saltazar píše:
Mohl by si mi přiblížit co si konkrétně představuješ pod slovem trénink? Já to proti nejlehčímu pc zkoušel jen jednou když jsem zkoušel zergy.
Když se chci něco naučit, tak prostě mrknu na nějakou hru kde to je z toho vidět nebo přečtu návod a jdu prostě v ligovém zápase to vyzkoušet. Jestli si pod tím představuješ více prosím to trochu rozepiš.
Já používám jak hotkeys tak i posouvání myší a klikání na minimapu, protože opravdu se potřebuji občas podívat i někam kde nic pod číslem nemám. Dám příklad, jak sakra hodíš scener na protivníkovu základnu jen přes hotkeys? Jasně, klikneš na CC pod číslem, označíš scener zkratkou a dáš ho přes minimapu maximálně, ale jak se tam podíváš? To by mě vážně zajímalo.
Takovýchle případu je hodně a pochybuji že ty na to máš nějakou fintu.
Je to stejne jako s tim fotbalem (i kdyz ja hral vzdycky basket). Jak se lisi hrac, ktery trenuje od toho ktery jen hraje? V SC2 se da trenovat ruznymi zpusoby.
Muzes trenovat mikro: Vezmes si treba 8 jednotek a hrajes si s nima. Rozdelit co nejrychleji na jednotlivce (pul pul pul), nebo je das do dvou skupin a obihas snima dokola a nebo treba bezis s grupou a posilas vzdycky prvniho na konec. (mikro moc lidi netrenuje a ono ani hry zas tak casto nevyhrava)
Nebo muzes trenovat BO. Ja treba chci byt na zacatku 100% efektivni, tak proc si neujasnit prvni 3-4 minuty podle strategie kterou jedu. Nikdy nemam sanci zahrat nejakou strategii jen tim ze sem ji nekde videl...resp. mam ale nebudu tak efektivni a muj push nebude v 5:30 ale treba v 5:50, coz uz muze delat rozdil 3 roache. Bez treninku BO bych se nedozvedel jak mam spravne provest 1rax FE. Diky tomu ze sem si natrenoval tenhle opening, tak vim ze na 15suply, hned jak se mi dostavi rax zmacku "4A55B" (postavim marinaka, presunu pohled na CC a zmenim ho na OC poslu 2SCV na plyn "11BS" (postavim suply depot) 22 a muzu scoutovat...kdyz tyhle kroky udelam v jinem poradi uz ztracim cenne vterinky...a ono se to nezda ale ztratim dve vteriny tady dve tamhle a tech 20-30sec se da za prvnich 5 minut ztratit.
Dalsi moznost je trenink s nekym...proste mu reknes aby proti tobe sel nejaky build a ty si muzes vyzkouset co mas hrat, co bude lepsi a co horsi, jestli se do tveho buildu vic bude hodit proti mutum 0/+1 a nebo +1/0 apod.
Proste nejlepsi "hraci" nejsou hraci, ale sportovci. Ja se nepovazuju za volejbalistu proto, ze si jdou dvakrat tydne zahrat volejbal. Kdybych chodil dvakrat tydne na volejbalovy trenink pak si muzu rikat sportovec.
A co se tyka toho meho prikladu s hotkeys, mi neslo o to hrat vsechno klavesnici, to je samozrejme nesmysl. Jen mi slo o to aby se lidi zamysleli jen nad tim jakym zpusobem hraji. Jestli stavi SCV pomoci "S" a nebo pomoci "5S" (5 je muj CC). Jestli posilaji armadu pres box mysi a nebo hotkey...kdo se chce dostat na spicku tak se musi naucit pouzivat hotkeys proste vic, skoda ze se tu nemeri pocet zmacknutych hotkeys jako to bylo tusim v "Rise of Nations". Ony jsou imho dva stupne pouzivani hotkeys. Prvni a tam se dostane rychle kazdy je pres klavesnici stavet pouzivat ability apod. Druhy stupen je ten ze se mys pouziva uz jen k par ukonum (pohled nekam, mikro, umisteni stavby, chytani jednotek do skupin, prace s tezari) a na tenhle stupen se pravu musi dostat top hraci (v replayich je to videt treba podle toho, ze se napred objevi amrada/budova a pak teprve je oznacena - muze to byt zlomek vteriny, ale spravne by to melo byt naopak).
2MaHi: A jak vysvetlis, ze ti sami hraci jsou top i na ladderu, neni to o tom mit odehranych milion her na kazde mape a kazdem matchupu. Korejce nedela dobrymi hraci, to ze maji vic informaci, ale to ze maji ke hre sportovnejsi pristup. (nekde na youtube je reportaz z oGs/Liquid house v koreji a uvidite tam jak vypada e-sportovec v SC2)