StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:37:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co dělá nejlepšího nejlepším?
PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 16:44:17 

saltazar píše:
Balty->podle mého nemáš zase tak docela pravdu, tedy v těch rush strategiích. Vzhledem k tomu že v bronzu tak hraje každej druhej, možná i víc, tak je výhodné aby se koukli alespoň v čem to spočívá, jinak se ze začátku proti nim ani nedokážou bránit a odhalit je. Já jsem se v bronzu naučil téměř všechny a i si ji vyzkoušel, věděl jsem pak po čem pátrat při scoutingu abych nedostal nafrak

Píšu nehrát je, ne se je neučit, to jsou dvě rozdílný věci, zvlášť když musíš se umět proti nim bránit, abys mohl dotáhnout hru do mid nebo late fáze. ;) Čili v podstatě ano, vědět co je to 6pool, 2 gate atd, co od toho čekat v jaký minutě to může přijít, ale sám to nehrát ze začátku, protože se tím hráč moc nenaučí, vlastně se naučí velký NIC, žádný macro, žádný pořádný micro, žádný bo, žádný správný myšlení, žádný reakce na cokoli. :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 16:58:39 

eldesan viem ze to sem nepatri ale ako to ze mas portret sarrah kerrigan a nemas mengska? sak ked si to dal na brutal musi ti to dat aj hard! WTF?
vie to niekto vysvetlit?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 17:05:44 

Bob píše:
saltazar píše:
Balty->podle mého nemáš zase tak docela pravdu, tedy v těch rush strategiích. Vzhledem k tomu že v bronzu tak hraje každej druhej, možná i víc, tak je výhodné aby se koukli alespoň v čem to spočívá, jinak se ze začátku proti nim ani nedokážou bránit a odhalit je. Já jsem se v bronzu naučil téměř všechny a i si ji vyzkoušel, věděl jsem pak po čem pátrat při scoutingu abych nedostal nafrak v páté minutě protože on jede reapery a já mám jen zealoty rovnáse prohra. Samozřejmě už jsem to asi i psal, nedoporučuju je hrát, ale doporučuju se je našprtat a když scoutujete nekoukat jen na workery, ale zamyslet se nad tím co tam je.

Dalibore->nemá se s ním cenu hádat, měj svůj názor a ignoruj ho, když mu nemůžeš rozbít hubu tak stejně nemáš šanci ničeho dosáhnout

Já a bít se kde jsi to viděl :D nerad to dělám a taky hloupeho nakopni chytrému napověz....ale někdy se nedá nic dělat a dáš někomu pěsti:)))) (jen vtipalek a ditko si troufá přes net a když přijde na věc tak neslyší nevidí)

Njn, ale že tady tak furt debatujete. :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 17:30:38 

Balty píše:
Eldesan píše:
moje taktika je rychly rusch MM a pokud nevyjde sem uplne v pr...

Btw když hraju s lidma zde z fora, často slyším na sebe i jiné hráče komentáře typu "ten Bo jedeš špatně" "takhle bys to neměl jezdit" "ta 4gate se dělá jinak" atd. Docela dobrá věc k zamyšlení, protože "někdo" musel jet něco jinak než ostatní, aby tady vůbec byl nějaký 6pool, 4 gate atd, sc2 není test do školy, kde se každej má naučit jak básničku tu samou danou látku a napsat ty stejný odpovědi do testu. SC2 je kreativní hra a právě ti TOP jsou tam kde jsou hlavně proto, že hrajou "svojí" hru, nehrají hru Predyho, nebo Franty Vopršálka, hrají svou hru, svým vlastním stylem a vymýšlejí svoje vlastní nové strategie. Nikdo nemůže vyniknout, když bude dělat to samé co většina, vždy vynikne jen ten, kdo se bude lišit. ;) Takže doporučuju nebát se experimentovat a zkoušet nové a nové věci, třeba se vám i stane, že vymyslíte strategii, kterou nějaký dobrý hráč později použije na turnaji, nebo nějakou co už dáávno existuje, ale vy jste o ní nevěděli vůbec, jako například já se zealot pushem a 4gate, který jsem si v podstatě sám vymyslel a poté koukal na youtube, že něco takovýho se už běžně dělá :) , přesto byl jsem rád, že jsem si na to dokázal přijít sám. ;)

Nesouhlasím. Ty standartní BO.. víš proč jsou standartní? protože jsou vyzkoušeny tísícemi her a ukázali se jako nejlepší. Když někdo se o ně nezajímá a jede si prostě 4gate podle svého, tak je to jeho věc pokud si myslí že překvapí soupeře, ale ztrácí cenné vteřiny když se odchyluje od toho odzkoušeného BO. Není pravda že vyhrávají ty kreativní. Vyhrávají ti co mají nejvíce natrénováno. A já sem taky "vymyslel" 3 rax ale nemyslím si že by mi to nějak pomohlo, než kdybych si ho přečetl na webu.

