Stealman píše:
a) Tak hydry jsou jen AA na cokoli jiného jsou naprosto useless (mno možná nějaký timing push do protossa)
b) Carrier je špatný vždy naprosto nepoužitelná jednotka a v žádném případě to není counter na marinu a hydry
c) Mass muta countruje fenixe
Ad a) Právě že push roach/hydra mi dělá docela problém, rozhodně se mi hydry s jejich DPS nezdají useless .. slaktery/sentry/immortaly zabijí docela dobře, rozhodně nemam zas tolik pozemních jednotek vyjma colosse a HT, které by hydry nějak krurě drtily.
Ad b) Máš pravdu, Carrier byl cenově neefektivní to nepopíram, ale ze vzdušných jednotek co jsem měl byl pořád nejlepší volba právě na marinu a hydry. Neřikam, že se na ně vyloženě vyplatil, ale bylo to furt lepší než void ray.
Ad c) S timhle nesouhlasim .. i s 6 fénixema jsem už mnoha zergům rozbil 20+ mutů .. stačí prostě microvat.
Ale řekněme že by byla pravda co říkáš ty, víceméně může být, jen to každý vidíme jinak .. pokud byto bylo jak říkáš, nepřišlo by ti divné, že P nemá žádnou vzdušnou jednotku schopnou se bránit marině ? (přeskočme hydry, pokud bychom je brali jako dedicated AA) Mariňák ale rozhodně primárně AA není a bez Carriera přesto nebude mít P ve vzduchu NIC čím by je porazil (ve srovnatelných hodnotách). T i Z mají. Carrier navíc slušně counteroval i ty mutalisky (na které dle tebe není dobrý phoenix counter). Takže to, že se sebere carrier mi sebere vzdušnou volbu proti marině, hydrám a mutům a dá mi to volbu proti mutům, to neni zrovna krok kupředu.
Mariňák je ultimátní counter na carriery ^^
Hydra/Roach countruješ forcefieldama zerg je v all-inu (to je ta vyjimka jak sem psal hydra se da použít pro různý cheese a timing pushe)
Když mutalisky micruješ tak každý 2 sekundy zabiješ fenixe + máš mnohem větší výrobu než protoss, podiv se někdy na nějaký korejský streamery situace:protoss jede 2stargate fenix zerg začne dělat muty do 1 minuty je na mapě 10 fenixu a 30 mutů zadalší 2 minuty 1 fenix 50mutů. A to je pak GG protože protoss prohraje když nechá zerga namasit muty.
EDIT:Mě přijde že do tý hry chceš něco co zabije mariňáky + to lítá ale nic takovího neměla nikdy žádná rasa