saltazar píše:
Beren píše:
K tomu APM, v SC2 se to pocita jinak nez ve SC, nevim jak presne se to snizilo. Ale ten kdo mel treba 500APM driv v SC, by toho urcite dneska v SC2 nedosahl..
Nikdy jsem nějak moc APM nesledoval, prostě se snažím dělat vše co potřebuju a kolikrát kliknu, je mi ukradené. Jináč myslel jsem, že APM je počet kliků za minutu nebo ne?
Ono to jde trosku dal...APM jsou akce za minutu...a nemusi se pocitat kazde kliknuti...to co se cloveku ukazuje v replay je Valid APM (VAPM), ktere zahrnuje jen par veci a ne kazde kliknuti (oznaceni budovy, pohyb jednotek, staveni, hotkeys, spelly a jine prikazy). Kdyz budes na zacatku klikat do prazdna tak ti APM neporoste (to same kdyz clovek spamuje klavesu na staveni, aby mohl stavet presne v okamzik kdy mu tiknou suroviny apod.) A jinak nevim kdyz clovek posle jednotku na stejne misto jestli se to taky nepovazuje jako jedna akce (takove ty zname double kliky, triple kliky).
Proste to co se pocita mezi VAPM se muze menit a proto taky ma BW vyssi udaje o APM nez SC2 (stejni hraci za stejnou rasu treba na polovinu...jen rozdil v tom kdyz by se do VAPM pocitalo oznaceni jednotek a nebo ne musi udelat hrozne moc)
Jinak pak je tu jeste pojen Effective APM (EAPM), kde nazev mluvi za vse...