Weezing.856

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 19:50:57 

Weezing píše:
Když někdo se o ně nezajímá a jede si prostě 4gate podle svého, tak je to jeho věc pokud si myslí že překvapí soupeře, ale ztrácí cenné vteřiny když se odchyluje od toho odzkoušeného BO. Není pravda že vyhrávají ty kreativní. Vyhrávají ti co mají nejvíce natrénováno. A já sem taky "vymyslel" 3 rax ale nemyslím si že by mi to nějak pomohlo, než kdybych si ho přečetl na webu.

Není to myšleno, aby dělali lidi záměrně 4gate jinak nebo dělali jinak 6pool, ale aby zkoušeli NOVÉ věci sami a neučili se hrát "podle příručky". Hrát pořád jen standartní BO možná dovede někoho do dia, ale max mid, rozhodně nikdy nebude ničím výjmečný a rozhodně nikdy nebude top. ;)

Možná by se tu mohla objevit námitka, ale proč něco zkoušet a prohrávat, když jsou tu ty standartní "zaručené" build ordery. Mno jak asi vznikl takový 4gate, void rush atd? Někdo se vzbudil o půlnoci a řekl si tak tohle bude účinné? Určitě ne, za tím je vždy spousta zkoušení a prohrávání a vylaďování detailů a různých výpočtů, než se povede sestavit pořádný BO, pořádnou strategii, ale když se to povede stojí to vždy za to. ;) Nejde o to nehrát standarty, i já je hraju, každej je hraje, ale jde o to neuzavírat se úplně experimentování a snažit se sám něco vymyslet u tý hry, nezablokovat se proti tomu, jako to hodně hráčů udělalo a stále dělá. Btw u hodně standartů se dá lehkou úpravou (pozdržení nebo urychlení stavby/produkce) docílit různých výsledků a rozhodně ne vždy to je ztráta času, někdy se tak dá urychlit namassování army, někdy zlepšit počáteční ekonomika atd, samozřejmě vše na úkor něčeho jiného. ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 20:39:20 

Experimentovat může ten kdo už zvládá standart BO..

Weezing.856

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 20:50:17 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Balty a obecne lidi, komentujte tu prosim hrace, ktery hraje bronze...nemuzes bronze hrace nutit aby byl kreativni. Proto si tu lidi davaji do podpisu svoji ligu. Dokud se clovek nedostane do mid diamond (1600-1800), tak si moc vymyslet BO nemuze, protoze to proste nebude efektivni. Ona obecne herni strategie neni o BO, ale o tom co chces zahrat. Pokud chces co nejvic gateway units, tak je na to nejlepsi 4gate, pokud chce hrac postavit co nejrychleji banshee, tak je na to BO. Ale kreativita je otazka zameru ne otazka BO, protoze BO je zkratka nejefektivnejsi zpusob jak dostat k nejakemu zameru.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 21:13:53 

Stoky píše:
Balty a obecne lidi, komentujte tu prosim hrace, ktery hraje bronze...nemuzes bronze hrace nutit aby byl kreativni. Proto si tu lidi davaji do podpisu svoji ligu. Dokud se clovek nedostane do mid diamond (1600-1800), tak si moc vymyslet BO nemuze, protoze to proste nebude efektivni. Ona obecne herni strategie neni o BO, ale o tom co chces zahrat. Pokud chces co nejvic gateway units, tak je na to nejlepsi 4gate, pokud chce hrac postavit co nejrychleji banshee, tak je na to BO. Ale kreativita je otazka zameru ne otazka BO, protoze BO je zkratka nejefektivnejsi zpusob jak dostat k nejakemu zameru.

Souhlas, až na to, že začít sám něco vymýšlet a zkoušet až v dia nemá smysl, protože většina v té době už je prostě "bloklá" na standartních BO a není schopna už tolik experimentovat a jejich jediný "experiment" je, když zkouší novej BO s kterým přišel nějaký TOP hráč, ale sami kreativní nejsou. Pro bronz je všechno jeden velkej experiment, jelikož je vše nový :) Tam moc ani nejde tak o hru a strategie, jako spíš o to dokázat prostě udělat nějakou ekonomiku a nějakou amrádu takže tam fakt asi ne, ale od takovýho goldu by už měli lidi zkoušet inovovat strategie nebo udělat vlastní, přemýšlet trochu nad mechanizmy hry a ne jenom kopírovat hru druhých. Ale pořád se tu bavíme samozřejmě o tématu co dělá nejlepší nejlepšími, čili kdo chce mít šanci být top, musí být kreativní, musí hrát svou hru, s kopírováním se nahoru nikdo nedostane. Stačí se kouknout právě na ty top hráče, málo který hraje stejně jako druhý, většinou má každej svůj jedinečnej styl hry. ;)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina