hehe. Svetaznaly teda nie som a ani som sa neznazil, aby to z toho postu tak vyzeralo. Jasne, ze s blink stalkermi som reagoval na banshee build, o ktorom bola rec. Ak ste sa predtym bavili o MMM s naslednym pridanim banshee+vikings, tak je to nieco ine a asi som to zle pochopil. Kazdopadne, su hry proti terranom pre mna tak isto najtazsie, pretoze terrani su proste gay. S MMM je imo daleko lahsie vyhrat, ako to porazit. O op terranoch sa, ale bavit nechcem :p. Najviac sa mi osvedcuje 3gate twilight a co najviac pushovat a neexpovat. Vacsinou robim aj ja charge. V tomto pripade by ale malo jadro tvorit sentries a zealots. Stalkerov pridat len ako support damage. So sentries este ale nie som moc skuseny. Malo by to fungovat tak, ze forcefields rozdelia MMM a hlavne zablokuju priestor na utek so stimpackom a zealoti biju tu odrezanu cast MMM. V praxi sa mi to ale zas tak moc neosvedcilo, kedze akonahle terran vidi bliziacu sa army, zapne stimpack a kituje zealotov. Kedze sentries su vzdy za zealotmi a zealoti maju charge, casto sa stava, ze sa chcem hned, este pred zacatim combatu, regroupnut, aby sentries dobehli a boli v range na ff. Lenze to uz nejakych par zealotov charglo a su spomaleny a nemozu sa vratit, takze som nuteny ist do combatu a tie 1-2 sekundy kym dojdu sentries na range pockat. Lenze akonahle on zbada bliziace sa sentries, tak pobehne s MMM dalej, aby boli sentries mimo dosah, pricom stale dava zealotov. Potom sa cooldowne charge a zas sa zealoti rozbehnu a pocas celej tej srandy stale padaju zealoti. Jasne, je to moje micro a mal by som to proste zahrat lepsie. Problem ale je, ze z pohladu terrana mi pride hrozne jednoduche kitovat zealotov, pricom ja sa musim ozaj snazit, aby som vobec nejaku jednotku zabil. To este nevravim o tom, ze ak chcem utocit a nie cakat, kym zautoci on, musim rozbit wall, co je vacsinou dost problem. Zase v pripade, ak terrana chytite trochu mimo (pri presune atd), tak sa to da uhrat celkom ok s postupnym switchom na HT. Storm ale marauderom moc nenarobi a ako odpoved vzdy pridu ghosti. Je to proste tazke.
Na mensich mapach sa mi ale casto osvedcili fast blink stalkers. Aj ked to sice neznie nijak extra, ale ak robi klasicky MMM, staci prist k wallu, preblinknut cez neho a snazit sa rozbit MM vacsinou este bez medivacov. Este toho nema vacsinou vela a stalkerov by malo byt dost na to, aby to dali. Niekedy to vyjde niekedy nie. Ak ide cisto mass MM, tak vacsinou nie, ale ak sa chysta pridat nejaky tank, pripadne air, tak tych MM moc nema.
Vacsinou, ak necham terrana dlhsie a snazim sa aj ja nieco technut a expandnut, tak skoro vzdy prehram. Preto sa snazim robit vzdy one base build a ukoncit to co najrychlejsie, pripadne ziskat, co najvacsiu vyhodu. Ak to nevyjde, tak prehram.
Na patch sa zatial spoliehat nejdem :p .. radsej treba trenovat hehe.
_________________ Bnet profile link
|