Pralev píše:
Jo, o té GTX460 jsem uvažoval, takže díky moc za potvrzení, že je to dobrá volba.
.....Finančně bych rád obojí viděl každé okolo těch 5k, víc než 10k za obojí pravděpodobně ne......
....abych to následujících pár let nemusel řešit a vše mi na tom šlapalo.
Z prvniho tveho postu jsem nabyl dojmu, ze to s upgradem myslis "vazne", to by znamenalo GTX580 (pripadne pockat na GTX570) na chipsetu X58 + i7
Druhy post, ktery cituji tomu trosku protireci ... ale co uz, k veci;
Ohledne mainstreamove 460-ky, o ktere vsichni basni jaka neni super atd, se slusi dodat, ze to neni zadny trhac asfaltu, vykonove odpovida staricke GTX 260, jen s lepsimi provoznimi vlastnostmi + DX11 atd, takze neradno mit od ni nejake prehnane ocekavani. Pokud ale mas hluboko do kapsy nebo mas slabsi zdroj, nebo hrajes v nizkem rozliseni, muze ti stacit.
Chytrejsi hraci se rozhlednou kolem sebe a uvidi, ze se diky boji ati vs nvidia pohybuje high-endova GTX 470 nekde mezi 5-6 tis. a podobne Radeon 6850 nebo lepe 6870 se pohybuji v zajimavych cenovych relacich. Nedavno jsem prochazel mnoho desitek testu techto tri karet a jako optimalni volbu za cca 5 tis. Kc vychazi
Gainward GTX470 Golden Sample 1280MB GDDR5 1121 napr.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514507K0BT0BX11XYJe to velmi dobra OC verze s tissim custom chlazenim za super cenu a 3-letou zarukou. Strci zminene 6850 a 6870 do kapsy co se vykonu tyce za cenu o cca 40W vyssi spotreby v zatezi, v klidu "v oknech" to vyjde na stejno. Puvodne jsem ji chtel koupit, ale pockam si na GTX 570 stejne tak na nove procesory v Q1 2011
P.S. Pro zarputile fanATIky: 6870 je taky dobra volba, o neco malo slabsi ale o dost mene zere /peace