Aklain: Nic se neděje. Když jsem se před lety zaregistroval na ICCupu, byla první odpověď na můj první post (kde jsem se jen představoval) na fóru "Fucking NOOB!!!" Nakonec se ukázalo, že to ten týpek myslel jako srandu, ale v první chvíli jsem se lekl.

Pokud jde o to, co znamená být dobrým komentátorem, musíme si nejdřív ujasnit, co od komentáře očekáváme. Pokud jde o znalosti, přehled a schopnost předpovídat budoucí průběh hry, můžu jako příklad ultimátního komentátora říct například Day[9]. Ten člověk ví o SC2 víc než TLO. Jeho poslední dvě Day[9] daily například opravdu stojí za to - hardcore deep analysis of TvP - doporučuji.
Naproti tomu existují komentátoři, kteří hru dlouhou dobu nesledují, neznají aktuální buildy a i tak jsou schopni vyprodukovat komentář, u kterého se člověk nenudí. To potom někdy souvisí s "WPM" (Words Per Minute

) toho komentátora. Existují lidé, kteří mají asi tolik, kolik mají špičkoví hráči APM.

Pak ani není potřeba, aby ten komentátor říkal něco hlubokého a stejně je to zábava.
Koukněte se na tohle, to je hardcore (skočte rovnou na čas 6:30 a nechte to běžet tak minutu a půl a pobavíte se):
http://www.youtube.com/watch?v=ktzWQlR8D6YKlazart tam prostě jen popisuje, co se děje, a stejně je to naprosto geniální.

V životě jsem neslyšel nikoho mluvit rychleji.