StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pon 21. dub 2025 3:01:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 218 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Patch 1.2.0
PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 11:09:30 

MaHi píše:
Jako mně třeba vůbec nevadí, že nevyhrál ani v jednom případě Zerg. Spíš mně hodně mrzí, jak ty hry probíhaly. Fakt si nemyslím že čvrtfinále největšího světového turnaje, kde jde fakt o mrtě peněz by mělo vypadat takhle. Nestea hrál podle mně o několik tříd výš než Rain a zasloužil si vyhrát... Navíc pokud Rain tvrdí, že neměl čas trénovat, tak je to o to tristnější že byl pořád schopný porazit jednoho z nej Zergů jenom All-inem!! Musel jsem se smát jak se na Shakuras vůbec v té macro hře nechytal a nevěděl co má dělat! Skutečný výkon hodný uznání :roll:
FruitDealer hrál na druhou stranu hrozně... Možná chtěl překvapit agresivní hrou, ale myslím si, že by se měl držet svého macro stylu, ve kterém je nejlepší.

Každopádně, moje pointa...
Terran je jediná rasa, která pravidelně vyhrává hry se svojí základní tier1 jednotkou ( marine ), přičemž z 90 procent je to Allin i SCVčkama? Dělá s tím Blizzard něco? Asi by si měli uvědomit proč je BW tak divácky atraktivní hra! Nevím jak Vás "urputné" Terrany, ale mně opravdu nebaví dívat se na Turnaji takové velikosti na 5ti minutové ALLiny!
Protoss je rasa, která podle mně ještě nedosáhla svého potenciálu! Je jasné, že dokud budou všichni 4gatovat nebo void/phoenix rushovat, lidi budou vědet co a jak... Na druhou stranu jsme už viděli co umí Carriery zahrané profíkem, nebo takový DT rush na chamtivého Zerga, který zůstává na Tieru 1!
Zerg je jediná rasa, která potřebuje expu, potřebuje největší APM a má nejsložitější macro mechaniku... OK pojďme ho oslabit ještě víc... Fakt se těším na ten patch

+1, proste jak uz tu kdosi psal, zn. ideal: prejit na T. TvT se mi sice libi (tankova bitva), ale ceho je moc, toho je prilis. Jeste ze existuji i jine hry :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 12:53:48 

L
MaHi píše:
Pro ty co je to zajímá :

Výsledky dnešní GSL 3 top 8

Jak Nestea tak Fruitdealer jsou out! Oba padli pod tíhou cheesu a allinu, opravdu hodnotné hry... Chce se mi zvracet velebnosti.

Takže finále GSL bude buď TvT nebo TvP, podle toho jak se zadaří

Oba zergove jeli hatch pred pool... Coz je dost riskantni na malych mapach, ale asi to neresili a jeli si svuj 14hatch... To se to pak jede all in docela bez problemu...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 13:01:03 
 ICQ  Profil

Nerad bořím mýty :) ale 14 hatch je podle mnoha progamerů ( včetně těch, kteří to odsuzovali, ale poté masivně testovali ) nejbezpečnější cesta jak se ubránit All-inu!

Jinak blizzard na PTR serveru stáhl změnu Fungalu a obnovil stavění držením hotkeye... Já jsem spokojen :)

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 14:51:53 

MaHi píše:
Nerad bořím mýty :) ale 14 hatch je podle mnoha progamerů ( včetně těch, kteří to odsuzovali, ale poté masivně testovali ) nejbezpečnější cesta jak se ubránit All-inu!

Jinak blizzard na PTR serveru stáhl změnu Fungalu a obnovil stavění držením hotkeye... Já jsem spokojen :)

My jsme spokojeni ze ty jsi spokojen. ale jet si 14 hatch a pak nadavat ze te nekdo zabil all inem to uz mi prijde moc. KDyz mi to nekdo udela jednou tak si to priste rozmyslim a hodim pred tim pool aspon abych mohl postavit par crawleru pripadne. Tohle je hrozne alibisticky rict ze nekdo vyhral za pet minut jenom marinakama kdyz i hloupej vi ze marinak je vic nez dron. Tohle si muzou chodiot na ladderu a ne kde jde o prachy a pak na to nadavat.

zerg ma mozna jeslozitejsi makro ale taky nejlepsi nikdo nevychrli tolik jednotek za kratkej cas jako zerg, kteryho kdyz nechas rozboomit tak je problem nedivim se ze na ne vlitnout hnedka dokud je jeste moznost.

