GoodWill
Ak das vyssiu vahu poctu hier, tak pri velkom pocte hier sa znizuje vaha wlr, pricom prave pri vacsom pocte hier je wlr to dolezite.
Je pravda ze pri nizkych poctoch hier to moze davat divne vysledky, ale nie zase uplne zle. Pri score 5:0 by si stale nebol moc vysoko a hlavne by si nebol v diamond lige, takze by si rebricky moc nerozbil.
Score 20:0 je uz ale podla mna o niecom inom. A pri score 20:0 sa uz moc o stasti neda hovorit. Kazdopadne uznavam, ze maly pocet zapasov je este asi trochu problem, kazdopadne by toto mohlo vyriesit zapocitavanie blizzard bodov do vzorca, kedze hrac s 20:0 urcite nebude mat viac ako 500-800 bodov.
mortalbombat:
guru pres matiku nie som, ale na tom vzorci nie je nic tak zloziteho.
Pocet hier na faktor skillu sice velky vplyv nema, vplyv ma ale na hodnotu wlr, ktory je podla mna ten najpodstatnejsi udaj. Bohuzial wlr samo o sebe nema hodnotu, pretoze ako som spominal hrac s 1000 hrami a 56% wlr je nieco ine ako hras s 50 hrami a 56% wlr. Preto tam je treba ten pocet hier, ktory mu da vahu.
Tak isto pocet hier hovori aspon o tom, kolko toho uz hrac nahral a teda ak ma odohranych 10000 hier tak wlr sa mu uz takmer vobec menit nebude. Tak isto sa uz pri tomto pocte hier stale znizuje ich vaha v mojom vzorci, co znamena, ze hrac uz bude mat v podstate index dany a nebude sa skoro vobec menit. Co je podla mna dobre.
To, ze si mal vo wc3 odohranych 10000 hier a na spicku si sa nikdy nedostal, sa ti stane presne aj tu. V tom priklade, co som pisal je hrac s 10000 hrami a 50% wlr pomerne vysoko, pretoze pod nim su uz len hraci, ktori maju odohranych len velmi malo hier a teda este nie je jasne kde presne skoncia. Ale tomu hracovi s 10000hrami sa uz index menit nebude a ostane tam kde je.
To, ze najprv mozes mat 0:50 a potom 200:60 je extrem s ktorym sa neda nic robit. Blizzard matchmaking system je zalozeny na tom, ze ti dava hracov podobneho skillu, co sa zvysuje tym, cim viac hier mas odohranych, co opat znamena ze pocet hier je dolezity.
Zatial stale jediny problem tohto systemu vidim v pri nizkych poctoch hier ako spominal GoodWill.
Kazdopadne nevravim, aby sa uplne zavrholo radenie podla blizz bodov, len sa snazim navrhnut aj nejaku rozumnu alternativu.
//ako si prisiel na to, ze studujem na fite?
charles:
Prave kvoli tomuto, by som rad videl iny sposob radenia, kedze blizzard body kvoli bonusu nemaju ziadny vyznam a o nicom nesvedcia.