To khedeja:
Řešil jsem stejnou hromadu otázek jako ty, když jsem uvažoval o koupi sc2, k samotné koupi jsem se odhodlával asi měsíc mno a výsledek?
"OMFG na co jsem tak dlouho čekal sakra, proč jsem to nekoupil hned"
Já mám zakoupen pouze CD-key, takže hra bez krabice, z webu
http://www.steamgames.cz/strategie/i136 ... of-liberty ,
s prodejcem jsem si psal přes email ještě, protože jsem byl docela nedůvěřivý, jelikož vlastně kupuju oscenovaný cd-key a nikde nic materiálního.
Prodejce reagoval skvěle, vždy celkem rychle odpověděl, na požádání ti pošle emailem i fakturu nebo řekne, zda jim tvoje platba už dorazila atd.
Další věcí je, zda ti hra pojede na tvém PC, toho jsem se taky dost obával jelikož mám 2x 2Ghmz, 2G ram a jen 128bm gráfu. Mno výsledek je takovej, že mám vyplé odrazy světel a stíny, ale efekty a textury na high a hra nevypadá vůbec špatně a jde mi plynule, dokonce mi jde plynule i v 2v2 a 3v3 při armádách 200/200 a i 4v4 můžu celkem v pohodě hrát (tady už ale se to občas seká, někdy vůbec někdy hrozně, nevim na čem to záleží), dokonce i FFA jsem hrál parkrát (což je ale stejný jak 4v4 skoro). Btw když hraju nějaký customky nebo právě 4v4 tak ve hře má 70% hráčů hlášku, že jejich pc spomaluje hru, dřív než já, takže sc2 hraje asi hodně hráčů na totálních wooden PCs.
Mno a nakonec ty turnaje, ligy a kde s kým trénovat a zajít si pro radu atd, tak to jsi vyřešil už vlastně tím, že jsi přišel na tohle fórum. Je tu fakt hodně fajn lidí ochotných pomoct a poradit (samozřejmě jsou tu i tací co prostě jen rejpaj kde se dá) a když se trochu zajímáš, tak se dozvíš i o většině turnajů a live přenosů z turnajů a všem prostě co se okolo sc2 děje.
Jako příklad můžu dát sebe, SC2 hraju asi měsíc a díky radám a pomoci některých hráčů tady jsem teď top ve své divizi v 2. nejvyšší lize a můj friend list v sc2 obsahuje hodně dobrých hráčů, kteří se účastí i některých turnajů nebo komentují zápasy (takže mám kde čerpat rady) atd, což například v CS byla uzavřená komunita. Tady, když se trochu snažíš, tak není vůbec problém do této komunity zapadnout.
Takže...
GL & HF