Podle tyhle uvahy by kazdej mel nechat zerga dostavit jeho expu protoze ji potrebuje a zacit presovat az potom jinze to uz je trosku pozde. Ucel sveti prostredky a jsem rad ze se nekdo snazi vymyslet na zergy i neco jinyho. All in je stejne riskatntni pro utociciho jako pro branicicho a kdyz ma nekdo na to koule jit to v turnaji kde jde o prachy tak jsem jenom rad. Hra mozna neni atraktivni ale vyhraje ten kdo zvolil lepsi strategii a pokud je all in counter na 14 hatch sem rad ze to vim :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 15:28:07 

Jo, pod tohle bych se mohl podepsat.

Třikrát hurá 2rax SCV all-inu :lol:

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 15:39:46 

MaHi píše:

Nevím, jaké progamery myslíš, ale sami komentátoři GSL, říkali, že v Koreji je teď prostě hodně nebezpečné dělat hatchery před poolem, jednoduše proto, že terrani přišli na způsob, jak pomocí toho all-inu nad tímhle buildem jednoduše vyhrát. Vypadá to sice, že je to all-in, ale pokud jsou ti hráči dostatečně zkušení a umí dobře mikrovat, ví, že jim to na 80% vyjde. To je stejný jako u pokeru, když mám v ruce vysokou postupku, tak taky klidně vsadím všechny prachy, protože mám obrovskou šanci, že vyhraju.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 17:05:04 

napr tento progamer myslim, ze vie o com hovori

Liquid.Ret píše:
people who keep talking about 'hatch first' really don't have a clue.. 2 rax constant marines dominates pool first so bad because there's only so few larve off 1 hatch untill after the first queen inject...the marines can just push you back non stop till that first inject finishes and you are in danger of being bunker blocked

not to mention you have to blindly make ~20 lings in that case so if terran just stops after 5 mariens and puts down a CC you are economically fucked

nestea fucked up his drone/ling control pretty bad there but hatch first is the only choice really...hency why steppes is auto loss vs terran, im sure nestea expected to lose set 2

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 07. pro 2010 23:55:44 

gwixt píše:
napr tento progamer myslim, ze vie o com hovori

Liquid.Ret píše:
people who keep talking about 'hatch first' really don't have a clue.. 2 rax constant marines dominates pool first so bad because there's only so few larve off 1 hatch untill after the first queen inject...the marines can just push you back non stop till that first inject finishes and you are in danger of being bunker blocked

not to mention you have to blindly make ~20 lings in that case so if terran just stops after 5 mariens and puts down a CC you are economically fucked

nestea fucked up his drone/ling control pretty bad there but hatch first is the only choice really...hency why steppes is auto loss vs terran, im sure nestea expected to lose set 2

to je jasne prohravaji protoze je terrani premasi , zajimalo byme co by se stalo kdyby si zerg misto hatch 14 na natural hodil hatchu domu , ano neni to tak vyhodny ale da ti to moznost vychrlit stejnej pocet jednotek jako ma terran , je jasny ze dva raxy (ktery taky neco stoji) by meli premasit konstantni vyrobu dronu.
Tak proste zerg obetuje svejch 300 mineralu a hodi si novou hatchery domu aby udrzel krok a bude expandovat pozdeji stejne jako terran , chapu ze je v mode mit se zergem od zacatku dve base , ale proste hraci se museji prizposobit stejne jako se prizpusobuji terrani . Nasli diru v systemu tak at zas neco vymysli zergove je rada nanich . Prostoru pro zkouseni a trenink je hafec .

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 0:11:55 

(jojo, Terrani od vydání SC2 neuvěřitelně přizpůsobili svou hru...)

Konec ironického příspěvku.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 0:34:28 

Chtel bych vedet, jak by mel tohle blizzard resit :) Terran nesmi stavet marinaka dokud nema 25 scv nebo jak to chcete resit?... Tohle se menit nebude si myslim... Morrow nasel strategii a hned je to OP, bud hrajte a nebrecte nebo nehrajte a brecte.... ale nedelejte oboji a smirte se s tim jaka ta hra je :) Peace a ano, hraju nejlehci a nejOP rasu terrana, ale uz z podstaty, ze jsou to lide maji byt OP :D

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 218 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina