s tím vyhrával ale už mě to nebavilo tak teď jedu mech. Ale zpět k tématu.
Když ale udělá někde proxy Void (někde skrytě u mojí base kde ho nevidím), a pak pošle tak 2-3 voidy na mou base, nemám to prostě jak bránit. Buď už mám tu grupu na cestě k jeho base, nebo pokud je ještě v základně, tak to stejně nestačí. Honit mariňákama voidy je fakt vopruz.
Ty o tom píšeš jako o ideální variantě (pro tebe), jako je pro mě třeba cannon rush.
Díky, G.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 16:25:09 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Terran, zerg, tosss... vsetko jedno. Pri vsetkych rasach plati ze pri mineral line potrebujes detector+antiair. Void rush to zdrzi natolko ze stihnes zareagovat.
Kym nepostavis vikingy, musia stacit aj marinaci.

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 16:27:11 

Stoky, dik za rozbor, zkusim to nak poresit.

Ad scout: Vetsinou se jen snazim zjistit, zda nedela double gas a pokud nedela jednotky, tak je to v 99% VR rush. To mi na yacatek staci, pak uy hodim nejakej ten scan pozdejs.

Problem je v tom, ze to hraju tak nejak porad stejne :-), ale s T i Z si poradim (a to i s "papirove" lepsima hracema ) Tak nejak vim, co funguje (u T je to jasny, ze jo :-). Ale u P mi vzdycky prijde, ze toho mam malo a nebo toho souper ma proste nejak vic :-) Uz mam asi fakt blok nebo co. obcas se mi podari P porazit, ale to je papirove slabsi hrac (silver) a jeste musim mit o expu navic.

Amiga: Az dorazim domu, poslu ti peknej dnesni replay vs Platinovej VR rush. Hraju to proti tomu vzdycky stejne (startuje marine machine :-) a nema sanci.
Je jasny, ze o tom musim vedet. Kdyz to nevyscoutuju (na nekterych velkych mapach je to fakt problem, pac to zastrci nekam do rohu, kde to proste nenajdu), tak me taky vyklepne. vetsinou to poznam hned na zacatku a pak jedu ciste marinu + stim + stity + medivacy a jak odrazim prvni utok (vetsinou 3 az 4 VR), uz jdu na nej a to uz mam i nejakyho toho vikinfa. No, uvidis sam...

Naposledy upravil kori dne čtv 11. lis 2010 16:37:41, celkově upraveno 2

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 16:28:15 

Kori: jednoduse ve zkratce: hodne raxu,vubec si je nevyuzil,zbytecny techlab na obou starportech a proc 2 starporty s tech labem,kdyz si delal medivacy a ok udelal jsi jednoho ravena na darky,ale mel jsi ho jen prehodit s nejakym raxem a poslat zpet a reactor ma medivacy,malo scvcek,malo tezis a to nejdulezitejsi,vubc nemas prehled co tvuj nepritel jede,zadny scouting jen na zacatku,kde jsi videl ze P jede nestandartne rychle 2 gasy,od te doby jsi cekal jen v base,zadny scan (aspon jsem si nevsiml) zadny scout,zadny pokus obsadit watch towery,proste nemas prehled kde nepritl je a co dela a hlavne bitva,pozdni stimpack a zadne micro,no budes muset trenovat :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 16:32:37 

jj, tahle hra nebyla nejlepsi. Poslu pak nakou lepsi..kdy zase dostanu na prdel :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 17:33:09 

Amiga: Tak tady mas ten VR rush

http://www.uloz.to/6525990/scrap-statio ... -sc2replay

Nerikam, ze je to nejaky super, ale driv me VR hodne trapily, tak jsem zkousel nejlepsi build a tohle mi nejlip funguje.
S dobrym makrem by to mozna nekdo uhral s 5ti marinakama a jednim vikingem ;-), ale ja jsem lama - a zatim jsem s tim proti VR rushi neprohral.

Tak snad ti to pomuze :-)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 122 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina