StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je čtv 03. črc 2025 19:34:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nová sezóna nová liga
PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 12:49:36 

Jak koukam tak lidi tady ocividne nechapou hlavni slabiny terrana a zerga a srovnavai vymlaceni tezby to je fakt umsevne :)

Terrana nejvice boli kdyz mu souper sunda vyrobni budovy ani ne tak scv jako vyrobny protoze nemuze nic stavet stejne jako bez delniku jinze obnova 5 vyroben je mnohem narocnejsi.
Zerg naopak trpi ekonomikou protoze si musi vybrat jestli drony nebo armadu takze jeho nejzranitelnejsi misto je tezba.

Kazda rasa ma tu slabou stranku nekde jinde, toss je zase nachylnej na tech budovy bez techu si neporadi ani se zakladni T1 armou pokud nema insane mikro.

Proste tak je to udelane y tu porovnavate jablka s hruskama kazda rasa ma jinej mechanismus a kazdou rasu boli neco jineho.
Kolikrats e mi stalo v TvT ze jsme si vymlatili tezby navzajem ja jemu banshee on me helionama a jeli sm e skoro od zacatku jinze TvT neni az tak o marku a incomu ale o pozici a miste souboje a hlavne o prevaze ve vzduchu jiny matchupy jsou zase o necem jinem. Terran v yrobu army utahne ikdyz ztrati par SCV cek a muze jet dal ale kdyz ztrati vyrobny tak stavba novejch je vetsinou GG - stavi se dlouho a vypotrebuje 5 SCV na vyrobny.
Terranovi nicte supply deppoty a vyrobny zergovy drony a tossovy tech budovy to je zaklad.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 13:56:17 

Tim ze toss je nachylnej na tech tim myslis to ze kdyz mu zrusim cyber tak nepostavi stalkery?pokud ano tak je na tom stejne jako zerg

jinak proc by si nemohl srovnavat vymlaceni tezby ty vyrobni budovy on ma 4 raxy jedny mu sundas a a furt muze stavet marinu zerg muze mit hatcherek kolik chce sundas mu pool a nepostavi ani jednoho linga.NEchci se hadat o tom ze T je OP.Ale ty uvadis jako slabinu T vyrobny a zerg je na tom stejne ne-li hur.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 14:59:34 

neni na tom hur ale uplne jinak, zerg vetsinou nema hatcherky vedle sebe takze nemuzes mu sundat vsechny "produkcni" budovy a tim ze mu sundas treba roach warren zamezis mu vyrobe roachu , terranovi sundas rax a vypnes mu vyrobu uplne cehokoliv. Hatcherky mas vetsinou na kazdy expe jednu ale terran ma vsechny vyrobny vetsinou v jedny bazi ikdyz ma tri a kdyz mu ymaltis tezbu jedny porad tezi ze dvou a muze stavit, kdyz mu misto tezby sundas vyrobny muze mit delniku kolik chce kdyz nebude mit kde vyrabet je mu to nic platne. Oproti tomu zerg nema s vyrobou problemy , ale kdyz nema za co vyrabet (vymlaceni tezby) tak je na tom stejne spatne jak terran bez vyroben to je potreba si uvedomit. znicis jednu tezbu ale ekonomika jaksakts jede dal a produkce taky.

Tim ze kazda rasa ma jinej eko mechanismus (larvy, muly a chronoboost) tak ma taky kazda rasa jinou slabinu.
Terran ma Mulu takze ho scv tolik neboli jako treba zerga kterej se musi rozhodnout jestli stavet armadu nebo co, zatimco zergovi staci jedna produkci budova a muze ze vsech hatcherek sypat ten danej druh jednotky, terran potrebuje na kazdou jednotku jednu vyrobni budovu (myslim ti stavbu vic jednotek najednou) s jednim raxem toho asi moc nedokaze narozdil od zerga s jednim poolem , staci mu jeden na celou hru.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 15:03:17 

Pravdou však zůstává, že se mi už několikrát povedlo trapným dropem 4 stimmed Marauders snipnout Zergovi Spire (nedávno se mi to povedlo pár sekund po tom, co ji dostavěl, nestihl ani nakliknout výrobu mutů) a těch 100 sekund hodně zabolí. Tohle tossovi ani Terranovi moc udělat nemůžu, nemají tam nic takhle kritického low hp.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 15:17:38 

Pralev píše:
Pravdou však zůstává, že se mi už několikrát povedlo trapným dropem 4 stimmed Marauders snipnout Zergovi Spire (nedávno se mi to povedlo pár sekund po tom, co ji dostavěl, nestihl ani nakliknout výrobu mutů) a těch 100 sekund hodně zabolí. Tohle tossovi ani Terranovi moc udělat nemůžu, nemají tam nic takhle kritického low hp.

Jo tak to je jasne kazdej ma svoje klicovy budovy a klicovej tech ale myslel jsem to spis obecne, ja kdyz hraju TvZ tak jdu prednostne po expach tam kde je postavil nove (stare se casem vycerpaji) sundat co nejvic otroku pokud je cas tak i hatcerku, kdyz hraju s terranem vim ze kdyz mu v mainu vyradim pulku produkcnich budov muze se rozkrajet ale stejne vyhraju protoze tu armadu proste neobnovi a prachy mu budou k hovnu. Kdyz mu vystrilim expu stejne me muze nekde umikrovat s mensi army a pak ten income dohnat, jak jsem psal v TvT to neni tolik o incomu ale o spravny pozicni hre , kam dat tanky kudy letet vikingama kdy stimnout a tak ikdyz mu vyndas vsechny SCVaky porad to nemusis vyhrat , kdyz mu sundas vsechny raxy tak nema cim te porazit

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 16:00:30 

Na ten replay se potom podívám docela rád se dívám, proto možná ikdyž jsem odehrál PRD jsem nahoře :-D. Musím zlepšit asi přechod poněvadž když už ho upeču helionem neříkam že vše někteří to umí skvěle bránit kvinou zaterasí cestu dole staví ty žížaly(veže) ale pak ho nemám čím dorazit těch pár kulometčíku tam posílat na smrt nebudu většinou maj dost zerlingů. Jinak ale dobrá debata musím natom zapracovat. Jinak já jdu každému po těžbě jsem zvyklý z Conqueru a platí to aj tady když se to udělá výborně už se to těžko dohání jen asi na Zerga nejsem dost rychlej u ostatních hned neútočím vím že mám náskok vklidu si rozjedu druhou expu a pak je přejedu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 16:06:04 

Nejlépe se mi hraje proti protosům co mě chtěj rychle udělat jedou 4Gate a šup šup na mě, ale já jsem těžký betonář aspoň začátek :) a mezi tím co zjistí že ten vchod neprorazí jedou jim tam upgradovaní helioni. Ještě jedno téma je zajímavé utíkat z těžičema nebo ne? Protože když je všecky označí oni se sjedou do jedné uličky a kolikrát na jeden plamen padne třeba 10 kdežto když tam přejíždějí je to těžší záleží asi na vzdálenosti armády no.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 16:10:47 

TAUREN píše:
Nejlépe se mi hraje proti protosům co mě chtěj rychle udělat jedou 4Gate a šup šup na mě, ale já jsem těžký betonář aspoň začátek :) a mezi tím co zjistí že ten vchod neprorazí jedou jim tam upgradovaní helioni. Ještě jedno téma je zajímavé utíkat z těžičema nebo ne? Protože když je všecky označí oni se sjedou do jedné uličky a kolikrát na jeden plamen padne třeba 10 kdežto když tam přejíždějí je to těžší záleží asi na vzdálenosti armády no.

utikat , ale kazdym na jinou stranu tedy nejlepe proste je roprosztir , sam sem si vsiml ze kazdy v ty chvili panikari co tedka a poslou je vsechny naraz a nedohcazi jim ze heion je rychlejsi a ze clovek bude targetovat na drony prednostne a bude prdel na to co ho strili kolem hlavne aby sundal co nejvic otroku.
Jedinej zpusobjak minimalizovat ztraty je oznacit treba 4 a poslat je attack movem na heliony oni je pak targetujou prednostne a zbytek rozposlat vsude po zakaldne nez prijde nejaka obrana . protoze jinak ti jednou ranou spali vse jeste kdyz se presunuje nekde mezi budovama kde se ty SCV "zmacknou" do sebe a pak jich umre nejvic. stejne princip je i s banelingama pokud ma speed, proste poslat jich par na smrt jako zivej stit nejlepe po jednom aby jeden baneling zabil jednoho a zbytek nekam poschovavat

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 18:04:55 

Skylleer píše:
TAUREN píše:

utikat , ale kazdym na jinou stranu tedy nejlepe proste je roprosztir , sam sem si vsiml ze kazdy v ty chvili panikari co tedka a poslou je vsechny naraz a nedohcazi jim ze heion je rychlejsi a ze clovek bude targetovat na drony prednostne a bude prdel na to co ho strili kolem hlavne aby sundal co nejvic otroku.
Jedinej zpusobjak minimalizovat ztraty je oznacit treba 4 a poslat je attack movem na heliony oni je pak targetujou prednostne a zbytek rozposlat vsude po zakaldne nez prijde nejaka obrana . protoze jinak ti jednou ranou spali vse jeste kdyz se presunuje nekde mezi budovama kde se ty SCV "zmacknou" do sebe a pak jich umre nejvic. stejne princip je i s banelingama pokud ma speed, proste poslat jich par na smrt jako zivej stit nejlepe po jednom aby jeden baneling zabil jednoho a zbytek nekam poschovavat

Když sme otevřeli toto téma není náhodou nějaké tlačítko HOTKEY rozprchnutí armády? V Conqueru to bylo tak se jen ptám byla by to značná úleva tak kdyby nějaký lepší hráč věděl šup to sem ale nevěřím.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 18:10:51 

TAUREN píše:
Když sme otevřeli toto téma není náhodou nějaké tlačítko HOTKEY rozprchnutí armády? V Conqueru to bylo tak se jen ptám byla by to značná úleva tak kdyby nějaký lepší hráč věděl šup to sem ale nevěřím.

Označíš si workery dáš S a pak každýho pošleš jinam přes F1

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina