1)
Dle mě by měla být povolena pouze jedna. Vím, že jakmile se opět vrátí zpět k unikátnosti a příblíží se tak k hrdinům z W3, jejichž jsem já zarytým odpůrcem, ale vzhledem k tomu, že žádná jiná rasa (tedy alespoň co zatím víme) nemá jednotku, kterou by mohla vyprodukovat jenom jednu. Myslím si, že by se tím opět více diferenciovali rasy. A samotný název Mothership vypovídá o tom, že je to ojedinělá loď. A měnit název pro tak hezkou loď...

2)
K žádné ze schopností nemám námitek, až na...
Black Hole - zdá se příliš silná, zrušení bylo na místě, řekl bych i že se snížením by to bylo příliš silné.
3)
Řekl bych, že jako tedy případná unikátní loď, je v Tech Tree příliš nízko a samozřejmě levná a bez nároků (optimum by bylo 800m/400g a 16 psi, vylepšení každé 300m/250g). Je to v podstatě na stejné úrovni jako Dark Obelisk, Robotics Support Bay apod. Přidal bych ještě další budovu (např. Motherboard

), která potřebuje Fleet Beacon, Templar Archives a Null Circuit, čímž se dostane do hodně pozdního techu. Navíc bych požadoval navíc ještě jednu budovu. Hned vysvětlím.
To co se mi líbilo v prvním videu bylo to, že se Mothership mohla objevit kdekoli. Pokud to tak v té době opravdu bylo, tak to je takové lepší warp-in. Vzhledem k tomu, jak silná byla, mi to ale připadá příliš silné, jelikož by se mohla objevit uprostřed bitvy (chápu, že rychlost výroby ve videu byla asi zrychlená, ale nechal bych to tak). A tak doporučuju budovu jménem Womhole pod. Takže:
Řekněmě, že se Mothership neprocpe červí dírou ve StarGate a tak je potřeba speciální velká budova, ve které se červí díra poté, co se ve StarGate zadá a dokončí Mothership, otevře a Mothership hned vyletí. Pokud žádný Pod není, Mothership čeká, než se Pod postaví, aby mohla vyletět. Wormhole pod by samozřejmě také něco stál, takže by Mothership byla o něco dražší. V případě více Wormhole podů by šlo vybrat (po dokončení ve Wormhole podu), kterým z nich Mothership vyletí. Pomocí této techniky by šlo Mothership vyrobit v bezpečí a potom jí nechat vyletět do bitvy (většinou obrana báze, kde je postavený Wormhole pod).