StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 20. dub 2025 10:11:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Citlivost myší- lan turnaje
PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 11:11:16 

Nevim, zda se to nehodí do nějakého jiného topicu, ale nic jsem nenašel.

Chtěl bych se zeptat hráčů co už byli na nějakém tom Lan turnaji (at ve SC2, SC1, queke a podobně), jak si zvykli na citlivost myši, když jsou doma zvyklí na úplně něco jiného. Docela by mě zajímalo, jak to tam funguje, jestli dostanou čas si na tu jinou myš chvili zvyknout, popřípadě si můžou donést vlastní z domova :D ?
Ještě mě napadlo, jestli není pravidlo pro každej turnaj mít myši, které mají přesnou citlivost a ta se nemění, pak by si mohl člověk koupit myš se stejnou citlivosti a zvyknout si na to.

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Citlivost myší- lan turnaje
PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 11:15:13 

Co jsem já zažil LANky, tak jsme si většinou nosili vlastní myši i podložky.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 12:00:32 

Mě by zajímalo jaké kdo používáte nastavení citlivosti myši, kvůli micru, já mam nastaveno na 85% s tím že ze začátku honička kurzoru se se skilem změní na výhodu nemrcasit se po celém stole, ale asi to nebude ono, s tou rychlostí prostě nejsem schopnej dosáhnout takové přesnosti třeba při marine spreadu. Někde jsem četl že progameři mají nastaveno na minimum kvůli přesnosti... Jak to máte vy ?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 12:14:20 

Já to měním podle podložky. Na PC stole s né úplně hladkým povrchem používám nějak 90% a klouže to po obrazovce asi tak jako když jezdím s 50% na opěradle gauče.

A kdybych to měl na minimum? Po gauči bych musel mít přídavné opěradlo a u stolu bych musel mít metr volné plochy. Podle mě je to pomalé a než se někam myší dosoukáš, tak soupeř tě dávno killne :-D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 12:33:56 

Záleží také na rozlišení vaší myši, ne jen na citlivosti kterou nastavujete ve hře. Navíc pokud nemáte nějakou kancelářskou myšku, tak téměř na každé máte dnes aspoň 3 možnosti změny rozlišení přímo během hry pomocí tlačítek na ni.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 13:14:47 

Ve hře mám 50%, na myši 800DPI
Podložku mám s gelovou podložkou pod zápěstí aneb fight the carpal tunnel. :)) Plánuju switchnout na jinou podložku akorát, kvůli více prostoru.
Progameři mají svoje nastavení a každý hraje tak, jak to uzná za vhodné.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 13:42:30 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Na lanky si kazdy nosi mys, podlozku a klavesnici (pripadne i sluchatka) vetsinou vlastni.
Citlivost mysi mam ve win na prostredku + vypnuty "Zvyseni presnosti mysi", ve hre 50% a s rozlisenim 1920x1080 na mysi 3600 dpi, s mensim rozlisenim min dpi (mam mys, kde muzu rozliseni prepinat)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 14:06:27 

DeadUndead píše:
Já to měním podle podložky. Na PC stole s né úplně hladkým povrchem používám nějak 90% a klouže to po obrazovce asi tak jako když jezdím s 50% na opěradle gauče.

A kdybych to měl na minimum? Po gauči bych musel mít přídavné opěradlo a u stolu bych musel mít metr volné plochy. Podle mě je to pomalé a než se někam myší dosoukáš, tak soupeř tě dávno killne :-D

Už jsem viděl dost lidí co hráli s minimální citlivostí, většinou to ale byli cskáři. Docela sranda koukat jak tou myší lítaj po podložce která má třeba 60*40 cm nebo tak.
Jak už bylo řečeno každe si na lanku nosí svoje věci,přece jen je to dost o zvyku.
Možná budu trochu ot ale:
Přemejšlim o koupi nový myši, mám razer copperhead a jsem s ní spokojenej ale přijde mi že už pomaloučku začíná dosluhovat, doporučíte mi něco? Pravděpodobně si stejně koupim zas tu co ted mám ale nikdy neuškodí slyšet názory ostatních a kouknout se i po něčem jinym :)

ID: #371
Kdo chcete, ozvěte se, zahraju si s kymkoliv

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 15:28:13 

EasyCake píše:
Přemejšlim o koupi nový myši, mám razer copperhead a jsem s ní spokojenej ale přijde mi že už pomaloučku začíná dosluhovat, doporučíte mi něco? Pravděpodobně si stejně koupim zas tu co ted mám ale nikdy neuškodí slyšet názory ostatních a kouknout se i po něčem jinym :)

Já plánuju taky koupi nové - do teď jsem měl A4tech x750 nebo tak něco a slouží výborně, ale už je celkem nechutná a zašlá.. :))
Samou chválu (především od TOP US hráčů) jsem slyšel na Logitech G500, která vypadá dost pohodlně, takže asi budu brát tu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 16:24:53 

Tenhle typ je z časopisu score, hodnocení 96% a cena 2200kč. Roccat Kone[+]. Podle recenze by měla být jedna z nejlepších možných koupí v dnešní době, jestli teda za ni dáš ty peníze.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina