StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je sob 05. črc 2025 0:35:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 210 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: HotS Nové jednotky leaked !!!!
PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 15:57:13 

Ad b) Máš pravdu, Carrier byl cenově neefektivní to nepopíram, ale ze vzdušných jednotek co jsem měl byl pořád nejlepší volba právě na marinu a hydry. Neřikam, že se na ně vyloženě vyplatil, ale bylo to furt lepší než void ray.

sorry ale musim reagovat.... vsak mass marin counteruje carriera..... stim + jejich DPS nici interceptory jak nic a pokud focusne carriera jde dolu silene rychle.... podobne to je i s hydrama pokud jich je taky mass... ty interceptory nejsou taky uplne zadarmo, takze to je hooodne neefektivni... :shock:

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 15:59:41 

teqini: Ale jistě, máš pravdu .. marina sundá carrier .. ale pořád si myslim, že carrier na marinu platí líp, než void ray ? Nebo ty myslíš že ne ?

Já vim že carrier byl v podstatě looser v 1v1 (ve 2v2 a víc už byl ok celkem) ale i tak neměl toss proti marině a hydře ve vzduchu nic lepšího myslim. Nebo poraď jak hrát s voidama proti stim marině, moc rád se necham poučit. Podle mě carrier jakkoliv proti nim nebyl efektivní tak pořád víc, než void ne ?

Podle mého by teda dávalo smysl, aby ten tempest měl spíš AOE útok na light jednotky na zem, než do vzduchu, protože bez carriera v tom air-ground nebude mít P prostě nic efektivního.

Naposledy upravil Stealman dne stř 26. říj 2011 16:03:42, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 16:00:56 

Stealman píše:
teqini: Ale jistě, máš pravdu .. marina sundá carrier .. ale pořád si myslim, že carrier na marinu platí líp, než void ray ? Nebo ty myslíš že ne ?

Já vim že carrier byl v podstatě looser v 1v1 (ve 2v2 a víc už byl ok celkem) ale i tak neměl toss proti marině a hydře ve vzduchu nic lepšího myslim. Nebo poraď jak hrát s voidama proti stim marině, moc rád se necham poučit. Podle mě carrier jakkoliv proti nim nebyl efektivní tak pořád víc, než void ne ?

ale hrat carriera na marinu je jako hrat helliony na ultralisky, chapes co ti chci rict? je to prohrana hra....

Edit: mass void je lepsi jak carrier na marinu... myslim ze to bude i cost efectivnejsi nez ten carrier

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 16:07:27 

teqini: Já ti rozumím dobře, ale pokud se mi povedlo udělat více carrierů .. třeba 8, tak si s marinou i s hydrami vždy poradili celkem dobře. Zatimco VR nějak ne ..

Ale možná se pletu, možná je VR cost-efektivnější, jen mě od nich vždy odradí to, že thor (AOE) nebo infestor je prostě popraví, takže voidy ve větším počtu se zdráhám stavět tak nějak. Zatimco Carrier mi přišel vždy tak nějak univerzální, nic vyloženě necounteroval, ale zase máloco vyloženě drtilo carriera.

V late game prostě bez něho vidím tu slabinu kterou jsem popsal .. v mid game samozřejmě ne, tam carrier nepatří to máš pravdu. Ale VR nevím no .. proti stim marině mám strach s nimi jít.

EDIT: Hydry nechme stranou, ty mají counterovat air, ale aby neměl toss ve vzduchu nic, co by bylo schopný zabít mariňáky (tím myslím nějak cost-effektivně alespoň trochu), to mi prostě přije jako mezera ať se snažim být sebetolerantnější. Kdyby ten útok, co má tempest proti mutům měl proti ground, tak ani nepípnu, to je přesně to co vnímám jako chybějící v tosské letce - něco co ničí mariňáky, zerlingy a podobnou havěť :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 16:13:35 

Stealman píše:
teqini: Já ti rozumím dobře, ale pokud se mi povedlo udělat více carrierů .. třeba 8, tak si s marinou i s hydrami vždy poradili celkem dobře. Zatimco VR nějak ne ..

Ale možná se pletu, možná je VR cost-efektivnější, jen mě od nich vždy odradí to, že thor (AOE) nebo infestor je prostě popraví, takže voidy ve větším počtu se zdráhám stavět tak nějak. Zatimco Carrier mi přišel vždy tak nějak univerzální, nic vyloženě necounteroval, ale zase máloco vyloženě drtilo carriera.

V late game prostě bez něho vidím tu slabinu kterou jsem popsal .. v mid game samozřejmě ne, tam carrier nepatří to máš pravdu. Ale VR nevím no .. proti stim marině mám strach s nimi jít.

EDIT: Hydry nechme stranou, ty mají counterovat air, ale aby neměl toss ve vzduchu nic, co by bylo schopný zabít mariňáky (tím myslím nějak cost-effektivně alespoň trochu), to mi prostě přije jako mezera ať se snažim být sebetolerantnější. Kdyby ten útok, co má tempest proti mutům měl proti ground, tak ani nepípnu, to je přesně to co vnímám jako chybějící v tosské letce - něco co ničí mariňáky, zerlingy a podobnou havěť :)

ale nic takoveho nikdo nema... to se proste nici po zemi :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 16:14:55 
 ICQ  Profil

Stealman píše:
a) Tak hydry jsou jen AA na cokoli jiného jsou naprosto useless (mno možná nějaký timing push do protossa)
b) Carrier je špatný vždy naprosto nepoužitelná jednotka a v žádném případě to není counter na marinu a hydry
c) Mass muta countruje fenixe

Ad a) Právě že push roach/hydra mi dělá docela problém, rozhodně se mi hydry s jejich DPS nezdají useless .. slaktery/sentry/immortaly zabijí docela dobře, rozhodně nemam zas tolik pozemních jednotek vyjma colosse a HT, které by hydry nějak krurě drtily.

Ad b) Máš pravdu, Carrier byl cenově neefektivní to nepopíram, ale ze vzdušných jednotek co jsem měl byl pořád nejlepší volba právě na marinu a hydry. Neřikam, že se na ně vyloženě vyplatil, ale bylo to furt lepší než void ray.

Ad c) S timhle nesouhlasim .. i s 6 fénixema jsem už mnoha zergům rozbil 20+ mutů .. stačí prostě microvat.

Ale řekněme že by byla pravda co říkáš ty, víceméně může být, jen to každý vidíme jinak .. pokud byto bylo jak říkáš, nepřišlo by ti divné, že P nemá žádnou vzdušnou jednotku schopnou se bránit marině ? (přeskočme hydry, pokud bychom je brali jako dedicated AA) Mariňák ale rozhodně primárně AA není a bez Carriera přesto nebude mít P ve vzduchu NIC čím by je porazil (ve srovnatelných hodnotách). T i Z mají. Carrier navíc slušně counteroval i ty mutalisky (na které dle tebe není dobrý phoenix counter). Takže to, že se sebere carrier mi sebere vzdušnou volbu proti marině, hydrám a mutům a dá mi to volbu proti mutům, to neni zrovna krok kupředu.

Mariňák je ultimátní counter na carriery ^^
Hydra/Roach countruješ forcefieldama zerg je v all-inu (to je ta vyjimka jak sem psal hydra se da použít pro různý cheese a timing pushe)
Když mutalisky micruješ tak každý 2 sekundy zabiješ fenixe + máš mnohem větší výrobu než protoss, podiv se někdy na nějaký korejský streamery situace:protoss jede 2stargate fenix zerg začne dělat muty do 1 minuty je na mapě 10 fenixu a 30 mutů zadalší 2 minuty 1 fenix 50mutů. A to je pak GG protože protoss prohraje když nechá zerga namasit muty.

EDIT:Mě přijde že do tý hry chceš něco co zabije mariňáky + to lítá ale nic takovího neměla nikdy žádná rasa

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 16:23:31 

teqini: Ale notak počkej .. chceš mi říct, že brood lord nerozseká marinu ? nebo, že BC / cloak banshee nerozseká marinu ? TiZ právě leteckou jednotku schonou zabijet light ground unity mají.. jen P letectvo nemá a nebude mít.

Jinak já jsem fakt nikdy nezažil že by mi mariňáci nějak likvidovali carriery. Zkuste pustit armádu 100 mariňáků proti 12 carrierům (jestli dobře počítám je to v supply podobné) a nemyslim si, že je marina nějak rozdrtí.

Je přece jasné, že ten tempest tu největší slabinu tosského letecvta jen prohloubí, tak jak ho popisovali. Zastak špatnej ten carrier nebyl, když se jich povedlo udělat slušný počet.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 16:27:40 

Stealman píše:
teqini: Ale notak počkej .. chceš mi říct, že brood lord nerozseká marinu ? nebo, že BC / cloak banshee nerozseká marinu ? TiZ právě leteckou jednotku schonou zabijet light ground unity mají.. jen P letectvo nemá a nebude mít.

Jinak já jsem fakt nikdy nezažil že by mi mariňáci nějak likvidovali carriery. Zkuste pustit armádu 100 mariňáků proti 12 carrierům (jestli dobře počítám je to v supply podobné) a nemyslim si, že je marina nějak rozdrtí.

Je přece jasné, že ten tempest tu největší slabinu tosského letecvta jen prohloubí, tak jak ho popisovali. Zastak špatnej ten carrier nebyl, když se jich povedlo udělat slušný počet.

Carrier nikdy nikdo v 1v1 nepoužívá až na vyjímky. Tempest to může jen zlepšit, ne naopak.

BL marinu nerozseká, ukaž mi maníka co má marinu v tuhle dobu bez medivaců. Dropneš je pod ně a BL jdou do prčic.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 16:29:42 
 ICQ  Profil

Stealman píše:

Slušnej počet jich nikdy neuděláš
100 marine vs 12 carrieru skus si to přepočítat na building time a na suroviny
BL, basnhee, BC vs marina je docela vyrovnaný ale furt to neni cost efective

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 16:32:03 

saltazar: No tak počkej to zase se dostáváme jinam .. na to bych řekl, kdo používá BL bez corruptorů, zničí ti medivacy i s marinou a nedropneš nic. Takhle to nejde přece brát, ale musíš snad i ty uznat, že je divný, aby toss neměl vůbec nic leteckýho, co dokáže counterovat marinu. Marinu, která je základní a naprosto univerzální jednotka a myslim, že by neměla counterovat celou tosskou SG tech tree ne ?

Jak BL, tak BC/Banshee na ně platí na tom se shodneme .. toss proti nim nemá nic. Já neřikam, že carrier na ně byl ultimátní, ale podle toho co víme, asi pořád lepší než bude ten tempest a je přece blbost, aby T scoutnul 2x SG a věděl že postaví li dost mariny nemůže prohrát, to snad neni normální ne ?

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 210 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina