Hmm, pokud ti interfernet přijde nestabilní, tak: 1) zmáčkni Win+R, otevře se ti nabídka "spustit" 2) napiš cmd a zmáčkni enter, otevře se ti příkazový řádek 3) napiš ping google.com -n 1000
Toto 1000x pingne google.com, dá ti to přibližný obraz stability internetu, pokud bys mermomocí chtěl, získám i IP bnetu, ale moc se mi nechce :) Jinak platí, že na FPS to vliv nemá, tohle způsobuje tradiční lagy, FPS dropy způsobuje zásadně hardware v PC(do toho řadím i ovladače). Neovlivňuje to hraní, maximálně tě něco po cestě odřízne od echo příkazů :) takže je možné to mít na pozadí a hrát u toho. Variantou může být ping google.com -t , tento příkaz pinguje do ukončení přes ctrl+c, je to sprostý pomalý flood :-) Po hodině hraní budeš mít fakt psycho statistiku, ale těch 1000 by mělo stačit, jak chceš :-) Pokud máš domů přivedený kabel, packet lost by neměl být vyšší než 1 %(a i to dost přeháním). Řekněme že přes 2.5 % bych začal zjišťovat proč...
Každopádně co bych ověřil jako další, je: 1) Fragmentace disku - bohužel již windows nepíší, který soubor je jak fragmentovaný, takže pokud tam nebude 0 %, defragmentovat. Výjimku tvoří SSD a RAM disk, ty netřeba defragmentovat :o) (je to poznat, ale až tak při 40 % a výše+). Ověřil bych OS disk a ten, na kterém je SC2 nainstalován! Je nutné mít oba v kondici :-) 2) Ovladače, resp. jejich nastavení. Jak jsem psal, mě se při instalace nVidie přenastavila, občas mi to skočilo na 10 - 20, moje teorie je, že se mi začala vykreslovat obrazovka č.2(kterou nemám), protože mi klesla teplota na GPU o 20 °C. V podstatě zapamatovat jaké parametry měním z čeho na co a případně vrátit. 3) Nastavení routeru - může tam být nějaký filtr, který hraní SC2 hodnotí jako spam a některé packety zahazuje(tomuto bych se hodně divil), případně si na routeru sám sobě nastavit vysokou prioritu. Klidně bych zkusil i kabel, ale WiFi jako taková byla navržena právě pro tyto případy, takže pokud není rozbitý router/síťovka, tak to musí jet jak víno(nebo pokud po cestě nemáš mikrovlnku :D) 4) Aplikace na pozadí - zkusil bych to hrát bez prohlížeče, podívat se, jestli nedělá nějaké pokusy antivir, firewall(já mám windows firewall a MS Security Essentials), log procesů a využití procesoru by mohl pomoct, ale nečekám žádné zvraty :o) (případný log - pravým na tento počítač, spravovat, výkon, nástroje pro sledování systému, pravým na tuto položku(nástroje pro sledování systému), sledování prostředků, tady už se snad zorientuješ sám)
Mno, tohle by na začátek mohlo stačit :D :D
Edit: Jinak co se využití systému a vůbec sledování něj týká, jsem mírně odtržený od reality, protože s 16 GB RAM a SSD diskem neřeším, co se mi na pozadí děje a jak kritické to pro SC2 je a není. Takže mě klidně někdo zkroťte :D
_________________ deacon
|