StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:31:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co dělá nejlepšího nejlepším?
PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 6:48:19 

Stoky píše:
Bylo to tu uz receno, ale dobre hrace dela dobrym to, ze trenuje...nehraje, ale trenuje! Je opravdu rozdil mezi hrou a treninkem...jak asi bude vypadat fotbalista, kdyz bude 6 hodin denne hrat fotbal, a jak bude vypadat ten ktery bude 6 hodine denne trenovat, cvicit v posilce apod. Neni to o poctu odehranych her (at uz ladder nebo custom), ale je to v treninku.

Myslim, ze maloktery hrac z nizsi ligy trenuje...a zase maloktery hrac z vyssich lig netrenuje (at uz s nekym nebo treba jen proti very easy computeru), kde nejde o vyhru, ale aby si clovek neco osvojil, zazil nebo naucil. (schvalne kdo z vas se pohybuje po mape posouvanim obrazovky nebo klikanim na minimapu a kdo z vas pres hotkeys budov nebo jednotek?)

Mohl by si mi přiblížit co si konkrétně představuješ pod slovem trénink? Já to proti nejlehčímu pc zkoušel jen jednou když jsem zkoušel zergy. :) Když se chci něco naučit, tak prostě mrknu na nějakou hru kde to je z toho vidět nebo přečtu návod a jdu prostě v ligovém zápase to vyzkoušet. Jestli si pod tím představuješ více prosím to trochu rozepiš. :)
Já používám jak hotkeys tak i posouvání myší a klikání na minimapu, protože opravdu se potřebuji občas podívat i někam kde nic pod číslem nemám. Dám příklad, jak sakra hodíš scener na protivníkovu základnu jen přes hotkeys? Jasně, klikneš na CC pod číslem, označíš scener zkratkou a dáš ho přes minimapu maximálně, ale jak se tam podíváš? To by mě vážně zajímalo. :D Takovýchle případu je hodně a pochybuji že ty na to máš nějakou fintu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 8:49:02 
 ICQ  Profil

Co se týče rozdílu trénink X hraní :)

Vemte si takové Korejské progamery ... Ti ví třeba týden dopředu jakého soupeře na jakých mapách budou mít v následujícím ligovém zápase, tak ten týden stráví tréningem jen proti té konkrétní rase na těch konkrétních mapách! Tomu se říká trénování... Mít po týdnu odehraných třeba 300 her na Lost Temple proti Terranovi. To je pak člověk připraven na jakoukoliv eventualitu, která může během hry nastat a v podstatě se pak hra scvrkává na to neudělat chybu=100 procentně zahrát svůj naplánovaný build. Je jasné, že takový člověk má pak daleko větší šanci být na top úrovni ( když na to má nervy a čas ) než nějáký Fanda z Kotěhůlek, co si denně zahraje 20 ladderových her a myslí si jak tomu nedal.
Velký faktor jsou taky tréningový partneři, kdy vlastně gosu hráči z klanů hrají prakticky jen spolu a outsider nemá šanci se jim přiblížit

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 8:53:29 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

saltazar píše:
Mohl by si mi přiblížit co si konkrétně představuješ pod slovem trénink? Já to proti nejlehčímu pc zkoušel jen jednou když jsem zkoušel zergy. :) Když se chci něco naučit, tak prostě mrknu na nějakou hru kde to je z toho vidět nebo přečtu návod a jdu prostě v ligovém zápase to vyzkoušet. Jestli si pod tím představuješ více prosím to trochu rozepiš. :)
Já používám jak hotkeys tak i posouvání myší a klikání na minimapu, protože opravdu se potřebuji občas podívat i někam kde nic pod číslem nemám. Dám příklad, jak sakra hodíš scener na protivníkovu základnu jen přes hotkeys? Jasně, klikneš na CC pod číslem, označíš scener zkratkou a dáš ho přes minimapu maximálně, ale jak se tam podíváš? To by mě vážně zajímalo. :D Takovýchle případu je hodně a pochybuji že ty na to máš nějakou fintu.

Je to stejne jako s tim fotbalem (i kdyz ja hral vzdycky basket). Jak se lisi hrac, ktery trenuje od toho ktery jen hraje? V SC2 se da trenovat ruznymi zpusoby.

