Pralev píše:
Celkově si myslím, že velká část hráčů SC2 jsou ti, kdo hrávali SC1, a to je prostě už odrostlá generace, která na nějaký progaming jednoduše nemá čas a vlastně ani tu naivitu věřit, že se tím dá (nebo někdy bude dát) uživit a že to pro člověka má nějakou budoucnost (nemá; odzvoní vám a nemáte absolutně žádnou praxi, zkušenosti, které vám pomůžou najít si nějaké slušně placené místo).
Těch puberťáků, jakými jsme byli před 10 lety, už je menšina (viz i nějaká anketa o věku, která tu byla). Což mě přivádí k otázce - co ti náctiletí dneska vlastně dělají? Chatují na Facebooku? Souloží?
Fetují?
Kruci, za nás to bylo jinak
No ja se nechci jeste hazet do skupiny starych paprdu (paprdek..?
), ani nijak posuzovat nactilete. V jejich veku jsem taky travila hodne casu hranim, krucinal, jeste ted si obcas rada dam delsi nocni 'parby', kdyz je nalada a elan. SC1 jsem hrala, ale v dobe kdy jsem ho hrala, tak jsem o nejakem online hrani nemohla ani snit. Takze s SC2 je pro mne cely Battle.net novy, jo, hraju jak poleno, kazdy z vas by mne posvacil k snidani a jeste s prstem v nose... ale co, kazdy nejak zacinal.
Bohuzel, s vekem pada takove to sneni, ze by se clovek mohl zivit necim takovym, jako jsou hry... a to je fakt.
Jumbik píše:
Jsem rád, že mezi námi vidím i ženu. Maminka mého kamaráda také dřív hrála SC1 a žádné ořezávátko teda nebyla. Občas nám dávala pěkně zabrat
Držím palce, ať ta zábava v SC2 vydží co nejdéle.
Jak jsem napsala vyse... SC1 jsem hrala, ale v te dobe jsem hrala maximalne tak po LANce... takze moje skilly (nebo spise jejich nedostatek) jsou jeste hodne, hodne zakopane a bude to chtit hodne driny se alespon trosku vypracovat, abych vubec nekomu dala zabrat.
Ale kazdopadne diky... taky doufam, ze mne hra bude dlouho bavic... u stareho SC1 to bylo kopa zabavy.
ondik píše:
Jasně, pro 99 % z nás o progamingu není. Ale jak už jsem napsal výše, jde mi o to jedno %, které u nás neexistuje. Smyslem tématu není začít přemlouvat hráče, aby zanechali svých životů a vrhli se 24/7 na starcraft, ani není urážet slabší hráče (nevím, kde jsi to v mém příspěvku vyčetla), jen zamyšlení nad tím, proč se u nás SC2 nechytlo tak jako v jiných zemích.
To neni o tom, ze by nebyly ambice. Ver mi, spoustu z nas je ma. Dokonce i takovy lempl jako ja, ktery sotva zacal hrat po battlenetu je ma. Ale kde vzit tolik casu? Hrani her na takove urovni je proste jak vrcholovy sport. Musis do toho vlozit hodne usili a hlavne casu. A ten cas, to je prave ten problem. Nemyslim si, ze existuje 'zazracny' recept na uspech. A jinak, co se tyce urazeni hracu - to nebylo mysleno ani tak na tebe, ale spise obecne. Z mych zkusenosti spoustu lidi nema problem proste 'vylolovat' nebo jinak urazet hrace, kteri nejsou podle jejich gusta dostatecne dobri.