To je na dlhsiu diskusiu co vsetko povazovat chapat ako za hranicou a co este nie.
Hra sama o sebe ponuka X moznosti ako si ulahcit hranie (oproti klikaniu mysou). Klavesove skratky, oznacovanie jednotiek, planovanie dlhsiej rady priakzov ces shift a podobne. Zrejem sa zhodneme ze vsetko co umoznuje hra je v poriadku. Znamena to ale ze vsetko co hra neumoznuje priamo je uz zakazane? Aj ja mam programovatelnu klavesnicu, ale nikdy som ju pri hrani nevyuzil. Neviem si dost dobre predstavit ako to vyuzit pri starcrafte
Namakrovat si napr za zerga oznacenie hatch + select lariev + vyrobenie drony... hmmm. To mi nepride ako velka uspora casu. Kedze velka cast ovladania sc sa bez mysi nezaobide, tak su makra dost malo vyuzitelne.
Myslim ze hraci ktory pokukuju po makrach by sa mali zamerat na iny aspekt svojej hry. Nahananie zlomkov sekund im neprinesie pozadovane zlepsenie vysledkov.
Ale mozno je tu nieco co mi unika. A mozno si vyrobenie drony a overlorda aj namapujem
Je to casto opakovana cinnost a jedno stlacenie klavese oproti trom je pohodlne.