Muzes trenovat mikro: Vezmes si treba 8 jednotek a hrajes si s nima. Rozdelit co nejrychleji na jednotlivce (pul pul pul), nebo je das do dvou skupin a obihas snima dokola a nebo treba bezis s grupou a posilas vzdycky prvniho na konec. (mikro moc lidi netrenuje a ono ani hry zas tak casto nevyhrava)

Nebo muzes trenovat BO. Ja treba chci byt na zacatku 100% efektivni, tak proc si neujasnit prvni 3-4 minuty podle strategie kterou jedu. Nikdy nemam sanci zahrat nejakou strategii jen tim ze sem ji nekde videl...resp. mam ale nebudu tak efektivni a muj push nebude v 5:30 ale treba v 5:50, coz uz muze delat rozdil 3 roache. Bez treninku BO bych se nedozvedel jak mam spravne provest 1rax FE. Diky tomu ze sem si natrenoval tenhle opening, tak vim ze na 15suply, hned jak se mi dostavi rax zmacku "4A55B" (postavim marinaka, presunu pohled na CC a zmenim ho na OC poslu 2SCV na plyn "11BS" (postavim suply depot) 22 a muzu scoutovat...kdyz tyhle kroky udelam v jinem poradi uz ztracim cenne vterinky...a ono se to nezda ale ztratim dve vteriny tady dve tamhle a tech 20-30sec se da za prvnich 5 minut ztratit.

Dalsi moznost je trenink s nekym...proste mu reknes aby proti tobe sel nejaky build a ty si muzes vyzkouset co mas hrat, co bude lepsi a co horsi, jestli se do tveho buildu vic bude hodit proti mutum 0/+1 a nebo +1/0 apod.

Proste nejlepsi "hraci" nejsou hraci, ale sportovci. Ja se nepovazuju za volejbalistu proto, ze si jdou dvakrat tydne zahrat volejbal. Kdybych chodil dvakrat tydne na volejbalovy trenink pak si muzu rikat sportovec.

A co se tyka toho meho prikladu s hotkeys, mi neslo o to hrat vsechno klavesnici, to je samozrejme nesmysl. Jen mi slo o to aby se lidi zamysleli jen nad tim jakym zpusobem hraji. Jestli stavi SCV pomoci "S" a nebo pomoci "5S" (5 je muj CC). Jestli posilaji armadu pres box mysi a nebo hotkey...kdo se chce dostat na spicku tak se musi naucit pouzivat hotkeys proste vic, skoda ze se tu nemeri pocet zmacknutych hotkeys jako to bylo tusim v "Rise of Nations". Ony jsou imho dva stupne pouzivani hotkeys. Prvni a tam se dostane rychle kazdy je pres klavesnici stavet pouzivat ability apod. Druhy stupen je ten ze se mys pouziva uz jen k par ukonum (pohled nekam, mikro, umisteni stavby, chytani jednotek do skupin, prace s tezari) a na tenhle stupen se pravu musi dostat top hraci (v replayich je to videt treba podle toho, ze se napred objevi amrada/budova a pak teprve je oznacena - muze to byt zlomek vteriny, ale spravne by to melo byt naopak).

2MaHi: A jak vysvetlis, ze ti sami hraci jsou top i na ladderu, neni to o tom mit odehranych milion her na kazde mape a kazdem matchupu. Korejce nedela dobrymi hraci, to ze maji vic informaci, ale to ze maji ke hre sportovnejsi pristup. (nekde na youtube je reportaz z oGs/Liquid house v koreji a uvidite tam jak vypada e-sportovec v SC2)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 9:09:39 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Asi to bude zniet kruto, ale jendoducho to tak bude ;)

Je to ako s rubikovou kockou. Hladal som volakedy na netenavody ako ju skladat a tie zacinaly od bodu, kde uz mas jednu stranu kocky v jednej farbe. S poznamkou: Ak neviete zlozit ani jednu stranu bez navodu, tak sa na to vykaslite :)

S sc2 to bude rovnake... nema vyznam zaujimat sa co robi najlepsich hracov najlepsimi, ak nie si schopny sa dostat do diamantu. Proste nato nemas (nemam) ;)

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 9:28:05 

Stoky->moc díky, teď je to pro mě pochopitelné. V tomhle případě jsem tedy ten Franta z Nejedlé nebo jak si tam měl to jméno. :) Jináč Rise of Nations byla jeden čas moje vášeň a máš pravdu, tam byly asi nejobsáhlejší a nejpodrobnější výsledkové tabulky co jsem u RTS nebo vlastně u čehokoliv viděl. Bylo tam všechno od počtu kliků myší, přes počet použitých hotkeys. Prostě kdo zná ten ví, celkově tam bylo na konci hry asi 20 tabulek, 10 z nich mělo sloupečky od počtu armád přes ekonomiku až po podrobné micro nebo časy kdy jste toho či onoho dosáhli atd, následně dalších 10 tabulek byly podrobné grafy, tady v SC máte grafy pouze 2, bylo by zajímavé kdyby blizzardi vzali systém z RoN a dal ho do SC2.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 9:49:10 

Bob píše:
Kdyby čověk hrál několik let jen tu samou hru pořád dokola tak se ani nediví že je dobrej jelikož má zkušenosti je to pravda stím kdo hraval sc1 plus jeho datadisk...
Prostě když já bych hral jinou hru kterou jsme hraval 6let tak tak člověk prohraje proti mně jelikož mám ten zpravnej skill.
Prostě člověk musí trenovat každej den dokud to jde....
Já osbně říkám jediné hra není to co mi vydělá na živobytí radši dřu jako mezek v práci a mám za to krasnou vyplatu než jen být za sc2...

Nemyslim si, sc1 jsem hral jen kampan pred x lety a presto jsem byl za 2 mesice diamond, sice jsem lempl s par bodama ale stejne ;) jinak pokud musis v praci drit aby sis vydelal tak by to chtelo zmenu, ja tam chrapu a komanduju ostatni i sc2 si zahraju a vyplata je tez krasna :D

Yarin vs Internet Live Po, St, Pá ve 20:00
Yarin vs Ladder Live Út, Čt ve 20:00

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 9:54:06 

Yarin píše:
jinak pokud musis v praci drit aby sis vydelal tak by to chtelo zmenu, ja tam chrapu a komanduju ostatni i sc2 si zahraju a vyplata je tez krasna :D

s tim bych se moc nechlubil... ono na takovy jako jses ty dojde....

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 11:02:04 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

saltazar píše:
Stoky->moc díky, teď je to pro mě pochopitelné. V tomhle případě jsem tedy ten Franta z Nejedlé nebo jak si tam měl to jméno. :) Jináč Rise of Nations byla jeden čas moje vášeň a máš pravdu, tam byly asi nejobsáhlejší a nejpodrobnější výsledkové tabulky co jsem u RTS nebo vlastně u čehokoliv viděl. Bylo tam všechno od počtu kliků myší, přes počet použitých hotkeys. Prostě kdo zná ten ví, celkově tam bylo na konci hry asi 20 tabulek, 10 z nich mělo sloupečky od počtu armád přes ekonomiku až po podrobné micro nebo časy kdy jste toho či onoho dosáhli atd, následně dalších 10 tabulek byly podrobné grafy, tady v SC máte grafy pouze 2, bylo by zajímavé kdyby blizzardi vzali systém z RoN a dal ho do SC2.

SC2GEARS :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 11:04:19 

saltazar píše:
Jináč Rise of Nations byla jeden čas moje vášeň a máš pravdu, tam byly asi nejobsáhlejší a nejpodrobnější výsledkové tabulky co jsem u RTS nebo vlastně u čehokoliv viděl. Bylo tam všechno od počtu kliků myší, přes počet použitých hotkeys.

A co teprve Dungeon Keeper a jeho statistiky uštědřených facek ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 12:12:31 

Ahoj, procitam a divim se. Muze me nekdo poradit jak tedy spravne trenovat, abych se zlepsoval? Hraju za Terany a sem uplna lama... Mam odehrano asi 240 zapasu (110 proher), jsem v bahne bronzu na 4 pricce, ale myslim, ze se nelepsim a sem spis horsi nez lepsi... (moje taktika je rychly rusch MM a pokud nevyjde sem uplne v pr...)

Diky Eldesan id:912

ps: kdyby me chtel nekdo poradit primo ve hre, budu moc rad, klidne pisnete...

http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... &cn=Eldesa

Obrázek

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina