Posledních x let absolutně nesleduju herní scénu (kde jsou ty časy, kdy jsem odebíral Score, Level nebo Gamestar
), čili vůbec se nedozvídám o kvalitních hrách, které vycházejí. Zjistil jsem, že tak kolem mě prošlo nepovšimnuto zřejmě více masterpieces
Zakládám tenhle topic především proto, že až díky nějakému flamu v komentáři novinky jsem se poprvé vůbec dozvěděl o hře Mass effect a po jejím včerejším a dnešním hraní jsem naprosto unešen.
Mohli byste mi tedy doporučit další hry, které považujete za absolutní top, jejichž hraní jste extrémně prožívali a stojí podle vás rozhodně za to si je pořídit? Ideálně hry s nějakým příběhem a pořádnou atmosférou (něco jako Half-life 2, The Longest Journey, Dreamfall, Mafia, již zmíněný Mass effect atp.).
Na žánru nezáleží, rád si zahraju cokoli, od adventury přes střílečku až po strategii (ani k logickým hrám nemám odpor, třeba Fish Fillets jedničku i dvojku považuju za jedny z nejlepších her, co jsem hrál
), ale dal bych přednost single-player hře a takové, která není vyloženě stará
(maximálně tak 10 let dozadu)
Vyjma těch již zmíněných a taky kterýchkoli her od Blizzardu (ty znám velmi dobře všechny) se nestyďte doporučit jakoukoli vynikající hru, i sebeznámější. Jak jsem psal, poslední roky jsem se o hrách nedozvídal skoro vůbec, takže je pravděpodobné, že mi ušly i ty velmi známé