StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:34:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak je to vůbec možné...
PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 12:58:30 

Já si hlavně myslím, že když odehraješ 1000 her tak nezáleží na tom jestli koukáš an replaye nebo ne. Lecos už pochytíš ze samotného hraní. co se týče toho že to hraje for fun... Soupeře v ligách si nevybíráš, soupeře dostáváš takže postoupíš nebo sestoupíš do jiné ligy ať chceš nebo ne.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 13:02:33 
 ICQ  Profil

Spíš mně zajímá jaký máš ze své hry pocit ?? Myslíš, že ses zlepšil? Kolik si myslíš, že budeš potřebovat her aby ses dostal aspoň do Silveru a udržel se tam ( 2000 ? ) ? A máš vůbec takovou ambici ? Baví tě to, pořád prohrávat proti tomu stejnému ( sám píšeš převážně Rushe )?

Já to nemyslím vůbec ofenzivně a respektuju každého, ale přecejen člověk musí mít nějákou chuť se zlepšovat ( i když hraje ff ) jinak to je přece o hovnu ne ?

Jako mně to příjde fakt strašný mazec být po 1000 hrách v Bronzu... Já osobně bych se na to třeba vysral :) ale já sem od přírody soutěživý :)

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 13:16:30 

Alfons píše:
Nechci zakládat nové topic tak to hodim sem
http://vtm.zive.cz/aktuality/overmind-m ... prichazeji vcelku zajimavá zpráva, když to tak pude dál tak za chvilu budou po BN běhat AI a kosit nás jednyho po druhym :D

wooow ten overmind ma INSANE micro s mutami.. keby take micro mal hociaky clovek tak je neporazitelny.. tie jeho muty nalietavali presne vdety ked mohli utocit a potom odlietali ... proste nezastavili sa ani na chvilu tym padom mali stale maximalnu rychlost... a stale utocili tym padom mali maximlany mozny dmg... a target fire supera bol skoro nemozny... wooow

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 13:20:39 

MaHi píše:
Spíš mně zajímá jaký máš ze své hry pocit ?? Myslíš, že ses zlepšil? Kolik si myslíš, že budeš potřebovat her aby ses dostal aspoň do Silveru a udržel se tam ( 2000 ? ) ? A máš vůbec takovou ambici ? Baví tě to, pořád prohrávat proti tomu stejnému ( sám píšeš převážně Rushe )?

Já to nemyslím vůbec ofenzivně a respektuju každého, ale přecejen člověk musí mít nějákou chuť se zlepšovat ( i když hraje ff ) jinak to je přece o hovnu ne ?

Jako mně to příjde fakt strašný mazec být po 1000 hrách v Bronzu... Já osobně bych se na to třeba vysral :) ale já sem od přírody soutěživý :)

Myslim si ze hram lepsie ako bronz, ale tiez viem ze mam vela nedostatkov najvacsi mam asi problem s multitaskingom. Skor si myslim ze je pre system problem ma niekam zaradit (porazi ludi co su o par lig vyssie, pricom maju tiez dost odohrane a potom prehram proti bronzu lebo urobim, vascinov na zaciatku, nejaku hlupu chybu). Verim ze ked znova zacnem hrat viac 1v1 tak to pojde hore.
To ze som zo silveru padol do bronzu bolo mozno sposobene aj tym ze sme sa striedali s brachom na kompe (jeden acc). Dalsia vec je s rushmi nemam problem, ale ako asi aj ty mas tu skusenost, ze dobre zahrany rush vie byt neprijemny a dokonca ta znicit.

Ambiciu zlepsovat sa mam a ako som napisal v poslednom case hram skoro vyhradne teamove hry, tam som zacal tiez v bronze a prepacoval som sa do goldu/platiny.

Samozrejme mam ambiciu ist co najvyssie ale stale je to len hra. Moja liga je pravdepodobne prejavom aj toho ze trenujem na ladderi, customky mam odohrane ale vacsinov to boli len hry co som si skusal fakt nejake uletene veci a vcsinov za ine rasy.

Tiez si myslim ze mam vcelku dobre zvladnute chapanie hry, akurat ta prakticka stranka je slabsia :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 13:27:08 

MaHi píše:

Táta měl na vojně (nebo na koleji, už nevím) dva kamarády, kteří spolu po večerech pořád hrali šachy. Jeden z nich byl výrazně lepší než ten druhý a neustále toho druhého porážel. Prý měli po několika měsících skóre tak 200-0 :D a toho slabšího to prý pořád bavilo... Nechápeme s tátou, jak ho to mohlo bavit... ale jsou takoví lidi :)

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 13:41:13 
 ICQ  Profil

:) funny story...

Problém je, že šachy v podstatě nejdou hrát mechanicky a být v nich dobrý. Na druhou stranu Blizzardí hry jsou stavěné tak, že i člověk, který se naučí dobře zvládat mechaniku té hry v ní může slavit úspěchy... A mechanika se jednoduše získává hraním. Proto mně překvapuje, že po 1000 hrách je někdo pořád dole, protože vím že jak SC2 tak třeba WC3 stačí "dostat do ruky" a dosáhnout tak určité úrovně aniž by člověk výrazně přemýšlel nad strategiemi atd... Prostě hraje naučenou meta-game a je schopný porážet i relativně dobré hráče... To co pak odlišuje tu úplnou špičku je jejich schopnost spojit tu "nadrcenou" mechaniku s top strategiemi a smyslem pro správné rozhodnutí ( ale to je výsada horních pár desítek )

kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 13:41:41 

Trocha si to pleties!
nejde o to ci prehras ale o to ako prehras/vyhras.
Chcem sa zlepsovat hlavne ako hrac nie len ako polozka v lige.

Casto je tu rada ze vyber si jeden BO a ten trenuj a dostanes sa s nim aj do platiny/diamantu. Skoro rovnaky pocet postov je tu o tom ako toto niekto robil a potom zrazu zistil ze to uz nefunguje. Ine veci sa hraju v roznych ligach a to nie len po stranke BO/taktiky ale aj kvalitativne.

Je to SC2, takze W:L mas stale okolo 50% takze to ked to ego chce vyslovene ten diamant tak moze to byt problem ale skor mi ide o to zahrat peknu hru!

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 13:48:44 
 ICQ  Profil

Shibberius píše:
Je to SC2, takze W:L mas stale okolo 50% takze to ked to ego chce vyslovene ten diamant tak moze to byt problem ale skor mi ide o to zahrat peknu hru!

No a to se právě obávám, že si zahraješ až v top diamantu... Jinak to, že je někdo v diamantu není otázkou Ega, ale spíš skillu. A taky - je podle mně lepší naučit se třeba 2 strategie perfektně a hrát je pořád - protože si tím mimoděk zlepšuješ macro/micro a game sense ...

Ale jako vždy :) Své názory nikomu nenutím, ale jsem rád že aspoň trochu debatujeme o něčem jiném než o klasických imba sračkách :)

kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 14:00:40 

MaHi píše:
Shibberius píše:

No a to se právě obávám, že si zahraješ až v top diamantu... Jinak to, že je někdo v diamantu není otázkou Ega, ale spíš skillu. A taky - je podle mně lepší naučit se třeba 2 strategie perfektně a hrát je pořád - protože si tím mimoděk zlepšuješ macro/micro a game sense ...

Ale jako vždy :) Své názory nikomu nenutím, ale jsem rád že aspoň trochu debatujeme o něčem jiném než o klasických imba sračkách :)

Jasne ja uplne s tebou suhlasim! To s tym egom nebolo myslene nejak ofenzivne, len to ze liga ma az tak netrapi ale je to pekna odmena za usilie sa zlepsovat, bohuzial ja na to idem dost neprakticky (mea culpa). A co sa tyka tych strategii tak teraz mam myslim dobre zvladnutu MMM a pracujem na tchor/hellion alternativne marine tank.

A co sa tyka toho macro/micro myslim ze zvladam vcelku obe.... akurat nie naraz - co je problem multitaskingu a stym prichadzajuci problem game sense, jedna vec je nieco vediet a druha s tym nieco urobit.

V poslednom case som zacal aj trochu "trenovat" (custom 1v1 s platinovym zergom a tiez platinovym tossom/random) co mi zatial prinasa pomerne vela.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 14:15:04 

napadol ma taky prakticky priklad.

Snazim sa dostat dobre do ruky 1-1-1 opening. (ktory beriem u T v zasade ako skoro presny opak 3rax).

Hral som mirror proti velmi pekne zahranemu 3raxu.

Hru som nakoniec prehral asi po 13-14 minutach. Ale podarilo sa mi ubranit dobre nacasovanemu pushu, tam bolo trocha statia u mna, ale zas na druhu stranu sa mi nepodarilo expandovat tak ako by som chcel coho vyuzil super a nakoniec ma premassoval. Opening som zahral dobre, aj mikro/makro bolo ok.
Chybu som spravil taku ze som scoutoval v zly cas (na zaciatku ok ale neskor som siel, uz neviem ci prilis skoro alebo neskoro, skratka vo vysledku som nestihol dost dobre zareagovat). Zly scan som hodil (overil som si iba to, cim som si bol isty na 90% a nie to co som naozaj potreboval). Takze som bol skopojny s tym ze som zahral to co som chcel a zahral som to dobre a na druhu stranu som si uvedomil nejake chyby ktore by mi sice tu hru nevyhrali, ale mohli ju minimalne predlzit a sance vyrovnat.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina