StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 24. lis 2024 8:58:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 149 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PvT - strategie, buildy, countre
PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 9:49:20 

Pierre píše:
Mě dělá Terran největší potíže.. Většinou udělá MMM a později tanky a ničím ho nezastavím. Ani Colossem ani Zealotem s Charge. Jsem proti T už bezradnej :(

Proti MMM často jedu 2 nebo 3 gaty a co nejrychlejsi se dostat k immortalovi, charge k zealotum jako zivej stit, pri vyrobe stridej zealoty a stalkry, obcas neaka sentry se hodi. Coloss ti pomůže když jede ohodně víc marinu než marauderu. Immortala pokud víc marauderů a míň marinu. Nejsem žádnej diamond ani platina, ale v silver mi to vychází.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 10:24:02 

GoodWill píše:
Proti terranom chodim fast CC. Prveho zealota staviam/nestaviam podla scoutingu. Po dostavani CC staviam 4 sentry,s talkerov az potom. Popri sentry staviam za prebytocne mineraly zealotov a dalsie gatewaye (4 stacia). Potom uz staviam stalkrov a upgradujem armor. HT sa mi osvedcili lepsie ako colos. Vedia feedbackom nicit medikov, co je velmi dolezite. Tak isto je dolezite morfovat ich na archonov, hlavne ak vidite ze ma super vacsiu armadu a pretlaci vas. HT nestihne utiect, lebo je pomaly, archon oproti tomu pojme vela dmg a ziskate cas (o tych HT by ste tak ci tak prisli).

Jo ten HT se zdá jako dobrý řešení, musím vyzkoušet. Je pravda, že ty schopnosti jednotek neumím moc používat.. Musím se to naučit :D Například když hážu Force Field, tak než udělám třeba 4 vedle sebe abych zablokoval cestu tak už je Terran fuč :D Jo a ještě sem četl něco o Shift+click na workery, jak se to používá? Tím Shift+click se rychleji těží minerály že?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 10:49:43 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Ne, urcite se netazi rychlejsie... asi si nieco zle pochopil ;)

Predpokladam ze to bolo pisane v suvislosti s mineral line harasom, kde mas ako utocnik problem, ze pri attack move ti tvoje jednotky prednostne utocia na armadu obrancu. To ty ale nechces, vies ze robis samovrazedny utok a chces mu poskodit ekonomiku. Takze vtedy das attack a ces shift naklikas vsetky proby, tak aby tvoje jednotky utocili priamo na ne a nie na armadu.

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 10:57:51 

GoodWill píše:
Ne, urcite se netazi rychlejsie... asi si nieco zle pochopil ;)

Predpokladam ze to bolo pisane v suvislosti s mineral line harasom, kde mas ako utocnik problem, ze pri attack move ti tvoje jednotky prednostne utocia na armadu obrancu. To ty ale nechces, vies ze robis samovrazedny utok a chces mu poskodit ekonomiku. Takze vtedy das attack a ces shift naklikas vsetky proby, tak aby tvoje jednotky utocili priamo na ne a nie na armadu.

Aha, tak to jsem opravdu špatně pochopil, díky za objasnění ;)

Edit: Tak jsem zkusil HT na Terrana a taky mi to nevyšlo.. Měl v armádě několik ghostů se kterýma na mě házel EM pole (nebo co to je) a já je nestačil včas pozabíjet.. Takže žádná storm ani feedback a bez štítů padaly ostatní jednotky jako mouchy :(

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 13:00:35 

Nechci sejčkovat, ale pokud jsi narazil na Terrana, který je na tak vysoké u Terranů nevídané úrovni, že dobře používá proti Protossovi Ghosty, tak je dost těžké nějak šikovně poradit :-/. Moc často se s tím nesetkávám, v gold/platině (moji obvyklý soupeři) mi připadá, že hráči T moc takové věci neovládají (protože ani nepotřebují) většinou jin stačí namastit MMM. Ale když už se někdo takový najde, tak také vždy prohraju. Jsem možná trochu zaujatý, ale přijde mi, že za T prostě neni nutné používat nějaké "speciality" které ostatní rasy používat prostě musí, pokud chtějí vyhrát. Terran může hrát s prstem v nose a vyhraje, pokud ještě navíc používá věci jako ghost, nebo raven, tak je to pro mě absolutně no chance.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 13:18:32 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Efektivne pouzivanie ghostov je vzdy problem... pomaha asi len drzat templarov pekne vzadu. feedback ghosta je scify... mozno raz za cas to clovek stihne, ale spoliehat sa nato jednoducho neda. Pripadne uz davnejsie spominany mass charglot s upgradnutym armorom... tazko radit. ghost je specialne proti tossom, nemam pocit ze toss ma nejaku jednoduchu odpoved na MMMG. Nic co sa da pouzit lahko.

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 13:31:11 

Pokud vidíte v terranské armédě ghosta, tak je do bitvy nejlepší nabíhat tak, aby vaše "spešl" jednotky (HT, immortal, sentry) byly co nejdále od sebe, aby případný EMP nadělalo co možná nejmenší škody. Feedback se dá využít, ale to je potřeba terrana překvapit předsunutými HT, v samotné bitvě toho tolik neodfeedbakujete

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 13:38:00 

Spšel jednotky co nejdál od sebe, to je další SCI-FI :))) Jak to v praxi uděláš ? I když máš rozdělený jednotky třeba do 4 skupin (což opět Terran ani nepotřebuje) tak stejně jakmile pak dáš útok na cíle blízko sebe (což MMM chumel je) tak ty jednotky se scuknou k sobě. Jako teoreticky to možný je, ale bez 300 APM mi to přijde dost nepravděpodobný. Něco takovýho vyžaduje brutální mikro naprosto neúměrný mikro-nárokům toho T. Šikovnýmu MMMG se prostě ubránim vždy jen pokud ten T udělá nějakou chybu jakože hodí EMP moc pozdě, nebo ho nachytam při přesunu když nemá armádu zkonsolidovanou nebo tak něco, ale pokud hraje alespoň na úrovni průměrnýho gold hráče P nebo Z, tak je to téměř bez šance.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 13:44:18 

nenabíhat v ballu, ale z "účka", kterým protivníka obklopuješ, a v ideálním případě nemít všechny HT v jedný grupě... protože pak chodí spolu za ruce jak děti z mateřský školky, a jinak 300 APM je přestřel, dá se to hrát i při 80 :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 13:47:47 

problem je, ze terran muze ghosta udelat velice rychle a EMP nemusi ani zkoumat. Co me nejvic **** je, ze ghost pomoci EMP shodi i specialni stit immortala. De facto ghosti sou schopni sundat protoske armade cca 30-40% HP tim, ze jim zrusi stity.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 149 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina